Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Dictator^ #129161 üzenetére

    Az előző válaszban egyrészt az volt a kérdés, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó, a "SONY 16 GB-os USB3 pendrive" nem sokat mond, abból nem derül ki az előbbi... Ami azért is lényeges, mert sok USB 3.X modellnél csak az olvasási sebesség említésre méltó, ellenben az írási sebesség kritikán aluli, valamint a fájlkezelős fájlmásolásnál az elején megdobhatja átmenetileg a cache, majd utána beáll a reális értékre, amit valójában tud írásnál a pendrive. Ezért is lényeges, hogy pontosan milyenről van szó, milyen referenciaértékeket ad meg a gyártó.
    Előzőleg CDM / WinSAT teszt volt említve, ez a mostani, nemtom milyen, de végül is ebből is látszik, hogy lassú az írási sebesség.
    Ha az olvasási sebesség oké USB 3.X porton, akkor elvileg nincs akkora gond, nem arról van szó, hogy csak USB 2.0 módban működne. + Továbbra is kérdés, ami már előzőleg is említve volt, vagyis más USB 3.X eszköz (pl. pendrive, külső HDD/SSD) megfelelő sebességgel működik-e, azoknál is ilyen lassú az írási sebesség, vagy csak az említett pendrive-nál. Ha igen, akkor lehet komolyabb probléma, ellenben ha nem és csak annál az 1db pendrive-nél, akkor lehet valamilyen pendrive specifikus probléma, vagy eleve olyan lassú írásnál.
    A BIOS/UEFI-ben az USB-eszközök működésére vonatkozó beállításait alapesetben nem kell piszkálni, pl. az XHCI Hand-off is az USB 3.0 szabványt natívan nem támogató legacy OS-ek (pl. W7) miatt lehet érdekes (példa). Az meg már le volt írva előzőleg, ha ha inbox Windows 10-nél az adott USB 3.X vezérlő drivere, akkor nem kell manuálisan egyéb drivert telepíteni, pláne ha a hardvergyártó weboldalán sincsen.
    Az továbbra sem derült ki, hogy naprakészre van-e nálad frisssítve a Windows 10, minden szükséges Windows-frissítés és illesztőprogram, illesztőprogram-frissítés telepítve lett-e, csak annyi, hogy Pro kiadás és legújabb build, ami vélhetően 19042, azaz 20H2 verzió akar lenni. Ahol ha nincsenek telepítve a szükséges frissítések, akkor először ezt kellene megoldani, addig nincs miről beszélni. + Ha más nem megy és az előbbiek tisztázása után a rendszerben van valamilyen gikszer az USB 3.X működésénél és más tárolóeszközök olvasási/írási sebessége is lassú, akkor a javító telepítés in-place upgrade-del / alaphelyzetbe állítás és a tiszta telepítés is opció lehet.

    "Tetű lassú, hisz utána átdugtam a laptopba ami kb 60-80MB/s-el másolt rá."

    Az oké, de itt kérdés az előbbi, vagyis hogy csak a cache dobta meg átmenetileg (példa), vagy ténylegesen tud (gyártói specifikáció, szintetikus tesztek) 60-80 MB/s szekvenciális írási (arra és nem arról másolva) sebességet végig, tartósan az a pendrive. Ha az utóbbi a helyzet és a jelen hw/sw környezetben csak 10 MB/s, akkor van miről beszélni, ellenkező esetben viszont nincsen.
    Egyébként igen, lassú még így is, köze nincs ahhoz, amit valójában tud (~ 450 MB/s) az USB 3.0 szabvány, meg nemrég egy másik topikban is volt arról szó, hogy milyen az igazán gyors pendrive normális, kellően gyors írási sebességgel, vagy helyette eleve egy külső SSD. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák