Kung-Fu Sheep bemutató (Android, iOS)

Az utóbbi időben egyre több mobilos játék fut be hozzánk, mi még a megjelenés előtt tesztelhettünk a Kung-Fu Sheep névre hallgató alkotást, a végeredmény viszont a Play Store-ba kerülés és számos kisebb letöltése is elég véleményes. Az oldalnézetes, három szintes platformjáték a Unity motorjára épül, a MediaAtlas nevű fejlesztőcsapatnak ez az első, ilyen jellegű alkotása, ami tesztünk írásának pillanatában már Androidra és iOS-re is megjelent, mi az előbbi platformon tesztelgettük.

A menüje teljesen átlagos, alkalmazáson belüli vásárlások még sehol nem találhatók benne, a program lényege nem más, mint egy Kung-Fu szerelésbe öltözött birkát minél tovább juttatni az adott pályán. A folyamatos jobbra rohangálás három szinten történik, először még csak át kell ugranunk az elemek között tátongó szakadékokat, később pedig már az ellenfeleket is le kell rugdosni a pályáról, hogy túléljük. Az irányítása is egyszerű, a kijelző bal és jobb oldalán lévő virtuális gombok megérintésével mozoghatunk a képernyőn, a program pedig egyre gyorsabban futtatja balra a pályát, idővel tehát alaposan bele kell húznunk. Szimpla érintéssel magasra ugorhatunk, ha pedig csúsztatjuk az ujjunkat a megjelenítőn, akkor távolra szökkenünk, ez alternatív esetben pörgőrúgásként is használható az ellenfelekkel szemben.

Kung-Fu Sheep bemutató (Android, iOS)
[+]

Ahogy egyre többet rohantunk előre, egyre több ellenséget gyűrtünk le, új övek viselésére leszünk jogosultak, ahogy az a vonatkozó küzdősportban is hasonlóképpen működik. Fehér övvel kezdünk, később jön a sárga, a narancssárga, a zöld, a kék, a barna és végül a fekete, ez utóbbiért már rengeteget kell küzdenünk. Idővel természetesen számos új karaktert aktiválhatunk, nekünk a Macskafogóból ismert Nick Grabowski-karakter tetszett a legjobban, természetesen nem egér formájában jelenik meg, hanem báránybőrbe bújva.

A felbukkanó ellenfeleket ugrásból tudjuk eltávolítani, ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor viszont minket vágnak a falhoz vagy a kijelzőhöz, ez utóbbi esetben egy mókás kis animáción törik be a képernyő üvege, ahogy a bárány rácsapódik. A nehézségi szintek a Noobtól a Normalon át, a Masteren, a Bionicon és a Not Humanon keresztül egészen a You Wish!!!-ig tart, a leggyorsabb mód már valóban nem egyszerű, de korántsem annyira drámai, mint amennyire a címek jelzik, még úgy sem, hogy természetesen ez a sebesség folyamatosan (vagy a hagyományos játékmenet esetén szakaszosan) nő.

Kung-Fu Sheep bemutató (Android, iOS)
[+]

A program eleinte elég sok hibát tartalmazott, a jelenlegi legfrissebb verzióban is elég sok hibás textúra található, ezek azonban valószínűleg nemsokára ki lesznek javítva, a fő probléma viszont az optimalizálatlanság: egy Full HD kijelzőn teszteltük a programot egy Qualcomm Snapdragon 801-es mobillal (Krait 400 2,5 GHz, Adreno 330, 3GB RAM), ami természetesen nem a mai csúcskategória, de vidáman boldogul ennél sokkal összetettebb játékokkal is, ezen viszont elég sok akadozással találkoztunk amellett, hogy a grafika egyszerű, mint a faék.

A program ingyenes, ráadásul reklámokkal sem találkozunk benne, de egyelőre sajnos azt kell mondjuk, hogy még így sem kimondottan ajánlott a játék, hiszen a rengeteg, érthető gyermekbetegség mellett elég gyenge a képi megvalósítás, kevés az izgalom és a különlegesség, a pálya is egyhangú, a játékmódok alig különböznek egymástól, az új karakterek pedig csak annyi munkával aktiválhatók, amennyit jelenleg aligha érdemes belefektetni: főleg annak tükrében, hogy a játékban megjelenő akadozások elég bosszantóak. A Kung-Fu Sheep tehát egyelőre nem marad túl emlékezetes, némi fejlesztést és finomítást még mindenképpen igényelne.

A Kung-Fu Sheep Android és iOS platformokra is elérhető.

szentkuti11

Azóta történt

 • Beneath The Lighthouse bemutató (Android, iOS)

  Egyedi irányításával teszi magát érdekessé a Nitrome új mobiljátéka, de a kerettörténet nem túl erős, a grafika csak átlagos, időnként pedig brutálisan nehéz pályákat kapunk.

 • 2016 legjobban várt platformjátékai

  Van olyan ugrálós játék, ami átcsúszik jövőre, de azért az idei esztendő számos érdekes platformjátékkal kedveskedik majd a műfaj szerelmeseinek.

Előzmények

 • Íme a 44. héten megjelenő játékok listája

  Az elkövetkező néhány nap egyik legnagyobb premierje minden bizonnyal a Halo 5: Guardians lesz.

 • Ski Safari 2 bemutató (Android, iOS)

  Három évet kellett várni a Ski Safari nevű mobiljáték folytatására, a végeredmény továbbra is egy jól sikerült alkotás, de már csak csepp a hatalmas tengerben.

 • Mos Speedrun 2 bemutató (Android, iOS)

  Asztali gépekről költözött mobilokra az eddig kevéssé ismert platformjáték, ami a kategóriáján belül meglepően jól sikerült és irányítása illik is az érintőképernyőhöz.

 • Test Chamber bemutató (iOS, Android)

  Jó ötleten alapuló, különleges hangulatú és meglehetősen nehéz logikai puzzle a Test Chamber, amely egyáltalán nem egy Portal másolat, ha valaki a címből arra a sorozatra asszociálna.