Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz NZKK #13999 üzenetére

    Na, igen, csak vannak beidegződései az embernek, ami itt nem működik.
    Jobb alsó sarokban nincs kint az óra, nincs értesítési terület a taskbaron (mert taskbar sincs).
    Tudom, fel-felvillannak dolgok, ha valamit akar közölni, de az nem látszik csak egy ideig, ráadásul desktop alkalmazások nem tudnak oda írogatni.
    Ha pl. várok egy letöltésre, ami még néhány perc, és elkezdek valami metrós appban csinálni közben bármit, nem veszem észre, hogy készen van a letöltés.
    A jobb egérgombos "helyzetérzékeny" menüvel sem vagyok kibékülve. Az a 4-5 opció, ami ilyenkor választható, teljesen szétszórva jelenik a meg a képernyőn, holott egy 5x5 centis területen is elfért az elmúlt 15 évben.
    Harmadik, hogy az androidban hozzászoktam, hogy van vissza gomb. Itt nincs. Ráadásul, ha kilépek egy alkalmazásból, akkor a start képernőre dob vissza, és nem az előzőleg használt progiba. Tehát, ha olvasom a leveleimet, és ott rákattintok egy hivatkozásra, elvolvasom, ami ott volt, bezárom a böngészőt, és a start képernőn találom magam.
    satöbbi. sok-sok apróság, amit lehet magyarázgatni, hogy csak 1-2 kattintás és ugyanott vagyok, ahol eddig, de szerintem ezek mind zavaró apróságok, és sok kicsi sokra megy alapon az ember egyszercsak megunja és visszarak valami olyat, ahol kényelmesen dolgozhat.
    Indítófelületnek sem olyan kényelmes, mint volt előtte a start menü, mert feleslegesen nagyok a csempék, amiknek ráadásul a felületének az 60-70%-a nincs kihasználva, mert a hagyományos windows ikonok nem töltik ki.
    Amúgy én már túltettem magam ezen a szarametró dolgon, mert egyet sem használok közülük. Levelező, naptár, időjárás még csak-csak jó lenne, de azon a csempén nem fér el annyi információ, amennyire én kíváncsi lennék, például ne csak 1-1 levelet villogtasson, 1 naptári bejegyzésnél többet szeretnék ott látni, és a 4-5 napos előrejelzésnek is örülnék. De ezek abban a csempés kialakításban kivitelezhetetlenek, mert a megszabott területbe nem férnek bele. Ezért inkább letöröltem a metrós dolgokat. Néhanéha végignézem, van-e valami újdonság a store-ban, de elég kevés még. Mondjuk ez az egy dolog, ami még érthető, hiszen a Windowsnak is kellett sok év, mire desktop alkalmazások megjelentek minden feladatra.

    Szerinted ez a cleartype teljesen rendben van?
    Balra Firefox, jobbra IE

    Amúgy simán el tudom képzelni, hogy videokártya, vagy driver, vagy izé, de akkor is ronda.

    "Nekem ezek a nem lekerekített sarkú gombok nem jönnek be,"
    Asszem az az egyetlen dolog, ami viszont szerintem nem rossz. Nekem inkább az ablakok sarkai nem tetszenek. Hát, eléggé olyan ........

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák