Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Cs1csó #85735 üzenetére

    Én inkább arra akartam reagálni, hogy az a kijelentés, hogy félévente újra kell telepíteni a Windowst, az eléggé erős túlzás.

    "és szinte biztos, hogy utána jó lesz a rendszer"
    Igen, van, ez az eset, amikor a rendszer már annyira széjjel van gányolva, hogy jobb nulláról újrakezdeni, de ezek a dolgok nagyrészt nem egy Windows update miatt mennek tönkre, hanem szép lassan az évek alatt.
    Kivéve, ha a delikvens újra feltelepíti ugyanazokat a programokat, és szerteszét gányolja a registry-t újra, mert akkor ugyanott van, mint a telepítés előtt :D
    De a lényeg a lényeg, Win10 alatt semmit sem lehet kijelenteni, hogy így-vagy-úgy biztosan működni fog. Van, aki, ha összecsinálja magát, akkor sem tudja nulláról normálisan felrakni a rendszert, mert valami nyűgje mindíg van, és persze a másik véglet, amikor éveken keresztül normálisan megy a rendszer. És az is lehet, hogy nem megy az normálisan, csak éppen a felhasználója nem használja a gépének azt a részét, amitől magába dőlne a win10.

    Gepesz66
    "Ha MCT-vel készítem el a telepító pendrive-t, akkor ott nem kell ilyennel foglalkozni?"
    Én azthiszem, csak egyszer próbáltam a rufus-os telepítőt. Működött, de nem volt szükségem az extra funkcióira, így, inkább az MCT-vel írom ki a telepítő pendrive-t. MCT-vel pl. olyan telepítő készítését is felkínálja, ahol a 8GB-s pendrive-on egyszerre van a rajta a 32, 64 bites telepítés is. Egyre ritkább a 32 bites rendszert igénylő gép, de néha még lehet találkozni ilyennel, ezért jól jöhet, ha nem kell külön pendrive-al foglalkozni.
    Ha viszont olyan géped van, ami tud UEFI-ről bootolni, akkor igazából az is elég, ha egy normál módon FAT32-re formázott pendrive-ra kimásolod a win10 ISO tartalmát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák