iPhone appz - Toy Bot Diaries

Akik kicsit jártasak az Apple újonnan megnyitott App Store-jában, azok már biztosan találkoztak a "Toy Bot Diaries" nevű játékkal.

A maga történetével, játékélményével és grafikájával a szívemhez nőtt és mindenképpen kimagaslik a többi közül, ezért most bemutatnám Nektek:

A játék főszereplője egy nagyon aranyos kis robot, neve: MOPBOT V.1.0011.2 (mindig a Wall-E című film jut róla eszembe), akit megtámadtak az űrben, majd a földet érés következtében törlődött a memóriája, de a játék előrehaladtával fokozatosan visszanyeri az emlékezetét, ebben 50 darab megszerezhető mobiltelefon segíti hősünket. Az elején még nagyon könnyű megszerezni ezeket, majd később egyre nehezebb (a pálya legfelső sarkában elrejtve a leglehetetlenebb helyeken és egyéb ilyen jóságok). Ezek nem kötelező jelleggel vannak jelen, egyszerűen így érthetjük meg, hogy miről is szól ez az egész. Ha van új információ, akkor az mindig megjelenik egy kép formájában, a már megszerzetteket a menüben is meg lehet tekinteni:

Az irányíthatósága nagyon jó, egyszerű és könnyen hozzá lehet szokni. A készülék balra/jobbra döntésével az adott irányba mozgunk. A mágneses (fém) dolgokra egy klikkel rá tudunk csatlakozni egyfajta "elektromágneses kötéllel". Nem az egész pályán mágneses a plafon, ez majd később megnehezíti a dolgunkat. A tárgyakat el tudjuk húzni, tolni. A robotra kattintva váltogathatjuk a tapadását, "fejjel" lefele tudunk lógni a falon, rátapadni tárgyakra és úgy magunkkal együtt felhúzni. Vannak olyan kapuk, amik kizárólag különböző tárgyak és pénzérmék (leginkább 25¢) segítségével nyílnak, itt alkalmazható az előbb említett módszer:

Az első szint 4 részre van osztva, sorrendben: 25¢ Surprise, Down The Hatch, In The Flush és az utolsó a Toy VS. Tank. A részenként megszerezhető mobiltelefonok száma, sorrendben: 21, 12, 14, valamint 3.

A játék során lehetőségünk lesz úszni, olykor idegtépően nehéz feladatok megoldásával előrehaladni, tűzpiros sportkocsival száguldozni, majd a végén - saját magunkat egy ágyúból kilövöldözve - legyőzni a főellenséget, azaz a játékos garantáltan egy percig sem fog unatkozni. A játék legvégét nem lövöm le, már így is túl sok mindent tudtok. INSTANT GET, HÖLGYEIM ÉS URAIM! ENJOY!

A közeljövőben várható a folytatás, még csak az első szint jelent meg, mint ahogyan az a betöltés közben és a menüben is fel van tűntetve - Stage 1. Hivatalos dátummal azonban még nem tudok szolgálni. Stay tuned!

Toy Bot Diaries

Kategória: Játékok
Megjelenés: 2008. augusztus 7.
Forgalmazó és fejlesztő: IUGO Mobile Entertainment Inc.
Jelenlegi legfrissebb verzió: 1.3
Méret: 18,4 MB
Ár: €2,99 vagy $3.99 Vásárlás
Szükséges szoftver: 2.0, vagy újabb

A játék természetesen egyaránt kompatibilis mindkét generációs iPhone-al és iPod Touch-al.