Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz djtörök #32891 üzenetére

    Évek óta használom az AccuBattery-t. Nagy számok törvénye itt is érvényes, egy mérés nem mérés. Legalább 3 töltési és merítési ciklust kell elvégezni vele, és azt is érdemes úgy megcsinálni, hogy 80% fölé töltődjön és 20% alá merüljön. Aztán úgy 20 hasonlóan elvégzett ciklussal már egész jól fel lehet mérni a dolgokat. Ergo minimum 2-3 nap egy "vázlatos", 2-3 hét pedig egy "normálisabb" állapotfelmérés. Matek az egész, de ez nagyjából az egyetlen e célra jól megírt szoftver. (USB-s kapacitásmérőkkel lehet még játszani, de azok is ugyanúgy pontatlanok - sőt itt még a veszteséggel is kalkulálni kell, ill. egy jobb fajta >4-5e Ft, Kínából rendelve.)

    Nálam az új RN4 97%-ot tudott hozni a névleges kapacitásához képest, kb. 20 ciklussal. Most 300 feletti töltési-merülési ciklusról van adatom (ez pont ennyi nap is kb.), ez alapján kb. 93% körül járok (bár inkább 90-91, ha a kapacitás ábrán a "háromszög csúcsát" nézzük). Még mindig megy vele 10 óra feletti képernyőidő is, persze attól is függően, mit csinálok vele. Amúgy 1,5 éves az én RN4-m.

    (Magisk modullal a töltés maximuma esetemben egyébként limitálva 90%-ra, csökkentendő a degradálódás mértékét. Ekkora kapacitásnál már simán belefér egy ilyen korlát is.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák