Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Az iskolám kapcsán volt lehetőségem felrakni egy Education verziót, és van pár "startup" problémám, amire neten sem találtam választ. Ha tudnátok ebben segíteni, nagyon hálás lennék.A bekapcsoláskor kér valami PIN-t (létre kéne hozni), de nem tudja, valami error-t dob. (ha kell csinálok képernyőmentést a hibáról). Mi ez a pin? A telefonos PIN kód-dal kapcsolatos, vagy ez valami más?
Mi van, ha nem adok meg neki ilyet? Az aktiválás a kulccsal sikeres volt, csak ezt a pin-t nem értem.
Ki tudom kapcsolni, hogy ne kérje minden belépéskor? (skip-elem, de idegesítő)A másik kérdés, az auto login lenne.
Win+R netplwiz user account, és nincs ott a checkbox, amit nem kéne kipipálni:
“Users must enter a user name and password to use this computer."Lehet az Education verzió "feature"-je, hogy nincs ilyen lehetőség?
Hogy lehetne kikapcsolni mégis? -
Sokimm
senior tag
válasz Sokimm #70285 üzenetére
Illetve a tálcán beragad a "Microsoft account" ablak, amire ha bal klikkel kattintok, semmi nem ugrik fel. Mért van a tálcán, ha háttérszolgáltatás? Vagy ez is feature?
Mert jobb klikkel rá, feljön a letöltés, képek, egyéb ilyen nyavajás mappák lehetősgei, és még Pin to taskbar-olni is lehetne, de már így is ide van fagyva, minek szegezném még ide?
Ez bug, vagy feature? Hogy lehet kikapcsolni?
Elnézést, hogy külön hsz, de már lejárt az idő az előző után, és ezt most vettem észre csak. -
Sokimm
senior tag
válasz Sokimm #70285 üzenetére
A PIN kérésre megoldást találtam: Fel kellett telepíteni a Microsoft Online Services Sign-in Assistant-et.
Az auto login, és a microsoft account bug-ra még mindig nem találtam megoldást. (stopped a státusza a szolgáltatások fül alatt, a system configuration-ban) (és nem lehet dupla klikkel manuálisan elindítani...)
[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
válasz Sub-ZeRo #70386 üzenetére
Ez érdekes, mert asztali gépen ha kikapcsolom a gépet, akkor utána áramtalanítani is szoktam (minden más a konektorba dugva ne fogyasszon). Lehet nem kéne? Mivel asztali gép, a táp vagy megy, vagy nem (régi, fix fordulatszámú ventis), ezért ha kikapcsolom, nem tud "keveset enni", mert vagy kap kakaót, vagy nem.
Most akkor kikapcsol a rendszer, vagy csak alszik? (áram nélkül) -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
LPT portot szerettem volna kernel szinten (egy program kért ilyen driver-t) b.zerálni, ezért feltettem ezt:
WDF Drivers in Windows 10
Majd újra indult a gép (persze a kernel szintű LPT hozzáférést a LPT tesztelő program nem kapta meg, ezért letöröltem a WDF csomagot (több mint 2GB).Majd újraindulás után, a második monitorom nem kapcsolt be.
Újra telepítettem már a vga driver-jét, mégsem látja a második kijelzőt. Mi lehet a gond?Mások is szenvednek ilyennel, de nem nagyon tud a Microsoft se megoldást adni rá.
Esetleg nektek valami ötlet, mitől nem jön be a második monitorom?
Win+P kiterjesztett-re se reagál
Jobb klikk az asztalon, megjelenítés beállítások alatt a több megjelenítő-nél nem lát második monitort. (pedig nem húztam ki)[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
válasz svgyula #71022 üzenetére
Felcseréltem a két monitor (1-2 displaport csatlakozója) kábelét és most látja mindkettőt...
Hardveresen nem nyúltam a géphez, kontakthiba kizárva, eddig ment, ezután meg nem? OMG mik lesznek még itt a win alatt?
Köszönöm a tipped, legközelebb azt fogom megpróbálni, ha előjön a hiba! -
Sokimm
senior tag
Valaki programozott már LPT portot közületek win10 64bit alól? Bármilyen nyelven*
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék (lehet az Office topicban kéne), hogy a vágólap tartalmát valahol lehet személyre szabni?
A vágyam az, hogy ha egy weblapról kimásolok egy mondatot, akkor az Office ne rántsa magával a stílusát, méretét, háttérszínét, kisnyuszifülét is, hanem mint egy buta notepad-ba illesztés során, CSAK szintisztán a karaktereket rántsa át.Lehet ez office feature (hogy mindenevő, és a vágólapról nem csak a karaktereket, hanem egyéb "meta" adatokta is megeszik), de nekem nagyon sok bonyodalmat okoz. (sortörések, hasábtöréses, cellás, táblázatos tartalmak)
Valakai tud valami megoldást erre?
Mert most azt csinálom, hogy egy plusz lépcsőként a vágólap tartalmát a notepad-ba beteszem, majd onnan ismét kivágva (az lehámozza róla a sallangot), illesztem a Word-be. Így szép tiszta szöveget kapok.
De ez rohadt sok felesleges meló.A válaszokat megint előre köszönöm meg!
-
Sokimm
senior tag
válasz #86564352 #71698 üzenetére
Sajnos nem megy ez a gyorsbillentyű kombináció (semmit nem reagál rá), de DrojDtroll tippe működik, csak körülményes. (a gyorsbillentyűs megoldás jobban tetszene)
Köszönöm a tippet, a gyorsbillentyű hibára esetleg valami ötlet?
Illetve mért nem marad a vágólapon a tartalom mindaddig, míg nem írom felül valami új tartalommal (friss crt+c)?
Ha egyszer beillesztem, nem marad a vágólapon. Ez régen is így volt? (photoshop-ban a vágolap eleme végtelen ideig marad (felülírást kivéve), lehet azzal keverem?) -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan vinyóm, amit csak adattárolásra használok, ehhez van előlapi rack modulja, és csak félévente 1x dugom be szinte, de olyankor megy 2 napig (archiválok), és utána ki szeretném venni.
Erre a (win10 education 64bit) lehetősége a jobb lent található biztonságos eltávolító ikonntal szokott menni, de!Ma olyat csinál, hogy mikor le akarom választani a vinyót, nem engedi, mert használatban van...
Nah akkor letiltottam a kereső szolgáltatást, már az nem fut rajta, és ezt nézzétek:Az első kép azt akarja mutatni, hogy nincs használatban a vinyó, semmilyen process nem fut rajta, majd amikor rákattintok a leválasztó kis ikonra lent, és kiválasztom a vinyót, egyből beindulnak ezek a folyamatok (Ez a tüske az idődiagrammon)
Mért pont akkor indulnak el, amikor le akarom választani?
Miként tudnám orvosolni a leválasztást?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Sokimm
senior tag
válasz adika4444 #72953 üzenetére
A windows részére gondolsz, mint diskpart program?
Most úgy csinálom, hogy amikor a rendszer altatja a vinyókat, akkor kihúzom, bár nem hiszem, hogy ennek örül, mert a rendszer nyitva hagyja a filejait, amit memóriából szedhet, meg a sajátgépben is látszik a vinyó...Megköszönöm, ha tudsz konrkétabb irányt is mutatni majd.
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy win10 education az asztali gépemen, és van egy másik win7 starter egy másik gépen.
Mindkettő kábelen egy router-be van dugva.A win10 látja a win7-es gépet a hálózati fában, de nincs jogosultságom dupla kattintással megnézni a megosztott file-okat.
A win7 nem is látja a win10-et.
Próbálkoztam net alapján az otthoni csoport-hoz csatlakozni innen oda onnan ide, de ott akadok el, hogy a win10 ben nincs create homegroup (mivel már van egy házi csoport?).
Control Panel\All Control Panel Items\HomeGroupÉs a join gombocska meg inaktív, nem tudok rákattintani.
Nem vágom hol kéne engedélyezni. Kérlek segítsetek!
Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings
Itt a private connect-nél minden engedélyezve van, ha ez számít. -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mitől (frissítés is volt, meg programot is telepítettem, bár nem grafikus, se nem játék, mégis elhúzhatta a dolgokat), de a Photoshop sárga volt (a fehér rajzlap csak, mert a gombok fehérek voltak), majd arra valami monitor (eszközkezelőben) disabled/enabled után visszajött a fehér alap rajzterület, de most meg zöld árnyalatú minden (egy újraindítás óta).Próbálkoztam a color management szín kalibrálásával, de nem értem mitől zöldült be a látvány.
A kérdésem az, hogy a boot logó (kék win10) mért szép színű, majd utána a desktop bejövele (meg a login ablak is) már elcsunyul.
Hogy lehet kideríteni milyen színsémát használ a boot előtt a gép?
Hogyan fognátok neki a zöldtelenítésnek? (nem egy skálát akarok lehúzni, hanem hozza az alapértelmezett NORMÁLIS színeket)Minden építő választ előre is köszönök!
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Nem találok a neten hasonló jelenséget sem, így hozzátok fordulnék, ki merre keresné a hibát?
Eltűnik a felső sávom a chrome és az explorer (filekezelő) alatt.
Az asztal teljes mértékben megjelenik.
A bele kattintás értelmetlen, nincs alatta a felhasználói felület.
Már elkezdtem kilőni minden "hasztalan" programot, de nem segít.
Hogyan lehetne vizsgálni, hogy ki mit (melyik program) tesz ki az asztalra?
(mint ahogy azt lehet, hogy ki mennyire futtatja a cpu-t, vagy mennyi memóriát eszik)Két monitor van, a bal nem csinál ilyet. A jobbon meg a feladatkezelő normálisan megjelenik, tehát nem hardveres a hiba. (a jobb oldali monitor az elsődleges)
Bármilyen véleményt, útbaigazító tippet megköszönök!
Irtó irritáló, hogy újra kell indítani ilyenkor a gépet...[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Kezdjem azzal, hogy fizikailag minden azonos, hardware szinten semmi nem változott, szoftver szinten pedig csak egy "factory reset" lett a win10 edu (17134) alatt, driver-ek azonosak.
A jelenség az, hogy ha bedugok egy vinyót a hot plug engedélyezett sata portok egyikébe (akármelyik), akkor kifagy a win10, de olyan szinten, hogy CTR+ALT+DEL-re se reagál. Áramot tudok ilyenkor csak kivágni alóla, és ha boot ideje alatt be van dugva mind a 3 különböző (akár egyesével, akár együtt) slot-ba vinyó, akkor szépen látja a rendszer. A jobb alsó sarokban még mint "eltávolítható eszköz is szerepel"...Ki hol keresné a hibát, hogy élő rendszer alatt is menjen a hot plug, ne csak restart után?
A tippeket, hasznos tanácsokat előre is köszönöm. -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Ha a családon belül vándorló hardware-eket cserélgetem, mire kell figyelnem a licence-ekkel kapcsolatban?
CPU, SSD, BIOS, mi tárolódik egy aktiváló kulcs mellé? Nekem EDU verzióm van, bátyámnak valami origi classic win10, de most mindent összekavarok a hardverekkel, és szeretnék tiszta maradni utána is.
(teljesen friss újratelepítés lesz, nem bízok a "factory reset"-ben... )
A válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Külpolitika