Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Geth #75098 üzenetére

    Pont, hogy a soha újra nem indítást tartom egészségtelennek. Ha van egy célhardvered ott nem feltétlen gond a 0-24-ben működés pl. egy NAS, ROUTER stb. de egy asztali oprendszernél de még egy okostelefonnál sem árt néha egy újraindítás.

    Sub-ZeRo

    Altatás vagy hibernálás alapvetően mindegy: altatásnál a memória feszültség alatt marad nem íródik ki semmi sehova csak simán feszültség alatt marad de a gép leáll. ezért történik a bekapcsolás gyorsan mert már/még minden a memóriában van. A veszélye, hogy altatás alatt jön egy áramszünet akkor elvész a memória.

    Hibernálásnál a memória tartalmát kiírja a háttértárba (HDD vagy SSD - SSD-nél gondolom gyorsabb a hibernálásba küldés és onnan felébresztés is) majd leáll a gép úgymond teljesen tehát a memórai sem marad feszültség alatt és törlődik. Előnye, hogy védve van a hibernált gép egy esetleges áramszünettől a hátránya hogy lassabb mind a hibernált állapotba kerülés és az onnan ébredés is.

    Hogy technikailag melyik a jobb a windows 10 számára és/vagy melyik viseli meg jobban az egyes felhasználóspecifikus programokat, vagy a hardverelemekt azt nem tudom.

    Röviden abban látom a különbséget hogy a hibernálásnál a hibernáció előtt és az ébresztés után is van 1-1 plusz folyamat : memóriából kiírni a háttértárba majd a háttértárból beolvasni a memóriába.
    Emiatt lehet modernebbnek nevezni az altatást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák