Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz GG888 #9075 üzenetére

    Annyira nem katasztrófa a feladat, ahogy írták előttem, felhasználhatod a History API-t, illetve hashmarkokkal is gyorsan megoldható feladat (pl. hashchange eventre iratkozol fel), erre van a jQuery BBQ Plugin (én ezt használtam egyszer egy hasonló feladatra, mert amúgy is be volt töltve már ez a library; demók: [link], [link], [link]), ezenkívül a jQuery topicban merült fel a szintén elég jó jQuery Address plugin (példa formokra: [link], itt még további példák vannak: [link]).

    Tehát minden egyes lépést letárolsz a History API segítségével a modern böngészőkben - nyilván detektálni kell, az adott böngészőben támogatott-e -, vagy ha nem támogatott, megváltoztatod a hash-t, és a hash-ek változásától függően aktiválod a változásokat az űrlap(ok)ban is.

    Én nem hiszem, hogy el kellene küldened a megrendelőt a fenébe, mert az átlagjúzer is hasonlóan gondolkodhat (ahogy én is kaptam már hasonló feladatot, nem egyedi a kérés), hogy nyomogatja a "vissza" gombot, és nem érti, miért nem működik úgy, ahogy ő szeretné; elég sok oldal esetében gondolnak már erre, és minden AJAX-os lépésből is vissza lehet lépni ezzel a gombbal.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák