Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz SLYM #68141 üzenetére

    Ez nem egy szimpla beállítás, hanem az alapértelmezett működés erőltetett megváltoztatása. Nem hiába használja a Windows a frissítések, programok stb. telepítéséhez a rendszerpartíciót.

    Az meg, hogy kinél mennyi tárhelyet foglal a rendszer, az már a saját felhasználói szokásaitól, a telepített programok fajtájától és mennyiségétől stb. is függ. Egy laptopon pont a közelmúltban telepítettem egy 120 GB-os SSD-re W10 1709-et és 11.2 GB-ot foglalt üresen a rendszer. Majd aztán felkerültek a driverek, le lett frissítve, telepítve lett egynéhány szoftver, köztük pl. MSO 2016 is és úgy lett 26 GB. Szóval, ha nincsen nagyon megpakolva, akkor elég neki simán egy 68 GB-os partíció is. Sőt, azon a laptopon is kb. akkora partíciója van neki, plusz még maradt tárhely a Linuxnak és közös adatpartíciónak is.

    Az esetleges felesleg törlésére említve voltak az előző válaszokban spéci programok. Ahogyan a rendszerpartíción lévő foglalt terület feltérképezésére is. Valamint, ha túl nagy pl. a lapozófájl, akkor sok RAM mellett azt is kisebbre lehet venni, törölni a felesleges visszaállítási pontokat (ha vannak) stb. De, ha netán a telepített programok foglalnak sok tárhelyet, akkor mondjuk nagyobb rendszerpartíciót kellett volna létrehozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák