Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz Pttypang #47172 üzenetére
- Vezérlőpult -> felügyeleti eszközök -> lemezkarbantartó
- Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások -> Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása. Egy kettő kikapcsolható. De nem fog sok helyet felszabadítani.
- Régi rendszer visszaállítási pontok törlése
- CCleaner lemeztisztítója.Swap fájl áthelyezése
(#47174) Crytec210
Azzal csak pár 100 MB-ot fogsz tudni nyerni.[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Pttypang #47176 üzenetére
Az alvás egy energiatakarékos üzemmód, a munkamenet a RAMban kerül mentésre. A RAMban tárolt adat a működési elvénél fogva törlődik, amikor a RAM áram ellátása megszűnik. Ezért az alvó módnál a RAM áram alatt marad, a munkamenet rajta, a többi alkatrész pedig kikapcsol. A RAM gyors írási és olvasási sebességének köszönhetően gyorsan tud alvó módba lépni a gép, és gyorsan is fel tud állni belőle.
Az alvó mód egy energiatakarékos üzemmód, azért energiatakarékos, mert a RAM áram alatt marad, de a többi alkatrész nem, így az alvó módban a gép fogyasztása nagyon minimális.
Illetve mivel a RAMban tárolt adat törlődik áramellátás megszűnése esetén, ezért ha alvó módban mondjuk lemerül a laptop, vagy egy pillanatra megszűnik a gép áram ellátása, akkor adatvesztés lehetséges, a munkamenet pedig elvész.
A hibernálás annyival másabb, hogy a munkamenetet a merevlemezre írja ki, így a merevlemez írási és olvasási sebességétől függ a hibernálásba lépés és annak elhagyásának a sebessége. Az alvó mód jellemzően gyorsabb, mert a RAM írási és olvasási sebessége általában jóval nagyobb, mint a merevlemezé.
A merevlemez áram nélkül is tárolja a ráírt adatot, így hibernálás esetén teljesen kikapcsol a gép.
Ps.: ha valamit elírtam, javítsatok ki kérlek, telorol írok és egyszerre 5 szót látok.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Pttypang #47560 üzenetére
Mert a sok Win8 ellenlábas és a hozzá nem értő nép ilyen és ehhez hasonló triviális álproblémák (modern app bezárás, fájltársítás--->Merto vs desktop képnézegető stb.) miatt buktatta meg...egyébként hiába van fél éve a placcon a 8.1, ahol helyileg tálca menü navigáció fülén beállítható, csak nem értették meg, fogták fel...kölün gyárilag ovis módon be kellett állítani, úgy látszik...
Apropó a "default desptop boot", a fentihez hasonló módon visszaállítható a Modern UI-ra egyáltalán, mert engem nem különösebben zavart, h az tölt be
(#47564) pzstm: Update 2 is lesz... , ennyi erővel, ha szinte mindent "kijavítanak" 8-casban, akkor minek adják ki a 9-cet, csak marketing miatt??
Egyébként ez a "start menü probléma", is triviális, aki megszokta 8-cast, tudja, h a kezdőképernyő is az lényegében, és gyorsabb, hatékonyabb onnan kikeresni, indítani programokat, sőt akár saját csempék generálásával gépet leállítani. De hát ugye ez megint egy akkora hiány volt, h emiatt + 1 ok a "xar a csempe, xar a nyóc" javára..
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Pttypang #47651 üzenetére
Nem csak a rendszermeghajtot, hanem az elotte levo particiokat is. Mert igazabaol azok a particiok bootolnak, es nem a c: meghajto. A Macirum is biztos jo, de en nem azzal csinaltam, hanem az easeus partition master home editionnal. Erool tudok nyilatkozni. Ebben van particio atmeretezesi lehetoseg is a klonozasnal, hogyha nem lenne eleg hely. Pl. Ketszer 250g-ra osztott 500-as vinyorol koltoztem 250-es ssd-re, amit ugy csinaltam, hogy az elso particiot 150g-ra mereteztem, a masodikat a maradekra.
-
félisten
-
vakond5
őstag
válasz Pttypang #48203 üzenetére
Abszolút. Legalább adnának lehetőséget a választásra. Ha akarom, ezt használom, ha akarom akkor azt, és mindenki boldog lenne.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy csak valami registry kulcs módosítása kell a start menüben való jobbklikk változtatásához. Remélem hamarosan megtalálják, mert tuti nem vagyunk egyedül ezzel a véleménnyel.
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Synology NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest