Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
válasz atillaahun #77 üzenetére
Érdekes, mert én is Actionvoipot használtam eddig és semmi probléma nem volt a minőséggel. Mind SIP adapterrel, mind okostelefonon futtatva is tökéletes a hangminőség.
Kb. az a szint, mint amit egy átlagos mobiltelefon tud. Okostelefonon van egy kb. 0,5 sec késés a hangban, ami picit zavaró tud lenni, de nem vészes. Külföldről is mindig így telefonálok haza és hibátlan. A percdíj azonban itt már magasabb, most jött az új Voipyo.com szolgáltató és itt a percdíj csak 2 cent/perc mobilra és 0,5 cent vezetékes irányba, nincs kapcsolási díj. Igaz ennek nincs SIP része, így ezt csak szoftveresen tudom használni, de így a mobilomról mobilnetről simán tudok rajta telefonálni szinte ingyen. -
sparks
senior tag
válasz atillaahun #79 üzenetére
Ahogy megjelent szinte rögtön feltöltöttem, mert éppen akkoriban fogyott el a creditem az AV-nál.
Percdíjat szépen emelgetett az ActionVoip is, ez benne van a pakliban, de én naponta használom a munkámhoz pár másodperces kiértesítésekhez és nekem ez így nagyon megéri.Mobilon amióta okostelefonom van azóta használom ezeket, előtte még Nokián is nyomtam.
Most már 2-3 éve meg android alatt.
Régebben a CSipSimple programot használtam, de mostanában már inkább a hivatalos Finarea szoftverrel telefonálok, ezzel megy a hívószámküldés és az aktuális egyenleget is írja, illetve azt, hogy mennyibe kerül az éppen következő hívás. A minősége pedig számomra megfelelő Samsung GS2-en.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz atillaahun #82 üzenetére
Legtöbbször wifin, de 3G (H+) is ok szokott lenni.
-
sparks
senior tag
válasz atillaahun #327 üzenetére
Mi a baj a superdeal-el? Maradhat az akár hónapokig is. Actionvoip is superdeal volt sokáig, aztán szép lassan emelkedett az ára, de még mindig bőven jó az is az átlag magyar mobilpercdíjjakhoz képest. Voipyo-t így már több mint 2 hónapja használom ezzel a 2 centes percdíjjal és ha a duplájára emelik valamikor, akkor is csak a többi szintjén leszek.
Callingcredit is bármikor megemelheti a percdíjakat, egyik sem garantál semmi olyat, hogy holnap nem lesz mondjuk a háromszorosa a mainak a percdíjuk.
Sőt, sok éve az egyiknél még a magyar vonalas ingyenes volt, aztán egyik napról a másikra hirtelen fizetős lett. Garancia nincs, az aktuális legolcsóbbra érdemes befizetni és slussz.
Aztán lehet imádkozni, hogy jó lóra tegyünk -
sparks
senior tag
Nekem VoipYo a Mobilevoip szoftverrel a Vodafone hálózatán még edge módban is tökéletesen használható Zuglóban (Samsung Galaxy S2). Mondjuk a Voda hálózata most nagyon jó lett az utóbbi időkben.
Igaz van egy kb. 0,5 sec késés a hangátvitelben, amit mind a mai napig nem értek, hogy ilyen hardverrel miért is esik meg. A Linksys ATA egységen keresztül észrevehetetlenül kevés a késés...A másik: superdeal nem jelenti azt, hogy hetek múlva már nem lesz az a tarifa. Csak egy példa:
Voipdiscount vonalas telefonok hívására superdeal már 2006. decembere óta vagy legalábbis azóta van náluk ilyen előfizetésem és azóta "ingyen" telefonálok náluk. Mind a mai napig superdeal.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Az rendben, de wifi-n is késik, ahol a válaszidő néhány ms (digikábel). Szóval a technológia sánta egy kicsit vagy direkt van benne butítás, hogy ne lehessen 100%-osan használni (összeesküvés elmélet). A fene tudja hol az igazság, de az ATA modulon keresztül a sima telefonommal nincs különbség a normál vonal és a voip között.
-
sparks
senior tag
Nekem ez nem megy. Minden más igen, de a CC sip szervere nem regisztrál. Másik sip szerverrel már OK, de SIP hívásnál más a tarifa!! Tehát magyar mobilt nem 2,5 centért hanem 6 centért hívhatsz. Szép kis átba.....
No sebaj, elhasználom Mobilvoipon, de azért ez így nem kóser. -
sparks
senior tag
válasz atillaahun #539 üzenetére
A sip.callingcredit.com nem működik, de bármelyik másik ehhez a társasághoz tartozó szerverrel (sip.actionvoip.com vagy sip.voipdiscount.com, tök mindegy) már működik. Azonban a weboldalukon a hívásrészletezőnél ez olvasható: Call type: SIP és a díj 0.06 cent.
Actionvoipnál ilyen nem volt, ott mindegy, hogy honnan hívom, ugyan az a díj.Aggregátor: ha én azt tudnám, de így számolnak. Persze ezt sehol nem írják le vagy legalábbis én nem láttam, hogy írják a weboldalukon.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz atillaahun #571 üzenetére
Természetesen mindegy, hogy mivel hívod a roamingoló magyar mobilt, a hívásfogadásért akkor is fizetnie kell a tulajnak.
-
sparks
senior tag
Nálam egyébként EDGE hálózaton is használható a VOIP telefonálás, igaz nem erőltetem, mert a késés nagyobb, de működik.
(Na most kipróbáltam direkt, Mobilvoip (Voipyo) --> mobil irányba és gyönyörűen működik. Nem állítom, hogy mindig menne, de a voda hálón E alatt ez müxik.)Én vodás vagyok (már 10 éve) és amióta van EDGE (mindenhol és GPRS-t azóta sehol nem is láttam), azóta nem használom a 3G-t, kizárólag ha valamit gyorsan kell leszedni mobilneten. És valóban, jelenleg a voda hálózata kiválóan teszi a dolgát (amerre én jártam vidéken, ott is pöpec volt).
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz allfinanz #799 üzenetére
Az árak nagyon nem rosszak. Sőt! De én nem látok 1 centes kapcsolási díjat és fent vannak az árak rendesen. Ellenben látok olyat, amit eddig sehol másutt és ami miatt ez nagyon nyerő lehet:
"Calls are billed in 1 second increments except Mexico fix and mobile which are billed in 60 seconds increment. Rates are subjected to change without notice."Tehát másodperc alapú a számlázás? Mondjuk így látnám értelmét, hogy miért is lenne 1 centes kapcsolási díj, de talán még úgy is nyerő lehetne.
Mondjuk ez a 3 féle minőség nagyon érdekes, ki kéne próbálni, hogy melyik mennyire használható.
Nekem most van vagy 4 másik előfizetésem, amíg azok le nem mennek nem kísérleteznék újabbalSzerk.: valóban a letöltött xls fájlban ott van az 1 centes kapcsolási díj. Talán még így is megéri.
Szerk2.: benéztem, alul ez szerepel: Rates are charged in Eurocents per minute and calls are rounded up to next minute. All rights reserved. Rates are subjected to change without notice.
Szóval perc alapú.... nem megy ez ma nekem
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz THomas007 #957 üzenetére
De működik a MobileVoip szoftverrel. Abban is kell regisztrálni és aztán szépen megy mobilneten vagy wifin. Csak SIP, azaz külön szoftveres megoldás nem megy, nincs SIP szerver sajnos, így nem lehet használni ATA-val pl. Persze az ára most annak a legjobb talán, még így is megéri.
-
sparks
senior tag
Szia!
HungaroFone magyar és másodperc alapú.
Magyar mobil jelenleg 13,8 Ft/percért hívható másodperc alapon.
Vezetékes 3,13 Ft/perc szintén másodperc alapon.Illetve azt hiszem az Ephone is másodperc alapú, de az előbbinek lényegesen jobbak a percdíjai. Az utóbbi viszont ad telefonszámot is, ha ez számít.
-
sparks
senior tag
válasz atillaahun #983 üzenetére
Úgy emlékszem legutóbb 1500 forinttal töltöttem föl. Sajnos közelebbit most nem tudok mert csak telefonról netezek és nem tudom megnézni a részleteket. És csak viszonteladón keresztül lehet feltölteni de annyira ez nem nagy probléma, minimális a plusz költség.
-
sparks
senior tag
Azért, ha most töltötted és ezt az árfolyamot látod, akkor ez még csak a kártyatársaság váltási árfolyamát jelenti. Amikor majd a bank lekönyveli a tételt, akkor fogod látni a ténylegest, ami ehhez képest jó pár forinttal is eltérhet. Érdemes lesz ránézni a lekönyvelt tételre 1-2 nap múlva...
-
sparks
senior tag
Pontos magyarázatot nem tudok, de vannak olyan bankok, ahol a két árfolyam között lehet 6-8 forint különbség is. Ráadásnak, ha éppen romlóban van a drága forintunk, akkor az is bejátszhat és az is ronthat, mert nem a vásárlás napja, hanem a könyvelés napja számít. Sajnos a bankok még mindig kiskirályok, úgy érzik, hogy nem ők szolgálnak minket, hanem fordítva... Kell még nekik pár alájuk vágás, hogy észhez térjenek és úgy viselkedjenek, mint tőlünk nyugatabbra. No de ez már nagyon OFF.
-
sparks
senior tag
FVD-n azért az sem semmi, hogy a weboldalról indított hívásnál összeköti szépen a vezetékes telefonom a mobilommal és ez is mindössze 0,5 cent/percbe kerül, nincs kapcsolási díj. Igaz ez engem nem érint, mert ATA-n keresztül hívok amúgy is, de akinek mondjuk valami nagyon gagyi net van otthon, annál ez nagyon jó lehet. Ez már majdnem ingyen van mobilra is így... Elmormolok pár imát, hogy maradjon így sokáig
Nézem a híváslistában ez így szerepel: Phone-to-Phone
Míg ugyan ez Mobilevoipnál: MobileVoip CallbackAz ár mind a 2 esetben ha vonalas-mobil a kapcsolat, akkor 0,5 eurócent/perc.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz atomchicken #4875 üzenetére
Ez van, valahogy ezt szoftveresen nem tudják jobban megoldani. Anno azt hittem, hogy kevés a vas és azért késik HTC Desire telefonon, de aztán GS2-őn és most GS4-en is ugyan így késik a hang.
Viszont egy ATA boxon keresztül, ami célhardver, szinte nincs semmi késés, érzetre ugyan olyan, mint egy sima mobil hívás. Nem tudom, hogy ez valaha megoldódik-e rendesen, egyelőre együtt kell élni vele.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz student #8200 üzenetére
Már bocsánat, de van még ember a földön, aki nem tudja, hogy mi az a roaming és hogyan működik ?
Persze, hogy fizet, erről, amikor kimegy külföldre kap is egy tájékoztató sms-t. Azért mert te ingyen vagy nagyon olcsón hívod, attól ő még fizeti a roaming díjakat. Az meg, hogy mi lesz július 1-től... Egyelőre nem hinnék a mesékben, hogy ezt eltörölnék, ehhez a távközlési lobbi túl erős szerintem. De legyen úgy, mert mindenki várja, mint a megváltót.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Tudod használni, bár manapság a browsercalls.com a legjobb (0.3 Ft/perc mobilra), csak ennél másik SIP szervert kell megadni, mert a sip.browsercalls.com nem működik. De a sip.freevoipdeal.com igen, ehhez kell a BC-s felhasználónév+jelszó és kész.
Telefonszámot tudsz kérni neophone, ephone, stb. szolgáltatóktól, ezek általában 06-21-es körzetűek.
Én havi 99 forintért az ephonetól budapesti számot vettem, így a telefonra ezt beállítva hívható is a készülék. Sőt ezt a számot a mobiltelefonon is használom, így ha hívnak rajta, akkor egyszerre csörög a mobilomon és a C610IP-n is[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
válasz pinnacle #8273 üzenetére
A legegyszerűbb az ephone oldaláról letölthető Zoiper szoftver, egy QR kódot beszkennelve vele, be is állít mindent, nem kell konfigurálni sem és kiírja, hogy mennyi pénz van még az ephone számlán is és hívásnál a hívás díját. Ez pedig futhat a telefonon állandóan, így a vezetékes számom is elérhető rajta. Természetesen folyamatos net kell a telefonra.
Mobil számot nem tudom, hogy lehet-e hordozni hozzájuk.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
2 dolog még a roaminggal kapcsolatban:
Technikailag nem hiszem, hogy sokkal költségesebb dolog lenne, mint pl. a spanyol Vodafone-nak az, hogy ha a Kanári szigetekről hívom az anyaországot, az simán belföldi hívásnak minősül. Pedig ott van egy igen tetemes távolság, még is megoldják "ingyen".
A magyar Vodafone pedig szerintem szépen készül a dologra, mert az "Európa napijegy" folyamatosan javul. Ma már ott tartunk, hogy napi 990 forintért az EU-n belül az napra ingyenes hívásfogadás Magyarországról és hazai percdíjak játszanak és ami a legjobb, hogy az eddigi napi 50 majd 100 MB internet helyett már az előfizetésben foglalt mennyiség használható külföldön (EU) is. Gondolom a következő lépcsőfokok az ár szép lassú csökkentése lesz. Ha ezt mondjuk 490-ért adnák, akkor már eszembe sem jutna kint SIM kártyát venni egy 2 hetes nyaralás alkalmával sem, mert 6-7000 forintért megéri a hazai számom megtartása a nyaralás idejére. Pár napra már így is megéri a napijegy használata. Ez az ár szépen el fog olvadni 2015 év végéig, valószínűleg előbb is és verik majd a mellényüket, hogy ők lesznek az első szolgáltató hazánkban, akinél megszűnt a roaming díj. -
sparks
senior tag
Na vazz ez komoly. A weboldalakon sem lehet belépni. Vagy valami hatalmas hálózati gebaszuk van vagy épp ebben a pillanatban léptek le az előfizetők teljes előrefizetett pénzeivel... remélem az előbbi
(#9435) CineDOG1
Kezdetektől használom őket, még voipbusterrel kezdve, attól még az ördög nem alszik.
(megnéztem, 2005. június 17.-n regisztráltam... )[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Ezért írtam a félelmem, mert 9 év alatt én ilyet még nem tapasztaltam 1x sem.
Nem kezdő társaság, nehezen tudom elképzelni, hogy ekkora technikai problémába ütközzenek. Ami esetleg szóba jöhet (összeesküvés elmélet következik), hogy a nagy telekom cégek berágtak és felbéreltek egy hekkercsoportot, hogy vágják haza bármi áron az infrastruktúrájukat
No de igyekszem nem pánikolni, remélem hamar megoldják. -
sparks
senior tag
Hát nem tudom. Nekem a nymgo sem megy. Próbálok belépni, de nem enged. Megváltoztattam a jelszavam, kiírta, hogy OK, erre úgy sem lehet belépni. Valami itt nagyon nem kóser.
-
sparks
senior tag
Alakul, már be lehet lépni az oldalakon...
A hívás még nem megy, de ezek szerint dolgoznak rajta Drukkolok nekik[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Hát ja, én 4 hónap alatt 1,2 USD-t vertem el mobilhívásra BC-n Pedig az üzleti hívásaim és a családi hívásaim is ezen mennek. Ha megsokszoroznák a díjat, akkor is bőven megéri kategória maradna... Akinek nem tetszik használja a mobilját, kiszámíthatóan magas tarifákkal
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz hdekakas #10046 üzenetére
"Ez a baj a magyarokkal, hogy birkák, bármit meg lehet venni velünk (velem nem)"
Igazad van, birka vagyok. 1200 percet beszéltem cca. 300 forintért. Ha ezt a mobilomon teszem, akkor simán 35-40eFt lett volna a cehh. Én birkulok tovább, mert nekem a 0,75 forint is igen kielégítő.
Te meg menj és csinálj forradalmat mindjárt, hogy 0,75 forintért hívhatsz magyar mobilt, de nehogy ezt használd, mert akkor te is beállsz a birkák közé (de veled nem lehet megcsinálni)...
[ Módosította: radi8tor ]
-
sparks
senior tag
Fonerás off:
Én már 2007 óta FON tag vagyok, azóta fonerázok. Sajnos eléggé lecsökkent a fon spotok száma manapság. Sokszor a térkép mutatja, hogy ott van és osztja a netet, azonban a helyre érve nincs ott nyoma sem. Az én fonerám pedig online van azóta, de a térkép nem jelzi.
Most néztem, hogy Lisszabonban szinte egymást érik a fonerák, na majd 1 hónap múlva kiderítem, hogy mennyire igaz ez, ott leszünk 2 hétig
Egyébként a fonomat arra is használom, hogy a boltomban a szomszédnak netet adjak. Így nincs hozzáférése a teljes hálózatomhoz, neki böngészésre bőven elég, nekem meg nem fáj a fejem amiatt, hogy az én netemen töltene le esetleg illegális cumókat. Látom mikor kapcsolódik fel és le, emailt kapok minden eseményről (arról is, ha egy másik fonerás kapcsolódik a netemre, igaz ilyen évente ha 1-1 alkalommal történik). -
sparks
senior tag
Na persze, de szerencsére 19 éve ismerem az arcot és a sávszél sem elég sok mindenre (4 megabitet osztok meg - ezért nem fáj a fejem a letöltései miatt ). Ezért is jó ez a FON, mert így nem kapja meg a 250 megabitem, amin már lehetne duhajkodni. Neki csak a híreket megnézni kell a net munkaidőben. Persze, ha ilyen félelmeim lennének, akkor nem működne a fonerám már 7 éve (szerencsére nem volt problémám sosem vele).
A többi fonerás miatt meg azért nem fáj a fejem, mert mint írtam 7 év alatt jó, ha 7-8 idegen használta a netem pár percekre (mindenről pontos adatokat kapok).[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz MaCS_70 #11840 üzenetére
Erre nem lehet mást mondani: megaLOL! vagy inkább
És sajnos rengeteg ilyen "szakember" dolgozhat még magas pozíciókban kis hazánkban.
Ilyenkor látom borúsan pl. a Bitcoin jövőjét Magyarországon, mert az még ennél is durvább változásokat hoz a jövőben, de ez már nagyon OFF. -
sparks
senior tag
Ez a Reenger perc vagy másodperc alapon dolgozik? Gondolom perc lehet az a végződtetési díjak miatt, de jó lenne, ha ez a honlapon is olvasható lenne valahol, én azonban nem találtam ilyesmit.
-
sparks
senior tag
Egy kis tapasztalat megosztás:
Áthordoztattam a vezetékes üzleti telefonom az Ephone-hoz. Már évek óta meg kellett volna tennem, mert fizettem érte havi ~5500,- forintot és ezért kaptam egy szép vezetékes vonal fenntartást. Ez manapság semminek mondható, mivel faxot sem fogadtunk már évek óta (ki használ még ilyesmit?), így a VOIP nem probléma (ezen nem nagyon megy át a fax).
Az áthordozás zökkenőmentes volt, a kérés után 2 munkanappal már ment is este 20-24 óra között. Egy pici problémát az okozott, hogy a felhasználónév nagy kezdőbetűje helyett a SIP-nél ez kis kezdőre módosult automatikusan, illetve a megadott jelszóval nem ment, így újat kellett beállítani az ügyfélszolgálati lapon.
Amikor írtam nekik erről reggel, szinte azonnal válaszoltak e-mailben, de már előtte hívtam is őket telefonon, ahol szintén azonnali, hathatós segítséget kaptam, így nem volt probléma az átállás.Amit most kaptunk:
-Ingyenes áthordozás
(10000 forinttal kellett feltölteni a számlaegyenlegünket, ami 100%-ban lebeszélhető és cserébe az áthordozás teljesen ingyenes volt).
- havi 99 Ft szám fenntartási díj
- másodperc alapú számlázás, a mobil hívás 15,67 Ft (nettó)
Ahogy elnéztem ennyit is vonnak le, mivel a befizetés is áfamentes volt, tehát ennyi a hívásdíj, ami nekem tökéletes, mert 5-10 másodperces kiértesítésekre használom a telefont, amik így hívásonként 2-3 forintba kerülnek.
A vezetékes percdíj is valami nettó 3 forint körül van.-a számom innentől bármikor nálam lehet, így ha nem vagyok a vezetékes telefon közelében, a mobilomon szintén csörög ez
Most 3 telefonban van ez az áthordozott szám, híváskor 3 csörög egyszerre, bármelyiket felvehetem
És ami még érdekes: ha beszélek az egyik telefonon és közben hívnak, akkor a másik felprogramozott SIP telefon csörögni kezd és fogadhatom a hívást, tehát soha nem vagyok foglalt, felvehetjük a másikat is, nekem ez is előny!Összességében nagyon elégedett vagyok, mind a Gigaset C610 IP-ben, mind a PAP2 modulban és a Zoiperben (wifin) is kifogástalan a beszélgetés minősége. Zoiperben mobilhálózaton van egy minimális késleltetés, de elviselhető.
Persze kimenő mobilhívásokra használom a VoipYo-t is, mivel fel volt töltve már ezer éve, de így azt csak hosszabb mobilhívásokra fogom már használni.
Örömésbódottá -
sparks
senior tag
Kérdés: próbálta-e már valaki a netegyesület 100 kbites korlátlan netjét VOIP-ra? Vajon mit produkálhat? Elvben mennie kell, mivel a sávszélesség már elég, ha így van, akkor annyi pénzért nagyon ajándék az egész. Minden esetre én hamarosan igénylek egy kártyát és, ha addig nem próbálta senki, majd megírom a tapasztalatokat.
-
sparks
senior tag
Kértem csatlakozást, befizettem a tagdíjat, pár nap elvileg, hogy jóváhagyják, akkor megigénylem a csomagot és majd megírom, hogy mire elég az a 100 kbit VOIP-ra szerintem bőven, pláne, ha 4G-re felengedik (ping még jobb). Én egy UPC Freedom L 2 megás csomagot fogok beáldozni ezért, ha beválik. Annál nem használom ki a korlátlan netet, ellenben ha ide kérek korlátlan nagysebességű netet, akkor árban ugyan ott vagyok, de legalább 150 megás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest