Új hozzászólás Aktív témák

  • vJokka

    aktív tag

    válasz zodo #146363 üzenetére

    Úgy működik, ahogy a többi HE lövedék is (kivétel a stunolós artik).

    "Repeszromboló [HE]

    A repeszromboló lövedékek robbanóanyaggal vannak tölve, mely becsapódáskor felrobban. A HE lövedékeket nem a páncél átütésére tervezték, viszont bizonyos vastagságú páncéllemezt ígyis képesek a robbanás nyers erejével átütni.

    A HE a másik alaplőszer a játékban, az AP mellett. Kevesebbe kerül, mint az AP lőszer, viszont a legtöbb ágyú esetében nem érdemes belőle néhány darabnál többet hordani. A Howitzer típusú ágyúk nagy többségénél a HE az alaplőszer, önjáró lövegek esetében pedig szinte mindig.

    Tulajdonságok

    A repeszromboló lövedékeknek van a legbonyolultabb átütési és sebzési mechanikájuk. A HE lövedéknek nagyobb átlagsebzése van, mint az AP, APCR és HEAT lövedékeknek. Ha a repeszromboló lövedék átüti a páncélt, felrobban és kúp alakban sebzést okoz a belső moduloknak.

    A HE lőszereknek van a legkisebb páncélátütésük, viszont nem átütő találat esetén is képesek sebzést okozni. Ha eltalál egy olyan páncélt, amelynek vastagsága meghaladja az átütőerejét, a robbanás erejét felhasználva átégeti a páncélt és átüthet. Ennek köszönhetően képes sebzést okozni, azonban csak kevesebbet.

    Ha nagyon vastag páncéllemezt kell átütnie a HE lövedéknek, előfordulhat, hogy nagyon kevés sebzést tud csak okozni – ha pedig nem képes átégetni a maradék páncélt, nem fog sebezni semmit.

    A HE lövedék tehát becsapódáskor felrobban. Ez azt jelenti, hogy egy meghatározott hatósugáron belül képesek sebzést okozni. Ez a hatósugár akár elég nagy is lehet ahhoz, hogy egyszerre több tanknak is okozzunk sebzést.

    Ha a repeszromboló lövedék eltalál egy rétegelt páncélt vagy külső modult, úgyszintén felrobban, és ezután csak a hatósugarában képes sérülést okozni.

    A HE lövedékeknek van a legkisebb torkolati sebességük, nagyon lassan szállnak, ezért jó előre kell célozni a mozgó célpontoknak. Viszont a lövedék átütése nem csökken a megtett távolsággal, így 500 méteren is ugyanannyi átütése lesz, mint 50-en.

    A repeszromboló lövedékeknek nincs Overmatch mechanikájuk, és nem kapnak Normalizációt."

    Forrás: [link]

    [ Szerkesztve ]

    "I'm Gonna Sine Yo Pitty on da Runny Kine!"

Új hozzászólás Aktív témák