Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz King Unique #108367 üzenetére

    Utána viszont hivatalosan már végképp megszűnt az ingyenes váltási lehetőség és nem nagyon lehetett olyan hivatalos leírást találni és olvasni, ami a hátáridőn túli, újonnan indított (korábban meg nem szerzett digitális jogosultság) ingyenes váltás legalitását megerősítette volna. Vagy te talán tudsz ilyet mutatni??? Vagyis kérdéses lehet, hogy utána mennyire oké, még ha technikailag továbbra is működik.

    Már megbocsáss, de ha jogi környezetben jártas vagy, akkor tudhatnád, hogy ha a licenc kezelője barmol el valamit egy legális példánnyal, akkor azért a felhasználót nem hibáztathatja senki. Pláne, ha szándékosan hagyja az upgrade -t. Aztán lehet folytatni a sort azzal, hogy nem csak mezei felhasználók lépnek feljebb azóta is, hanem magán és állami cégek, intézmények, szóval lassan a fél ország illegális lenne.

    Szóval ne gyere azzal a mesével, hogy a világ egyik legnagyobb szoftver fejlesztője elfelejtette, hogy már nem kellene engedni az ingyenes upgrade -t.

    Nincs kedvem sokat keresgélni, szóval megállok az első találatnál (PCGuru):
    (...) Nyitva maradt viszont egy lehetőség. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmenni a Microsoft ’Accessibility’ oldalára és bepipálni a jelölőnégyzetet, miszerint használunk kisegítő lehetőségeket, melyeket alapból látás, vagy egyéb, permanens sérüléssel, hátránnyal küzdő embereknek találtak ki. De ide sorolható például a billentyűzet gombkombinációk használata, melyet azért nem kevesen használnak. Viszont hogy ez mennyire etikus, azt mindenki döntse el maga, minden esetre a Microsoft sem igyekszik nagyon tenni ellene, hiszen így még többen válthatnak ingyenesen Windows 10-re. Viszont a határidő szerint ennek is vége lesz 2017 december 31-én.
    De nincs ok aggodalomra, még ezután is lehetséges lesz, hogy az eredeti Windows 7 és 8.1 példányunkat frissítsük. Ehhez nem kell más, mint egy eredeti termékkulcs. Hogy ennek a határideje mikor jár le, arról egyelőre nem beszéltek a vállalat munkatársai. Így vagy úgy, de lassan megéri Windows 10-re váltani, hiszen a folyamatos frissítés naprakészen tartja operációs rendszerünket, és javítja a védelmét olyan komolyabb támadásokkal szemben, mint a mostanság népszerű, rosszindulatú zsarolóprogramok."

    Gyönyörűen kivehető, hogy a m$ szerint szándékosan nincs zárva a kapu.

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák