Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz Sk8erPeter #9569 üzenetére

    Akkor néhány szó a TFS-ről. Először is igen, aktívan használom, oly annyira, hogy a legkisebb Hello World-öt is TFS-ezem, mert ki tudja. Mondjuk én jellemzően csak a verzió kezelő részét használom, de tud projekt menedzsementet, erőforrás menedzsmentet, bug reportot, csoport munkát, build, teszt automatizációt, sőt még saját team room-os cseteléseket is. Szvsz a verzió kezelő része is a legjobb verzió kezelő, amit valaha láttam (Github, Bitbucket, TortoiseSVN, TortoiseHg eddigi tapasztalatokkal a hátam mögött).

    Eddig kimondottan .Net világban volt jelen, és az ára is igen borsos volt. Viszont 2012 óta van ingyenes verziója, aminek annyi a korlátozása, hogy 5 fejlesztő működhet csak együtt 1 - 1 projektben. Sőt mostanra van egy felhőben futó Team Foundation Services változata is, szóval mostanra már telepíteni se kell :DDD A felhős verziónak is van egy elvi 5 fejlesztős korlátja, de ez jelenleg nem él, és még az sem biztos, hogy valaha be fogják-e kapcsolni? Én személy szerint a felhős verziót használom, mert minek telepítsek és futtassak még egy plusz szoftvert házon belül.

    Itt egy link hozzá

    Ja, és a legfontosabb, hogy idéntől nem csak a saját verziókezelő protokollját, hanem a Git-et is ismeri, azaz minden létező rendszerrel együtt tud működni, ami Git-et használ. Github-os integrációja például out-of-the-box megoldott (bevallom így sosem használtam). Ráadásul 2012 óta nem csak Visual Studiohoz telepíthető készen, hanem van XCode és Eclipse beépülője is (lehet van több IDE-hez is beépülője, ezeket sem használom, csak a híre jutott el hozzám).

    Nem akarom, hogy úgy nézzen ki, mintha ez az ingyen reklám helye lenne, de ha már kérdeztél, igyekeztem minél korrektebben válaszolni. Szerintem nagyon jó, és nagyon egyben van a TFS.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák