Hirdetés
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
válasz Carlos Padre #30298 üzenetére
[TROLL_MODE]
Red Dead Redemption 2 4K Comparison - PC / PS4 Pro / Xbox One X
De nem igaza van, itt mennyivel rondább a konzolos kiadás a leírásban lévő gép mellet...
[/TROLL_MODE]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30309 üzenetére
Igazából, nem a vita céljából tettem be ide is (meg a RDR"-be is), hanem mert kicsit szomorú számomra, hogy csak ennyivel tud többet a PC-s Ultra, vagy ultra közeli grafika. Többre számítottam ez ügyben. Illetve mert sok helyen feltűntek a kamu összehasonlító videók.
És bár nekem is One X-em van sajnos a régi kijelzőm (TV) miatt nekem nem ne ki így 1080-re lekonvertálva.
Amúgy 100%-ban egyetértek, hogy a játékélmény szinte mindig felülírja a grafikát számomra is.Bár amúgy néha jól trollkodni a trollokkal
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30336 üzenetére
Jött a GTA V, de csak akkor még csak X360/PS3-ra, így gondolkoztam, hogy kéne venni egy konzolt. Szerencsére egy közeli rokonak Telefon/Tv/Internet csomag váltáskor felajánlották, hogy lehet mellé most választani részletre LCD TV-t vagy 250-es Xbox 360-at Kinect-el. Mivel TV-t előtte lévő évben vettek, a játékok meg nem érdekli őket így felajánlották, hogy ha kifizetem a kezdő részletet (15 000 Huf), akkor a boxot választják nekem ha kell, és a részletfizetést meg majd fizetik, mert avval együtt is vagy 50%-al csökkent a számlájuk a korábbihoz képest. Úgyhogy így 2013 februárjában meglett a 360, és annyira bejött, hogy maradtam is. Főleg azért mert így első játéknak a Red Dead Redemption megmutatta, hogy PC-n kívül is van élet! Sőt!
Aztán 2015 szeptemberében FAT One, 2018 márciusában One S, majd a kv-s akciónak köszönhetően 2018 szeptembere óta már X van itthon. Plusz öcsémnek is bejött az Xbox (övé a 360-am és FAT box-om), és ő is otthagyta a PC-t pár éve.
PS4-re meg Switch is jó lenne, de igazából PS-en és Switchen van összesen 5-10 játék ami egyszer végigvinnék aztán nagy valószínűséggel nem nyúlnék hozzájuk. Talán majd egy PS5 mert ugye az visszafelé kompatibilis lesz úgy is.
Amúgy konzol pályafutásom még Sega Master System-el kezdődött olyan 92-3 táján, meg mellette persze ott voltak a sárgakazettás kínai NES klónok. De ez akkoriban csak ilyen mellékes kikapcsolódás volt. A Gaming inkább a középiskola alatt kezdet el érdekelni, de akkor meg PC-volt.
btw. a kézi Teris és poker/black Jack kvarc játék konzolnak számít
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30354 üzenetére
Akkoriban a többség szerintem nem tudta. Volt olyanom is amit még a TV-vel se kellett összekötni mert kábel nélkül is be lehetett állítani . Sőt! Jó idő esetén még a szomszéd gyerek is tudta nézni, hogy hogy játszom (kicsi kínaiak már ekkor feltalálták a live stream-et )
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30410 üzenetére
Miért a 21 már nem jön ki rá?
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30412 üzenetére
Csak azért vagyok kíváncsi, mert elvileg amiatt adják ki még most is, mert anno rengeteg kórház vásárolt be belőle a gyerekosztályai számára, és ott még nagyon sok az üzemképes verzió. És ugye nekik nem nagy dolog kiadni rá, mert maga a játék valószínűleg már nagyon régóta változatlan, de csak így tudják belerakni az új zeneszámokat.
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30413 üzenetére
Ami még érdekes, hogy 1 millió PS Now előfizető van. És azt is nyilatkozták, hogy a PS Now szolgáltatásban elérhető országok fedik le a PS vásárlóiknak a 75%-át.
Ehhez hozzá lehet venni, hogy talán egy éve jött ki az a felmérés, hogy a Sony kb. 3 háromszor annyi pénzt keres a PS Now-al mint az MS a GamePass-al, de akkor még kétszer annyiba került a Now mint a GamePass. Jelenleg nincs infó arról, hogy ez hogy áll (kivéve a mostani Sony-s bejelentést az 1 millió főről.
Illetve még hozzá tartozik, hogy lassan 5 éve van PS Now azokon a piacokon ahol most indul majd a Stadia, és valószínűleg az xCloud, de csak ennyi embert tudtak összeszedni. Ráadásul a PS now egy kicsit csökevényes GamePass klón is.Ugyhogy jelenleg ez alapján érdekes lesz a streaming, mint lehetséges új platform.
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30417 üzenetére
Inkább itt az az érdekes, hogy ott a Sony akiknek csak 1 millió előfizető jött össze azokból az országokból ahol 75 millió PS4-et adtak el eddig. Mindezt úgy, hogy 5 éve vannak a piacon, PS4 mellet, PC-re is elehető a szolgáltatás. Vagyis ebből kiindulva kérdés, hogy mennyi az aktív GamePass előfizetések száma. Másrészt meg ez alapján teljesen érthető, hogy miért nem rakják be Day 1 a saját játékaikat. És akkor ebből kiindulva mekkora sikere lehet majd egy Google Stadianak ugyan ezen a piacon, úgy, hogy ott meg kell venni a játékokat.
MS-nél meg félő, hogy itt is azt a szokásukat fogják alkalmazni az xCloud-ban, mint minden más jobb szolgáltatásukkal, hogy csak US + Nyugat-Európa (ez volt a zenei szolgáltatásukkal, ez van a filmes szolgáltatásukkal, de ott van ugye a Rewards rendszer is).
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30420 üzenetére
A jogdíjakkal mindenki tisztában van (valószínűleg ez olt mögötte egyébként). Viszont ettől függetlenül más megtudta csinálni. Nem ez váltotta volna meg számukra a világot, meg nem ettől lettek volna sikeresek, de azért az MS részéről még mindig bent van a nagyon erős US centralizáltság (főleg úgy hogy ők a világ egyik legnagyobb cége, úgy, hogy a többi hasonló cégnek (Apple, Google, Amazon) a portfóliója itt is elérhető (persze kicsi piac vagyunk, de a többieknek annyira mégse).
Persze mi akik ismerjük a kiskapukat azoknak nagy részben mindegy, de azért a felhasználok 90%-a nem vált régiót, meg nem nézi mikor 300 Huf egy havi GamePass (főleg úgy ha azt se tudják, hogy Xbox-on is van pl. Fortnite vagy GTA).
Én kijelentem nyíltan, hogy szeretem a Microsft termékeit a WP-t a Zune-t is szerettem. De hogy az is nyilvánvaló még msot is, hogy kicsit el van telve magától, hogy mivel ők a Microsoft, ezért kb. ugyan azon a márkaismertségben vannak mint pl. egy Apple (vagy konzolokban értve a Sony). Hiába próbálnak jó irányba haladni, ha közben azt marketing szinten lerombolják.
De mondom ez magánvélemény...
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30428 üzenetére
Azért ezek kb. egyszerre indultak el kint. Az HBO meg más tészta mert bár névben ugyan az, de alapvetően ha nagyon le kéne egyszerűsíteni, akkor az egy franchise szerű rendszer. Vagyis csak a nevet és tartalmat licencelik a többi saját. Ezért pl. az HBO Europe más cég mint a HBO US. Ezért se nagy gond, hogy US-ben az AT&T megvett a Warnert és ezáltal az ottani HBO-t ,valamint elindítva a HBO Max-ot, mert ez ránk nem vonatkozik. Pl. az hazai HBO Go az hazai találmány. Vagyis hiába van US-ben HBO Go alkalmazás One-ra az más HBO Go mint ami itt van az EU-ban és nálunk. Vagyis ige, a hazai HBO-t kell b*szogatni, hogy miért nincs itthon Xbox-ra HBO Go (igen tudom szerintük készül és mindjárt itt van... 2014-óta)
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30636 üzenetére
Pedig nálam se produkált olyat Skip-Ahead-ben amitől azt mondanám rá, hogy vááóóó. Sőt! Induláskor konkrétan még a Guide-ot se tudom behozni (vagy 30mp mire magához tér az Xbox gomb lenyomása után). A Dash tartalmát meg nagyon lassan tölti be. Játékok inditása persze egyből megy, nincs gond vele, és miután 1-2 percet homokórázik indítás után (Energy Saving-ben van mert nálam is azt csinálj instant-on-ban, hogy kb. 5 percenként bekapcsolja a HDD-t és a hűtést ilyen 1-2 perce) utána már kb. hozza azt a szintet amit a stabil build tud de azért nem annyira gyors (ha visszaállítom stabil build-re, akkor ott nálam nem jelentkezik ez a gond, kivéve az instan on probléma).
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #30643 üzenetére
Ezért érdekes ez az egész mert pl. ismerősnek (bár ő nincs benne az Insider-ben), is ugyan ez a hibája Instant-On-ban mint nekem (meg másoknak is a One topic-bol), hogy be-be kapcsolgat rövid időre a box (és nem hiszem, hogy 5 percenként keresne frissítést a rendszer). Eddig háromszor cserélték neki a One X-ét (újat kapott) és mindegyiknél előjön. Másik ismerősnek akivel egy időben vettem az X-et meg nincs ilyen gondja. Sőt, nekem a One S-el se volt ilyen gondom.
A lassú Dashboard esetén viszont azt már régen észrevettem, hogy azt nagyon tudja befolyásolni a internet sebessége, és az internet kapcsolat minősége is. pl. mikor döglődőt a helyi szolgáltató (valamiért a 40/4-es net ment olyan 0,5/0,2-vel), akkor nagyon nem töltődőt be semmi, és maga a dash is alig akart reagálni sok mindenre. De ugyan volt mobilnet esetén is (az akkor olyan 2-3Mbps volt).
-
negyven2
veterán
Azért az már mi, hogy a postán ajánlották azt, hogy ha van videojátékozó ismerősöm, akkor jó ajándék lehet neki az Xbox GamePass, amit itt meg is lehet venni (meg Gold-ot/Ultimate-et meg Mine Coint-t)
Mondjuk árat elfelejtettem megkérdezni, az igaz...[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #31144 üzenetére
-
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #32466 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz Wesder #35283 üzenetére
Jééé, már június van és idén még csak ez a második (vagy harmadik???) pletyka arról, hogy jön az RDR remaster/remake...
Pl. e is valami olyan dolog, hogy minden évben érkezik egy világmegváltó akkumulátor technológia... már vagy 20 éve
HL³-at azért nem írom ide, mert az csak jött egy HL: Alyx
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
válasz Carlos Padre #35374 üzenetére
Dehát ezt eddig is tudtuk. Főleg azóta amióta számszerűsítve is lett a SX és a PS5 SSD-je. Multiplatform címek (és Xbox exkluzív-ok) esetében, a PC lesz, az adattárolási és elérési optimalizációkban a szűk keresztmetszet, vagy pontosabban az ajánlott fejlesztési minimum. És itt nem is igazán az átlag PC-s SSD sebessége lesz a "probléma" a fejlesztőknek, hanem az érkező konzolokban lévő egyedi SSD felépítése (SSD vezérlő, egyedi fájlrendszer, egyedi API-k, a speciális SSD/SoC/memória közvetlen elérési megoldásokról nem is beszélve). Persze a konzolokba lévő megoldások idővel úgy is beépülnek majd a PC-s hardverekbe is. A kérdés, hogy mikor lesz általános ez.
-
negyven2
veterán
válasz Carlos Padre #35388 üzenetére
A Moon Studios független cég, bár igaz, hogy kizárólag a Xbox Game Studios-al együttműködve dolgoznak.
A másik meg, hogy ha csak a számokat nézzük Sony/MS fanboy szemellenzőn keresztül, akkor ott azért előjön, hogy azért a GPU/CPU/RAM tekintetében nincs akkora előnye az SX-nek a PS5-el szemben, mint ellentétes esetben az SSD esetén. Ha nem fanboy szemüvegen keresztül nézzük, akkor meg ott van, hogy bár több mint kétszer gyorsabb a Sony féle SSD megoldás, de gyakorlatban, fejlesztői szemmel nézve (pontosabban ilyenben jártassak véleménye szerint) a SX/PS5-ben lévő egyedi SSD és az ahhoz egyedileg tervezett elérési, használati technológiákat illeti, ott számukra nincs akkora nagy különbség a két megoldás között.
Moby: Igen, Sweeney szuperlatívuszokban beszélt, és áradozott a PS5 SSD-je esetén. Viszont ő és az Epic Games már a PS4 óta (aminek a leleplezésére ment le egy UE4 demo) eléggé szép barátságot ápol. Természetesen itt eszem ágában sincs azt állítani, hogy marketing bullsh*t egy része az állításának, de azért pl. a Sony-tól (és persze mindenki mástól is), pontosabban annak japán vezetőitől azért elég sok ökörséget letehet hallani a PS-ek megjelenése előtt.
De egyébként az is egyértelmű (ezt már ahogy a PS5 topic-ban is olvastam, ki lett már beszélve), hogy ez a UE5 demo nem játék volt. Még maga a UE5 engine sincs kész, majd csak valamikor 2021-ben lesz. Ráadásul egy eleve elég tág multiplatform motornak készül (mobil, switch, PC, jelen generációs konzolok, plusz a nextGEn konzolok). Persze maximumát az engine erős hardveren fogja majd megmutatni, de azt amit ott láttunk, nem biztos, hogy generáció végéig látni fogjuk. Ugye ez a több hónapig készült és optimalizált pár perces demó is csak 1440p/30fps-el futott, úgy, hogy igazából a demó nagy része statikus volt.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
válasz #81556480 #35401 üzenetére
Igen. 2021 második felében érkezik a "feljavított" verzió belőle, és ezzel elvileg egy időben jön a különálló GTA Online. Ami ingyen jár majd a PS5 vásárlóknak az első 3 hónapban.
Hogy kap-e Smart Delivery opciót, vagy újra meg kell majd mindenkinek venni az még kérdéses, de mivel Take2/Rockstar Games, így nagy az esély rá.
Amúgy írták, hogy az Online majd exclusive tartalmakkal bővül nextGen konzolokon és PC-n. Ebből arra lehet következtetni, hogy a PS4/Öné kiadásokat is magukra hagyják majd egy év múlva.
Nagy fejlesztésekre nem számítok, mert a játék továbbra is a x360/ps3-as alapokra épülő fel. Szerintem a PC-s Ultra beállításokon fog futni 4K/60fps-el.
-
negyven2
veterán
válasz Micsurin #35415 üzenetére
Lesz a GTA V Remaster Remastered kiadása PS5/SX-re (illetve a PC is megkap majd mindent) ami tartalmazza majd a GTA V sztori módját és a GTA Online-t, és lesz egy különálló GTA Online amiben nem lesz benne a sztori része csak az Online.
A kérdés, hogy mit értenek majd Expanded címszó alatt...
-
negyven2
veterán
válasz philoxenia #35625 üzenetére
az igazi kérdés, hogy ténylegesen lenne-e rá fogyasztoi részről igény. Elég csak most megnézni, (hogy a témánál maradjunk) egy Index-es cikk alatti komment szekciót. Sajnos az emberek döntő többségét, nem a objektivitás érdekli, hanem hogy a mára sajnos bipolárissá váló világnézetükbe beleilleszthető legyen. Konkrétan az van, hogy aki nem az ÉN nézeteimmel van, az az ellen van, és lehetőleg neki akkor inkább k*ss a neve. És ez oldaltól sajnos független. És ez beilleszthető akár ide, a gaming kultúrába is. Az objektivitásra törekvőket pedig elnyomják ezek a hangok.
l.skywalker: ez lenne az elvárható utópisztikus elv, de sajnos ilyen nincs. Ugyanis a hazai példákból kiindulva, lehet, hogy függetlenek mondják magukat, de a híreket írok (illetve manapság már gyártók), saját világnézetüket szabják bele... ez durva példával olyan mintha az PS/Xbox részleg vezető cikkírója wesder vagy .LnB... nem sok objektivitás lenne ott
philoxenia: bár nem látogattam soha, de elviekben a 8chan elviekben nem arra az elvre épült, hogy a szólásszabadságot mindeniknek (ami persze a radikálisok melegágya lett egyből)?
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz Carlos Padre #35633 üzenetére
De ő legalább mindkettő (mindhárom) oldalon ott van, most jobb lenne az, hogy neked adnák oda, hogy lehetőleg írj egy pozitív tesztet a Crackdown 3-ról
-
negyven2
veterán
válasz Carlos Padre #35771 üzenetére
-
negyven2
veterán
Mondjuk akkor már inkább Phil bácsi ezen kijelentését linkelte volna be:
Xbox boss Phil Spencer says Microsoft is in a "very good position" after watching PS5 show
De ezt nem mondhatod, mert ha már van akár egy mp töltés is, akkor már nem állja meg a helyét.
Amúgy még az Ratchet & Clank esetén is nyilatkozták, hogy van töltés, csak a portál animációval ezt virtuálisan eltüntették
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz Carlos Padre #35774 üzenetére
Amúgy meg legalább december óta ez a hivatalos PR az MS-töl, "tehát igazából a Sony lopta el a szöveget"
Microsoft Wants Xbox Series X To "Virtually Eliminate Load Times"
De lehet, hogy már a tavalyi E3-as videóban is volt valami hasonló szöveg...
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #35805 üzenetére
Pedig nem egy játék lesz ami támogatja majd a CrossPlatform multit. Illetve ez PC-n is gond lehet, de valamiért ott működik.
-
negyven2
veterán
-
negyven2
veterán
válasz Beniii06 #35812 üzenetére
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az ilyen MS Store-ok olyasmik voltak, mint a Apple Store szerte a világban. A kv meg egy egy hivatalos viszonteladói partner, és marad az is.
Carlos Padre: inkább rájöttek, hogy ha már március óta zárva vannak, de ettől függetlenül nem állt meg az élet az MS háza táján, így nem biztos, hogy fent kell tartani őket.
De az is lehet, hogy annyira nem ment az MS-nek az Xbox divízió, hogy eladják egy egész céget az Ouya-nak[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #35983 üzenetére
Rockstar Games esetében is ez van. Egy eszközre (programra) tudod rátenni a kódgenerálót. Ha az az alkalmazás mondjuk gondol egyet és reseteli magát, vagy a készülékkel történik valami akkor max support, mert a deaktíváláshoz is kell neki a kód.
-
-
negyven2
veterán
De már most tudjuk, hogy vannak amik nem jönnek One-ra, Gondolom az Ubi/EA/Acti páros még pár cím esetén támogatja ezt a generációt(Ubisoft The Game, FIFA,CoD,etc.), de más címeik esetén simán léphet tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- itt sincs warez!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest