Új hozzászólás Aktív témák

  • Fehérsólyom

    aktív tag

    válasz King Unique #125126 üzenetére

    Jogos az észrevételed, túl szűkszavú voltam. Rendszer: Windows 10 Pro, 2004-es verzió.
    Új laptop, friss telepítés. Van egy rendszergazda és van egy felhasználó fiók. C:\ és D:\ meghajtók közül a D:\ formázva, üresen „átadva” felhasználó részére használatra.

    A D:\ meghajtón a felhasználó saját maga létrehozta a mapparendszerét. Külső meghajtóról FreeFileSync segítségével felmásolta az összes adatát. A mai napig minden saját maga által létrehozott mappa és ezen mappákba bemásolt fájl felett teljes jogkörrel bírt. Tudott törölni, áthelyezni, másolni stb.

    Ez a képesség a mai nappal megszűnt. Olyannyira, hogy ha létrehoz egy txt fájlt egy új, általa létrehozott mappába azt a fájlt és mappát egy rövid idő elteltével nem tudja törölni. A törléshez rendszergazdai jogosultságot kér a rendszer. Rendszergazda fiókkal próbálva viszont visszadobja a Windows, mondván a felhasználótól kellene engedélyt kérni, mert az övé, így nem törli.

    A hozzáférési engedélyek jók. A felhasználó a tulaja a mappáknak és felhasználó teljes jogkörrel bír. A biztonság kedvéért beállítottam még egyszer. Nem segített.
    Gondoltam nem baj, formázom a teljes D:\ meghajtót és újra felmásolok mindent. Formáztam rendszergazda fiók segítségével. Felhasználó fiókban a FreeFileSync viszont hibaüzenetet ad. Nem tud a D:\ meghajtóra másolni. (Korábban simán ment.)
    Total Commander-el fel tudja másolni a felhasználó a fájlokat a külső merevlemezről. Törölni viszont semmit nem tud. Ha létrehoz egy txt fájlt egy rövid idő után (~30 perc) számára törölhetetlenné válik.

    A frissítéseken kívül a múlt héthez képest annyi változott, hogy a számítógép nevet ma lerövidítettem DESKTOP-CS5EQ2E-ről CS5EQ2E. (Ezt a nevet amúgy a Windows „maga” adta.) HP gép, Windows telepítés után automatikusan aktiválódik. Windows napra kész, nincsen telepíthető frissítés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák