Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz SP4C3 #84508 üzenetére

    Tapasztalatom szerint így történik:

    Hiába naprakész MCT általi Windows-t telepítek tisztán és helyesen csak a legújabb havi összegzővel pótolja ki a Windows Update, sajnos az UWP appok tök régiek benne:

    Clean install - belép user először - meglátja a start menüt és elborzad a Disney, Candy izéktől - rögtön jobb klikk uninstall - viszont közben a háttérben az áruház frissítési sorban már benne vannak - tehát amíg eltávolítod a régi verziót addig az áruház frissít az újra így jön vissza

    Ezért írtam először hagyni kell az áruházat lefrissíteni mindent. És csak ezután eltávolítani a nem kívánt játékokat, így már nem fog visszajönni egyik se új Windows build frissítéskor sem. (ha más komolyabb rendszerbe túrás volt, az más téma, hiszen a Windows nem mindig hagyja magát irtani pl. a Windows Update irtása és visszakapcsol alapértelmezett folyamatokat mert próbál öngyógyító lenni akkor elképzelhető mellékesen az alap UWP játékokat is visszahozhatja)

    Kár félmegoldás ez, hiszen egy új tiszta telepítéskor ismét le kell futni a köröket, új felhasználó fióknál is. Legalább a Pro verziónál ne csinálnák ezt, ha telepítéskor opt-in lenne senki nem szólna egy szót se. Illetve start menüből a többi eltávolíthatatlant elrejteni: Xbox, Messaging (ez milyen halott app már), Mixed Reality Portal és Viewer...

    (#84510) janos666: Az ideális tényleg az lenne egy órával lefekvés előtt már semmi tévé, monitor, tablet, telefon... de legalább a kék fény szűrése legyen este és az is megér egy misét a monitorok gyártói alapértelmezetten felnyomják a fényerőt és a kontrasztot nagyon magasra, hogy üssenek a színek azt a terméket válaszd az áruházban a polcról. Én mindig felére, harmadára leveszem a gyárinál, és beállítom a warm profilt a monitoron aztán még az éjszakai fény Windows-ban.

    (#84513) Ice&Lime: Nem tudom miért szólítottál meg és mi bajod van, de jó reggelt! :D

Új hozzászólás Aktív témák