Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tlala

    addikt

    válasz forgonati #8051 üzenetére

    Már rég megmondtam, hogy minden telefonos topicban vannak preferált és tiltott "fütyiméregetős" témák. :)
    Hogy hány perccel bírja tovább a kijelződ, azt képesek emberek heteken át lelkesen témázni, mert "mégis csak egy mobil". Miközben este otthon bárki töltőre teheti, gyakorlatilag csak estig kell kibírnia, és a mobilbankról meg a többiről nem is beszélünk. Ha viszont ugyanebben a témában beidézed az akku fejlesztők kutatásait, hogy miért ésszerű a modern akkut 30 és 70-80% között üzemeltetni a kapacitás és az élettartam miatt, akkor ezt azonnal lesöprik, és jönnek az "én 2 éve mindig éjszakára a töltőre teszem és nincs semmi baja" meg a hasonló mély érvelések. (Szelektív gondolkodás/mazsolázás, "Cherry-picking").

    De a legtiltottabb, ha egy készülék saját topicjában a kamerát kritizálod. Azonnal belefutsz az "akkor vegyél fényképezőgépet" típusú és egyéb nívós érvelésekbe (ami valójában a "Hamis dilemma" érvelési hiba, ami tévesen úgy állítja be, mint ha csak 2 lehetőség létezne), vagy a "jó, de az ájfon mennyivel drágább" típusú, egy "A" típusú dilemmára "B" típusú érvvel manipuláló, témát lesöprő technikába ("Szalmabáb érvelés").
    Miközben valójában a legtöbb értelmes ember tudja és látja, hogy igenis létezik már a mobil telefonokba épített lényegesen jobb minőségű fényképező szenzor és szoftveres körítés, a vége mindig a "ne is beszéljünk a témáról", vagy az "egykutya mind" típusú hamis, és gyors érvelési lezárás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák