Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz instantwater #14483 üzenetére

    OFFFFFFF

    Akkor, ha megengeditek, megosztanám a másik két kedvenc történetemet -- elolvasni csak saját felelősségre!

    1.
    Korai harmincas (!!!) ismerősöm bizalmasan elárulta, hogy ő mindig úgy telefonál, hogy előtte csak rácsönget a hívott félre, leteszi, és rögtön újrahívja, de akkor már a beszélgetésig engedi fajulni a dolgokat. Mondom, igen, ismerek másokat is, akik így jelzik mondjuk a nagyanyónak, hogy jóbarát hív, tessék nyugodtan felvenni.
    De nem, mondja, itt nem erről van szó, neki egy hozzáértő mondta, hogy így előre BE TUDJA JÁRATNI a vonalat, amitől jobb lesz a hangminőség, nem fog recsegni meg megszakadni!!!

    2.
    Nem kifejezetten :) műszaki beállítottságú, de jellemzően többdiplomás tagokból építkező nagycsalád tagjai a mai napig úgy telefonálnak egymásnak PSTN-en meg mobilon is, hogy BÁRMILYEN okból is hívják egymást, MINDEN beszélgetést azzal indítanak, hogy 3 perc 10 másodpercig az időjárásról, főzésről vagy komolyzenéről beszélgetnek! Amikor a fickó ezt amúgy mellékesen megemlítette, elsőre eleresztettem a fülem mellett, úgy kellett visszatekernem, hogy tessék???? Mégis mi okból tetszik ezzel szívatni kedves magukat?
    Hát ezért, mert amióta a Horn Gyula lett a miniszterelnök (nyilván tudják, hogy már nem az, művelt és jól tájékozott társaság) visszaállították a lehallgatást, de három percnyi érdektelen téma után már csökken az éberség, esetleg át is kapcsol a lehallgató máshová, és akkor már nyugodtan meg lehet beszélni olyan kényes témákat is, mint mondjuk hogy milyen lett a gyerek bizonyítványa vagy hogy milyen művészfilmet adnak melyik moziban.
    El tudom képzelni mondjuk a következő beszélgetést: "Szia drágám, milyen szép időnk van! Nálatok is esik? .... Képzeld, éppen töltött káposztát főztem, (3:10) amikor kigyulladt a konyha, most meg már az egész ház ég. Voltaképpen azért is hívtalak, hogy megkérdezzem, hogyan is kell most a tűzoltókat hívni?"
    A telefontársaságok számára mondjuk nagy kincs az ilyen előfizető.

    Nem mellesleg 18 éves koromig tényszerűen tudtuk, hogy két családtagunk okán is masszívan lehallgatnak minket, ki is volt adva kőkeményen, hogy a rendszert ne telefonon szidjuk. Ettől kezdve a családi szórakoztatás legfényesebb pillanatai voltak, amikor nagyapám virágnyelven kódolva telefonálgatott, nyilvánvalóan a lehallgatók rekeszizmát támadva gyengítve a rendszert.

    Üdv: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák