Új hozzászólás Aktív témák

  • e-newsee

    addikt

    válasz ooloo #196872 üzenetére

    Hidd el, ez kb. a legalkalmasabb fórum itthon az ilyen jellegű vitákra! Én eddig ahol máshol megfordultam, csak rosszabbal találkoztam. Bele szoktam olvasni külföldi fórumokba is néhanapján. Hát... az kb olyan facebook szintű. De inkább rosszabb. Itt, SZIGORÚAN az ÉN személyes megfigyelésem alapján, azt látom, hogy a bunkóság, a durva személyeskedés, és néha nagy ritkán a napi szintű, heteken át tartó sírás van üldözve/elüldözve. Aki (mint te is, vagy popey37, vagy még páran) morgolódás közepette vezetik elő az elméleteiket, megfigyeléseiket, az itt nincs bántva, max piszkálva kicsit, de simán elvannak itt a topikban. Nem beszélve arról, hogy sokszor hasznos beszélgetésekben, vagy jótanácsokban is részt vesznek.
    De azért valljuk be, a világ tele van bizonyítatlan konteókkal minden területen, és ha megnéznénk a valós statisztikákat, akkor sok megdőlne közülük. Azért tűnik úgy, hogy sokszor fordul elő valami anomália, mert azokat meghalljuk, azokról írnak a fórumokon, azok miatt sokan sírnak, miközben a normálisról meg nem beszél senki, mert az a normális, az elvárt.
    De amikor pl valaki a sorozatos (állítólag szándékos) low rollok miatt sír, akkor kíváncsi lennék az egész estés, vagy mondjuk 100 lövésnyi adatra. Szerintem kiderülne, hogy a sebzés nagyjából haranggörbe szerint oszlana el az alfa sebzés körül. Csak sajnos az ember úgy van összerakva, hogy a kiugró értékek maradnak meg fejben. Abból is azok, amiket könnyebb beleilleszteni a világnézetünkbe.
    De mondhatnám azt is, amikor a két csapat wn8-a nagy különbséget mutat. Össze lehet gyűjteni ilyen screenshotokat, akár egymás utáni csatákból is, de akkor nézzük meg azt is az elmúlt 100 csatára. Abban lehet, hogy lenne 6 egymás utáni egyoldalú leosztás, a többi 94 meg mondjuk +/-20%-on belül oszlana el. (csak mondtam egy számot)
    Szóval a konteókban azért nehéz hinni, mert csak azokat az adatokat hangoztatják a konteó hívők, amik nekik kedveznek. Nem csak a WoT-ban, hanem mondhatjuk ugyanezt a lapos Földre, a Holdra szállásra, a Lindbergh bébire, 9/11-re, vagy bármire. Másrészt a népszerű konteók közül nagyon sok meg van cáfolva tudományosan (a WoT épp nem ilyen, ahogy írtad is), a hívői mégsem fogadják el, ezért eleve negatív megítélésnek örvend az összes.
    Szóval ne ródd fel nekünk, hogy kissé cinikusan állunk a konteókhoz, mert alapból azt kell feltételeznünk (ártatlanság vélelme), hogy a fejlesztők nem alkalmaznak szándékos megkülönböztetést a játékosoknál, vagy egyik-másik csapattal szemben, hiszen ennek ellenkezőjét még nem sikerült bebizonyítani. És hát ugye mindig a vádnak kell(ene) bizonyítani. Csak ez sajnos a konteók esetében már a visszájára fordult. A világ a vádlottaktól követeli, hogy bizonyítsák az ártatlanságukat mindenféle elméletekkel szemben, amiket aztán a konteósok jól nem fogadnak el. Rosszabb esetben megmagyarázzák valami félreértelmezett logikával, ami ugyan szintén cáfolható, de azt megint nem fogadják el. Ördögi kör ez, és egyik fél sem nagyon fogja megváltoztatni az álláspontját, mindegy mi történik.
    Ha a laposföldeseket felvinnék az űrbe, akkor is azt mondanák, hogy amikor az űrhajóban ültek, és nem láttak ki, akkor bevitték őket egy vetítő elé, ahonnan aztán az egész mozit végignézették velük. A kilövéskor érzett gyorsulás, majd később a súlytalanság meg valami titkos technológia, amit csak eltitkolnak. Még az űrhajó külsejére szíjazva sem hinnék el, hogy valódi az egész. Sajnos ez van, az emberek ilyenek. Nehezen változik a véleményük.
    Azt viszont nem lehet mondani, hogy itt a topikban ne férnénk meg egymás mellett békében. (Néhány csörtét leszámítva :) )

    [ Szerkesztve ]

    "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Új hozzászólás Aktív témák