Új hozzászólás Aktív témák

  • Aureal

    senior tag

    válasz Zotya84 #140094 üzenetére

    Ez jogos lehet!
    A MS ügyfélszolgálat is mondott ilyet, hogy kulcs biosba is kerülhet manapság eltárolásra.
    Persze, aki alapos, felírja a gépet megkapva a termékkulcsot vagy lefotózza a hologram matricát, de mint a nyugdíjas ismerős is, akinek cseréltük a hdd-t ssd-re, hát fingja nem volt/lehetett ilyenekről...
    Mondjuk az ő gépe egy újabb, 2018-as HP 255 G5, már w10-el előtelepítve, így a hdd-jén futó windowsban SKP-vel kinyertem a termékkulcsot amivel az új korában aktiválva volt (sztem az önkormányzatnál vki ezt megcsinálta, mert onnét kapta a gépet). Ezután én a MS storeból letőltött friss w10 iso-val felraktam neki a rendszert egy szűz ssd-re és az adott termékkulccsal tudtam aktiválni is, elfogadta. Csak arra gondoltam, hogy későbbi alkalommal nem-e lesz bibi majd nála. :F (Pl. behal az ssd egyszer és a win mondjuk egy akkori új ssd-re majd hogy lesz aktiválható vagy ilyesmi...)
    Szóval a MS kollegina szerint "officiálisan" :) ilyesmi sem volna lehetséges, mert a HP-nek adnia kellett volna a géphez egy helyreállító boot pendriveot (nincs a gépben dvd meghajtó).
    Mondtam hogy van a hdd-n HP recovery partíció, hisz előtelepített laptop, de szerinte mindenképpen járna akkor is külső helyreállító adathordozó eredeti, "fizikai" termékkulcsot felhasználandó vele, mivel már matricát nem ragasztgatnak.

    Szóval ezeket tudtam meg hivatalos forrásokból.
    (Ja, meg azt is, hogy elvileg saját gépem esetén, w7 licensszel már nagyon rég nem volna szabad w10-nek aktiválódnia szerinte, pedig hivatkoztam az informatikai portálok híreire is, hogy dec. 31-ig elvileg a kisegítő lehetőségek használatával még ez elérhetővé van téve. Erről ő nem tudott, ill. konkrétan kijelentette, hogy már régóta nincs w7-ről w10-re váltásnak lehetősége továbblicenszeléssel, régi gépről. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák