Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz liszi70 #132244 üzenetére

    Ez a téma már számtalanszor ki lett tárgyalva itt, íme az elmúlt hetek, hónapok termései közül pár: [link], [link], [link]. :B

    Ahol amúgy sehol nincsen az előírva, hogy telepítésnél formázni kell a célmeghajtót, elég megadni a szabad területet telepítési célként és tovább, ennyi. Illetve egy belső HDD és SSD meghajtó gyárilag sincsen se inicializálva, se particionálva, se formázva, mégis lehet rá telepíteni az előbbi módszerrel.
    Telepítésnél a formázás csak opcionális művelet, nem kötelező, illetve akkor lehet érteme formázni, ha pl. már a telepítésnél külön adatpartíció létrehozása a cél.
    Az ilyen eseteknél nem önmagában a formázás a gond, hanem hogy előre és fixen particionálják 1db partícióval a célmeghajtót és azt adják meg telepítési célnak + nem a célmeghajtó van beállítva a BIOS/UEFI boot menüben elsődlegesként, szükség esetén nem törlik a céllemezt, emiatt a telepítő nem feltétlen tudja azon a rendszer számára szükséges kicsi partíciókat létrehozni és ha talál másik lemezt, azon elsődlegesen partíciót, akkor azon hozza létre vagy azt jelöli meg ilyen célra. Ellenben ha a telepítővel az "Új" opcióra kattintva megtörténik a rendszer számára szükséges kicsi partíciók létrehozása is, akkor az úgy oké és utána már mindegy, hogy a C-nek kijelölt nagyobb partíció vagy egyéb partíció formázva van-e, illetve ott sem kötelező külön formázni, elég megadni telepítési célnak és tovább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák