Új hozzászólás Aktív témák

  • trisztan94

    őstag

    válasz TheProb #14129 üzenetére

    Én kb. 5 éve fusiban nyomom, most néz ki nagyon úgy (lekopogom azé'), hogy amcsi partnerrel szövetkezve céggé bővül.

    KATA az egyetlen jó válasz erre kb. Annyi a lényege, hogy havi fix 50.000-t fizetsz a NAV-nak (ha másodállásban csinálod csak 25k/hó), cserébe nulláfás számlát tudsz kiadni évi 6 millió forintig. A legjobb benne az, ha túlmész a 6 misin, akkor az afölötti összegre normál adózási szabályok szerint kell fizetned. Tudod szüneteltetni is.

    Egyetlen hátulütője, hogy nem tudsz adóvisszatérítést kapni, illetve nem számít bele a KATA-val szerzett jövedelmed a nyudíjalapodba.

    Ja, meg hát ez külön-külön megbízókra van csinálni, szóval nem tudod azt, hogy egy darab cégnek számlázol ezzel rendszeresen, mert az folyamatos munkaviszony. Ha viszont fusiznál, valszeg 70-100 cégnek fogsz évente kiadni számlát, amire ez tökéletes.

    Egyéni vállalkozói, BT, stb felejtsd el, nem jó. Nem fogom most részletezni, ha érdekel nézz utána, de nagyon nem jók. Az egyetlen normális alternatíva szvsz (tehát szerény véleményem szerint mielőtt fogja magát valaki és elküld a retekbe, hogy márpedigaznemígyvan) a kft, de oda meg kell 3 misi alaptőke + nagyon sok kiadás, szóval afelé a vonal felé csak felkészülten szabad kacsintgatni.

    https://heureka-kreativ.hu

Új hozzászólás Aktív témák