Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz biker #16242 üzenetére

    Akkor a legjobb helyen jársz :) Amit javaslok:

    1. A 46 darab MySql adatbázisod alá tenni kellene egy szimpla linuxos virtuális gépet. Vélelmezve a terhelésüket, 1, de maximum 2 magos gép bőven elég is lesz erre a célra. Tudom ennek a gépnek a beállítása beletelhet akár 1-2 órába is (na jó, ha monitorozásokat is akarsz hozzá beállítani, akkor ennek többszöröse, cserébe utána automatikusan jönnek az incidens jelentések, grafikonok, minden), meg utána évente 1-2-szer nem árt ha ránéz az ember. Másik opció, hogy létrehozol egy managed MySql instancet, ennek a beállítása pár kattintás, és soha többet nem kell vele foglalkoznod. Viszont ez egy darab adatbázis lesz, alatta akárhány GB tárhellyel, azaz ehhez a verzióhoz úgy kellene alakítanod a rendszeredet, hogy ne tegyen mindent fölöslegesen külön adatbázisba. 46 db MySql DB összesen 2 GB tárhely, hehe simán mehetne 1 darab DB-be valahogy elszeparálva egymástól az adat. Noha ehhez meg nyilván egy csomó mindent újra kellene írnod a kódodban. A virtuális gép ára valahol havi 20-40 dollár/eur környékén jön ki havonta, lusta vagyok megnézni, de szerintem a managed MySql instance is ilyesmi lehet.
    2. E mellé kell neked valami webkiszolgáló. Azure-ban erre tökéletes az App Service, AWS-ben meg egy csomó ugyanilyen lehetőséged van, mindegyik ugyanazt tudja, néha az AWS-t nem is értem... De ha nagyon trendi akarsz lenni, és a teljes ingyenség a cél, cserébe szereted magad szopatni, akkor erre a célra, ehhez a terheléshez teljesen ingyenes tud lenni az Azure / AWS Serverless megközelítés (bár azt nem tudom, hogy PHP futtatással hogy állnak). Szóval a web hosting ára az ingyentől a havi 10-20 dollár/eur környékén lehet.
    3. Ja és kell neked valami tárhely, ami elnézve a méretet, terhelést, olyan havi 1 dollár/eur környékén lehet árban.
    4. A domainjeid, email címeid meg simán maradhatnak a jelenlegi tárhely szolgáltatónál.

    Azaz felhőben (domainekkel, emailekkel nem számolva) havi 21-61 dollár (plusz áfa) lehet a cuccodnak a futtatása, rejtett költségek nélkül. No persze a kalkulációm csak egy nagyon durva becslés volt, jó nagy is a szórása, az biztos, hogy a felső határba bele kell, hogy férj.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák