Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz chungee #91092 üzenetére

    Az előző válaszban le van írva, hogy ez esetben a dinamikus lemezzé konvertálást eleve nem kellett volna, nem javasolt erőltetni. Ahogyan az is, hogyan kellene megoldani a lemezkezelővel, vagy külső particionáló programmal. Erre te mégis a nem javasolt módon oldottad meg... :( Ha nem célirányosan használsz dinamikus lemezt pl. tükrözésnél, illetve RAID köteteknél, akkor semmi értelme és sokszor csak a szívás van vele, mint most magad is tapasztalhattad... Ráadásul visszakonvertálni a Windows eszközeivel csak desktruktív módon lehet, vagyis az adatok törlésével. Adatvesztés nélkül csak külső programok tudják megoldani, de egyrészt azoknak is rendszerint csak a fizetős verzióik. Másrészt nem feltétlen minden esetben tökéletesen, mivel egy rendszermeghajtónál, vagy rendszerfájlokat tartalmazó meghajtónál van hogy ilyenkor törlésre kerülnek azok a kisebb partíciók.

    A szerkesztés pedig azért volt, mert már az eredeti screenshoton is látszott, hogy a telepítés is el van cseszve. Az látszik, hogy BIOS-MBR mód szerint lett telepítve a rendszer, de a Windows számára létrehozott 500 MB körüli kicsi partíció nem a lemez 2-re, hanem a lemez 1-re került. Vagyis a telepítésnél bizonyára nem választottad le (húztad le) fizikálisan a többi meghajtót (HDD), nem particionálatlan területet adtál meg telepítési célnak stb.

    Szóval amit lehetett, azt kb. sikerült elrontanod... De elvileg maradhatna akár így is, ha nem okoz további gondot. Vagy másik opció rendesen újratelepíteni a Windowst a lemez 2-re az előbb említett módon. Bár nem feltétlen muszáj, mert elvileg akár az 500 MB-os partíció nélkül is működhet és látszik, hogy ahelyett most a C lett aktív. A HDD-t (lemez 1) pedig külső programmal megpróbálni visszakonvertálni alaplemezzé, vagy lementeni róla az adatokat, újraparticionálni alaplemezként, majd visszamásolni rá mindent.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák