Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atilla100
tag
Sziasztok!
Kezdő Windows 8.1 pro (64bit) felhasználó vagyok. Olyan kérdésem lenne hogy itt is meg lehet valahol nézni az élményindexet ugyanúgy mint a windows 7-nél? Illetve amelyikőtöknek SSD-n van a rendszere, ott sokkal gyorsabb a rendszer a HDD-hez képest? Nekem már a windows 7 után i iszonyat gyorsnak tűnik (persze egy új gépen van fent a rendszer). -
Dumi86
senior tag
Nálam hiba nélkül települtek a mai frissitések. Újrainditás után is minden oké. Szerintem ebben a hónapban kivételesen nyugodtan lehet telepíteni mindet
Szerk.: Hosszú idő után végre frissült a Silverlight is
[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
válasz King Unique #64202 üzenetére
Azóta rendbe jött, de SFC-t még nem volt időm futtatni
(#64181) stampedli : Az SFC egy beépített eszköz ami arra való, hogy amennyiben rendszerállományok sérültek, azokat visszaállítsa. Már másodszorra cseszik el, úgy, hogy használhatatlanná teszik, egyrészt azért mert valótlanságot ír ki ilyenkor, másrészt pedig azért mert egy logot csinál ugyan, de azon túl semmit.
(#64204) kengyel : Ennyi a törlendő:
[ Szerkesztve ]
-
Balazska15
senior tag
Sziasztok! Biztos volt már róla szó, de a kereső nem segített.
Egy kedves rokon win 8.1-et rakott a gépére (mivel sajnos a win 7-et nem támogatta a bios) és most két percenként felugrik neki egy ablak ezzel a szöveggel: dwm.exe működése leállt. zárja be a programot Mi erre a megoldás? Sajnos google sem segített kézenfekvő megoldást találni rá. Egyébként azért fura, mert egy darabig én is használtam Win 8.1 PRO-t, de nekem semmi ilyen problémám nem volt vele. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
Dilikutya
félisten
válasz Balazska15 #64210 üzenetére
Olyan nincs, hogy a Windows 7-et nem támogatta a BIOS, legalábbis a mi desktop alaplapjaink között aligha van olyan, az user error volt.
Miért csak egy darabig használtál Win 8.1-et? Akkor nagyon megérte pénzt adni érte.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
veterán
Sziasztok!
Sajnos egy program feltette nekem a .NET 3.5-öt. Van rá valami mód, hogy leirtsam, mert semmi szükségem rá. (win 8.1, x64)
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Balazska15
senior tag
válasz Dilikutya #64211 üzenetére
Most mit írjak erre?? Természetesen megvettem, de nem vált be ezért elkönyveltem veszteségnek? Nekem nem tetszett, az én gépemre bőven megfelel a win7 is, amit már ismerek és számomra egyszerűbb a használata.
És a telepítésnél tapasztal hibajelenségre rákeresve pedig azt az infót kaptam, hogy a gépen lévő BIOS nem támogatja a 7-et. Régebbi bios pedig nem található hozzá az Asus oldalán, máshonnan pedig nem szerettem volna letölteni. Szóval szerintem ez egy létező jelenség, de ha tudsz rá megoldást akkor szívesen fogadom!
-
törölt tag
válasz #41133696 #64200 üzenetére
Az első indítás utáni gond megoldódott:
Azért volt ma mit elhárítani, sokáig piszmogtamaz SFC-vel, mert relatíve ritkán kell futtatnom (automatikusan) reset után szoktam, lemezképet meg általában mindig csak a foltozó kedd után, de igyekszem havonta kétszer csinálni. Eredetileg azért piszmogtam sokat, mert a legutóbbi lemezképem, 2015.04.24-einek számít, ami már nálam kicsit réginek számít, mert azóta programok frissültek tömegével, beállítások változtak meg stb. Aztán a visszaállítás után megborult az IE faviconja PH-nál, azt is helyre kellett kalapálnom, TeamViewerben, a másik gépenél nem fogadta el a belépési adatokat, az meg tőlem kb 1,5 KM-re van, így majd holnap elbiciklizek megcsinálni a Windows 7-en is a Windows Update-et, meg a TW-t helyre pofozom Aztán volt egy kis gondom a (Invitel STB-sza kavart be) AverMedia H727-tel is.
Most majd mindjárt elindítom az Acronis True Image HD-vel az új lemezkép mentést. Komolyan már ezért a programért megérte megvásárolnom a Kingston SSDNow V100-at, mert ahhoz adták, és még a kis SSD mindig bírja másik gépben
(#64209) kengyel :
-
mefistofeles
addikt
válasz Balazska15 #64210 üzenetére
Nem vagyok egy guru de olyanról még én sem hallottam, hogy egy bios nem támogatja a win 7-et.
Írd már meg az alaplap tipusát és a bios verziót. Bár szerintem a dolog ebben a formában kizárt.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Balazska15
senior tag
válasz mefistofeles #64222 üzenetére
Nem találtam sajnos most hirtelen az alaplapra vonatkozó információt, de erről a laptopról van szó.
-
Dilikutya
félisten
válasz mefistofeles #64222 üzenetére
Fura, de lehet, hogy igaza van, driver sincs hozzá a honlapon, csak 64 bites Win8.1-hez. Az, hogy nem támogatja, nem teljesen igaz, de kell egy kicsit bütykölni, hogy menjen a telepítés.
Itt konkrétan ezzel a típussal küzdenek, ugyanez a probléma. Ha nincs az illetőnek Windows 8-a, de van egy nem OEM Win7 licence, szerintem legjobb, ha majd frissíti Windows 10-re, addig meg használja a fenti link segítségével felvarázsolt Win7-el.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Balazska15
senior tag
válasz Dilikutya #64224 üzenetére
Igazából már sikerült rábeszélnem, hogy jó lesz neki a 8.1, ne bonyolítsa a dolgokat. Majd megszokja.. A nagyobb probléma most ez a dwm.exe leállás és a vele járó felugró ablakok. Erre keresném még mindig a megoldást!
-
atillaahun
veterán
válasz atillaahun #64219 üzenetére
Akkor ezzel túl nehezet kérdeztem?
Pedig végigolvastam már előtte vagy 6 cikket is a megosztásról, mindent meg is csináltam, de valami mégsem jó. -
MasterMark
titán
-
atillaahun
veterán
válasz MasterMark #64227 üzenetére
Tyűű, te nagyon okos vagy, működött.
Örök hálám. -
Liliom86
csendes tag
Sziasztok! Kérdezni szeretnék mert annyira nem értek hozzá. Win 8.1-re ez a driver fontos,kell? Realtek Function driver for Realtek Azalia audio chip.. Mert hang is alapból lett/van és az eszközkezelőbe semmi jelzés nincs,hogy valami hiányozna.
Alaplap ha számít: Gigabyte, GA-970A-DS3P -
törölt tag
válasz Bogyó bá' #64218 üzenetére
Nos én azért szeretem bekapcsolva tartani, mert ritkán dob fals riasztást, viszont ha igen, akkor van mit kivizsgálni Ha pedig véletlen tényleg ki van kapcsolva valami, azaz nem téves a risztása, akkor lehet cselekedni, és elhárítani. Mondjuk az utóbbi években, ilyesmi nem nagyon fordult elő. NIS 2012-nél volt, azt hiszem, hogy nem bírt sokáig a Windows 8 Action Center-rel jól összeintegrálódni.
-
Liliom86
csendes tag
válasz quailstorm #64231 üzenetére
Köszi és innét ez lenne a jó: High Definition Audio Codecs (Software) ? Csak mert láttom ilyen is van,hogy AC'97 Audio Codecs (Software)
Eddig innét szedtem le amúgy kiválasztva milyen rendszerre kell:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4591#ov[ Szerkesztve ]
-
Liliom86
csendes tag
válasz quailstorm #64233 üzenetére
Igen,figyeltem.Köszi.
És ami itt fent van AMD Chipset Driver azt nyugodtan szedhetem vagy netán azt is másutt érdemesebb? -
cattus
addikt
válasz bobalazs #64237 üzenetére
Értem, köszi a választ!
Az a kis gondom csak, hogy tervezek SSD-t a gépbe, és nézegettem, hogy mennyit foglal a rendszer. Most 150 GB-os partícióból ~103 GB foglalt. A keretbe csak 120-as SSD fér bele és aggódom, hogy az nem lenne elég, 240-es meg már túl sokba kerülne, meg nem is használnám ki annyira. Szóval ezért kérdeztem, hátha lehetne helyet spórolni vele, de akkor ezek szerint ez nem járható út.Do the thing!
-
addikt
válasz cattus #64238 üzenetére
Windowsnak a 120-as is elég, csak a progikat ne azon tárold (kivétel persze ha olyanokkal dolgozol amik profitálnak az SSD-ből, mert akkor persze érdemes... és lehet hogy kicsi lesz a hely).
Viszont pont az SSD miatt nem érdemes bekapcsolni a tömörítést, mert a sok fájlművelet miatt hamarabb tönkremegy(het) a meghajtó.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
cattus
addikt
Megnéztem, a Windows mappa kb. 30 GB. Plusz még van pár program, amit mindenképp SSD-re szeretnék rakni, mert elég gyakran használom (pl. Visual Studio, Office 2013). De lehet az lesz, hogy amiket nem használok gyakran / nem olyan fontos a betöltési idő, azokat majd átrakom HDD-re.
(#64239) bobalazs: Igen, én is úgy terveztem, hogy ODD helyére a HDD, HDD helyére meg menne az SSD (persze ha megoldható ez az én esetemben, ennek még utána kell néznem). Ha igen, akkor nincs gond, mert a másik partíción van bőven hely.
Do the thing!
-
VoidXs
nagyúr
válasz cattus #64242 üzenetére
Nekem 120 gigás van, a nagyon fontos dolgokon (driverek, Chrome, WinRAR, PSPad) kívül semmi nincs rajt, mert hülyeség. A Steam is már HDD-ről indul, mert a rendszert onnantól, hogy SSD-d van, már nem tudja laggoltatni semmi. Javaslom, te se szánd a VS-t SSD-re, túléled azt a két másodperces indulást (amit különben is a hálózat sebessége határoz meg annál a programnál 90%-ban).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Balazska15
senior tag
dwm.exe működése leállt. zárja be a programot hibaüzenetre akkor nem tud senki semmilyen megoldást? Ez egyedi eset lenne akkor a mi esetünkben?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Balazska15 #64244 üzenetére
Csökkentett módban is ez van?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Balazska15 #64246 üzenetére
Ha igen, akkor nem tudsz mit tenni, újratelepítés kell, vagy minimum felújítás. Ha nem, akkor valamelyik programod okozza, szépen egyesével indítgatod őket csökkentett módban, és amelyik alatt behal a dwm, azt vagy törlöd, vagy az autoindítását kikapcsolod.
-
Steven
addikt
Kéne help nem tudom megoldani itt jól leírják a problémámat sajna nem oldja meg... [link]
Amit csináltam hiába törlöm állítom le a karbantartást a feladat ütemezőbe auton vissza rakja magát a rohadék, nap 24 órájában megy ..
Kéne rá megoldás mert kibaszom...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
bobalazs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest