Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz szabonagyur #1844 üzenetére
Meg pláne ezek miatt sem ami gondolom a W11 Enterprise LTSC-nél is érvényes lesz, de persze csak akadnak mindig akik otthon a fotelból jobban tudják.
-
pusihusi
addikt
-
Hofeher
aktív tag
Volt valakinek gondja az új dev nél a wi-fi vagy böngészővel nekem nem ment a tvgo visszaálltam beta ra itt minden jó nem szakadozik a tvgo dev nél pár percenként megszakadt.
Asus tuf gaming FX506 laptop.
[ Szerkesztve ]
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
BiP
nagyúr
válasz mefistofeles #1854 üzenetére
Miért lenne gond?! Ha felteszel egy dev buildet, majd átállsz betara, akkor ugyanez a helyzet van. A következő betara frissül majd. (Hogy a buildszám nagyobb legyen a frissítéshez, nem tudom, hogy követelmény-e)
-
-
BiP
nagyúr
válasz mefistofeles #1859 üzenetére
Ja, értem. akkor ezért volt érdekes. Eddig lehetett járkálni. Gondolom most az új build óta nem.
-
peterxxx
csendes tag
Sziasztok,
Ha van egy a hivatalos microsoft.com-os accounttal vett Win 10-em akkor az aktuális letölthető telepítő onnan "átalakul" majd Win 11-es telepítőre amikor megjelenik?
Ingyenesen upgradelik a korábban vett lincencet, vagy a Win 11-et mindenképp meg kéne venni újra egy új vásárlással? (ha legális szeretne maradni az ember..)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz peterxxx #1861 üzenetére
Ez a "hivatalos microsoft.com-os accounttal vett Win 10-em" normál esetben azt jelenti, hogy pl. a Microsoft webáruházból vásárolt, az hogy Microsoft-fiókhoz van kapcsolva a digitális licenc, nem jelent semmit a tekintetben hogy honnan lett vásárolva.
Nem, nyilván nem alakul át a W10 telepítője W11-re - nem világos ez mégis honnan jött és mi köze az aktiváláshoz... - , max. a W10-nél már meglévő termékulccsal, digitális licenccel ingyen aktiválódik a W11 is, sőt akár W7, 8,1 esetében is, ami eddig is köztudott volt. Azaz nem, nem feltétlen kell külön megvenni a W11-et az adott PC-re, ha van már meglévő W7/8.1/10 termékkulcs illetve az utóbbinál digitális licenc... -
King Unique
titán
Eddig is kb. köztudott volt, hogy a nem támogatott hardverkonfigurációkon is megoldható ilyen és olyan trükközéssel a W11 telepítése, + az új hírek szerint pl. nem támogatott CPU-knál akár anélkül is működhet tiszta telepítést alkalmazva, nem újdonság... Ahol az utóbbi vélhetően az októberben megjelenő "végleges" W11-nél is marad, ellenben ha nem fog működni a nem támogatott hardverkonfigurációkon a Windows Update, illetve nem kapják meg az azokra az előzetes tájékoztatás és intelmek ellenére csak azért is felerőszakolt W11 rendszernek a szükséges biztonsági és egyéb frissítéseket, akkor az szép lesz.
-
Doky586
nagyúr
válasz peterxxx #1861 üzenetére
"telepítő onnan "átalakul" majd Win 11-es telepítőre"
Úgy gondolod hogy az asztalfiókban levő pendrive elkezd sisteregni felfénylik és csillagokat szór miközben a tartalma és a rá írt felirat is megváltozik..?
Ha ebben hiszel szerintem csalódni fogsz. De mindkettő letölthető lesz és 10-ről szabadon (ingyen) válthatsz 11-re.[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
válasz King Unique #1864 üzenetére
MS nyüglődés és ijesztegetés, kb. hogy új hardvert vegyél.
Biztos vannak valamiféle biztonsági szempontjai is a követelményeknek, de ez azért is röhelyes mert pl. ezen a gépen nálam hibátlanul, tökéletes sebességgel fut a rendszer. -
King Unique
titán
Ez sem újdonság, hogy részben a hardverpiac fellendítése lehet ezzel a cél, másrészt meg a biztonság és stabilitás növelése. Viszont másfelől ha előre tájékoztatják a usert hogy mik a hardverkövetelmények és milyen hátulütője lehet annak ha nem támogatott hardverkonfigurációra erőszakolja fel a rendszert, akkor onnantól már a user felelőssége, meg ha nem fog működni a WU vagy egyéb problémája lesz, akkor értelemszerűen ne a Microsoftra mutogasson hiszen ők tájékoztatták előre.
Az meg a másik, hogy attól hogy most októberben megjelenik a W11, nem muszáj rá azonnal váltani, 2025-ig használható a W10 is meg pláne a nem támogatott hardverkonfigurációkon, majd mire annak támogatása véget ér, addigra úgyis hardvert fejleszt / cserél / eleve újat vesz a user.[ Szerkesztve ]
-
Nem csak a megfelelő teljesítmény miatt kell a minimálisan ajánlott hardver, hanem a szükséges biztonsági háttér miatt is, ugyanis a MS szerint a kompatibilis CPU-k rendelkeznek a megfelelő biztonsági funkciókkal a rendszer biztonságosabb működéséhez. A nem kompatibilis CPU-kon is elfuttatható, csak azokon a gépeken a biztonság sokkal de sokkal gyengébb lesz. Egyelőre a trükkök még működnek, de valószínű, hogy előbb vagy utóbb megszűnnek a kiskapuk.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
peterxxx
csendes tag
válasz King Unique #1863 üzenetére
Köszi az infókat!
-
Hofeher
aktív tag
válasz st3v3np3t3r #1869 üzenetére
Se tvgo se hbogo nem volt jó nem lényeg egyelőre visszaléptem 1 -et átraktam betara így jó működik mindkettő.
De lehet hogy konfig függő hiba 4600H + 1650 Ti
[ Szerkesztve ]
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
válasz Hofeher #1872 üzenetére
Én ma jelentettem egy hibát más okból, a Messengeren ezt írták hardver követelménynek a webes Telekom TV-hez(anno TVGO).
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 vagy újabb (Windows 7 csak Chrome böngészővel támogatott)
Processzor (CPU): Intel Core i3 (1.5+ GHz)
Memória (RAM): minimum 4 GB
Videokártya: Directx 9 kezelésére képes videokártya (minimum 64 MB grafikus memória), WebGL képességgel, WebGL képesség aktívált állapotban kell legyen
Minimum felbontás: 1280 x 720 DPI
Javasolt böngészők:
Chrome v73.0.3683
Internet Explorer v11
Edge v44.17763
Safari v12
Firefox v78Szerintem a géped megfelelhet ezeknek.
Nekem speciel inkább 10perc lejátszás után 4-44-104-es hibakódot dobott
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Szeretném próba ssdre telepíteni a win 11et, de valami driver betallózását kéri!?
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
-
Armagedown
őstag
Hogyan törölhetőek a gyári appok?
Powershellből nem lehet, nem működnek a Windows 10ben használt parancsok.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Kupszi
aktív tag
Azt szeretném kérdezni hogy a Dev illetve Beta lesz-e az ami majd megjelenéskor frissül-e a végleges Windows 11-re? - vagy mindenfélképp újtelepítés lesz?
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
zolee001
őstag
válasz Armagedown #1876 üzenetére
jobb gomb ,uninstall
-
King Unique
titán
Hát ez így nem túl informatív esetleírás... Nem derült ki milyen buildszámú + honnan letöltött W11 ISO-val és pontosan hogyan történik a telepítés, ha pendrive-ról akkor az milyen típusú USB-porthoz van csatlakoztatva, másik pendrive-val és másik porton próbálva volt-e, stb.
Ha drivert hiányol a telepítő és nem jelenik meg a meghajtó (SSD), akkor lásd a W10 mintájára egy másik válaszban leírtakat. Ahol azt már értelemszerűen neked kellene tudni, megnézni, hogy ezen módszerek megoldják-e, vagy pl. Intel RST lévén esetedben is le kell tölteni és be kell tallózni a szükséges drivert vagy kikapcsolni BIOS/UEFI szinten azon funkciót mint nemrég másnak.
[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
válasz Armagedown #1876 üzenetére
Geek Uninstaller Free program
Nézet\Windows Store Appok️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
zorzy4
addikt
válasz King Unique #1882 üzenetére
Dvdről próbálom, a meghajtók megjelennek, a buildszám talán ez 21996.1.210529-1541.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
addikt
Nem gondoltam, hogy van még olyan aki nem pendriveról telepít. Ilyen problémám nekem is volt, hogy sata-s dvdről nem talált semmit, mert a sata vezérlő ahci-n van. Szokott lenni a biosban olyan, hogy az utolsó 2 sata csatlakozónak külön lehet állítani a módját. Ugyanaz mint a többi, vagy pedig native ide, az utóbbiban jó lesz, persze arra is legyen kötve.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
válasz Visormail #1889 üzenetére
Ja...6GB-os telepítőméret esetén kb.4285db 1.44MB-os floopy kéne hozzá... és mekkora szívás lenne ha az a 110-es lemez meg hibás lenne
Elunná az ember a maradék életét is mire feltelepítené...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Normál esetben optikai lemezről bootolva is működnie kellene. De ha esetedben nem, akkor lehet nem ártana kipróbálni pendrive-ról is - ami azért nem akkora extra manapság - a linkelt útmutató alapján, sőt lehet újabb ISO sem ártana, mivel a 21996.1 a legelső publikus/kiszivárgott build és azóta már számos újabb megjelent.
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #1892 üzenetére
Kipróbáltam és nálam DVD-ről is tökéletesen bootol a w11.
Igaz nekem csak USB-s DVD íróm van, satásal nem tudom tesztelni, a lényeg hogy uefi módban bootoljon rá (ne legacy-ban)
(ezeket inkább zorzy4-nek mondtam)[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Akinek nem megy az usb telpítő .az próbálja már meg 2.0-ás usb portban... vagy a 3.0-ás verziót a biosban butitsa le addig....
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
King Unique
titán
válasz #61872278 #1896 üzenetére
Ezek kb. evidens, mármint hogy alap az AHCI + UEFI és nyilván nem az elavult IDE és legacy/CSM módokat kell erőltetni, meg ha amúgy is az UEFI-s telepítés a hivatalos követelmény, + hogy működik a telepítési adathordozó elkészítésnél a sima fájlmásolásos módszer is. Az a hsz inkább erre vonatkozott, de ugye az elavult W7-tel ellentétben a jóval modernebb W10 és a W11 rendszereknél általában adott a natív USB 3.X támogatás, ezért azoknál kevésbé téma ez.
-
ricsi99
addikt
válasz ricsi99 #1894 üzenetére
Ez arra a hibára vonatkozik amikor a telpítő drivert kér..
, na pont azt nem írja ki hogy usb-hez...King Unique:
Uefi mert újabb nem mindig jobb... régebbi vasak jobb szeretik a legacy módot.
Azon felül a win belet tud nyúlni/frissiteni a biost... ami szinén halálos is tud lenni...Win95 -óta nem sikerült az Ms-nek az usb-t rendesen kezelni... ha udná nem kellene rögtön chipset drivert telepíteni sok gépen...
ahogy írtad... "álltalában"... de nem teljesen[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #1898 üzenetére
Egy modern, UEFI-s PC-n modern OS-t nyilván UEFI módban célszerű telepíteni - meg ha ugye a W11-nél az hivatalos követelmény - , nem az elavult legacy/CSM módot erőltetni, a legacy BIOS only muzeális PC-ken meg nyilván nem opció az UEFI-s telepítés, de az olyan őskövület vackokra eleve nem is kellene modern, magasabb hardverigényű OS-t erőltetni...
Az USB driverről most a telepítő pendrive-ról történő bootolása kapcsán volt szó, ahol W8 óta adott a natív USB 3.0 támogatás a legtöbb vezérlőnél ami W10 és W11 esetében elvileg még tovább fejlődött, vagyis azoknál alapesetben nem kell okvetlenül USB 2.0 porthoz csatlakoztatni a telepítésnél használt pendrive-ot, meg BIOS/UEFI szinten az XHCI Hand-off beállítást piszkálni. A chipset driver nem világos hogyan kapcsolódik az előbbihez, amikor azt a már telepített Windowsra telepíti a Windows Update vagy a user manuálisan, vagy nem telepíteni külön, mivel akár anélkül is működhetnek kapásból az USB 3.X portok ha adott a natív támogatás, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Heló!
Valaki estleg nem járt úgy, hogy nem tudott szolgáltatásokat hozzá adni a Win11-hez? Vezérlőpult-->programok--> szolgáltatások be és kikapcsolása. Egyik gépemen simán jó minden, újraindul, ok. A másiknál is látszólag megcsinálja, újraindítást kér, aztán windows logó megjelenik, újraindul kétszer. Aztán hogy akkor indítás javítás. Amit persze nem tud megcsinálni. De a rendszer visszaállítás se működik, mert az se sikerül neki. Aztán rájöttem, hogy ha csökkentett módban indítom el, akkor közli, hogy akkor mégse sikerült a funkció hozzáadása, visszacsinálja. Aztán akkor már elindul normál módban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs