Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz trisztan94 #4950 üzenetére
Már bocs, de ez marhaság.
A WP8-ra célzott alkalmazások egyáltalán nem futnak, nem is láthatóak WP7-en. Pont fordítva van, mint írtad: a WP7-re célzottak futnak WP8-on szinte kivétel nélkül, quirks módban.
Érdekesség amúgy, hogy VS2013-mal már csak WP8-as projektet lehet indítani, a 7.1 támogatást kiölték. A Windows 8.1-gyel ugyanez a helyzet, sima 8.0-ás appot nem lehet kezdeni, sőt tönkre is teszi, ha abban nyitja meg a gyanútlan fejlesztő.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
amargo
addikt
válasz Pttypang #4955 üzenetére
[link]
Listás adatmegjelenítés is van benne. Igazából felületen drag&drop simán hozzá lehet kötn és ObservableCollection lesz a barátod.
Egyszerű példa: [link]
Itt már mvvm követés is van [link]A WP7 könyvben pedig pont a 3-50 ábra: Az adatforrás részeinek adatkötése drag-and-drop módszerrel írják le, tehát ott van az, bár régebben egy barátom sem értette meg belőle annyira, így érdemes jól átolvasni és követni Blend-ben.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
veterán
-
Az a baj ezekkel (meg a korábbi) linkekkel, hogy az egyszerű példácskákból nehezen áll össze az ember fejében a teljes kép...
Főleg amikor némelyik teljesen tévútra viszi, miért kéne ObservableCollection itt például? Ha manuálisan hozza fel az adatot, akkor az eredményt egy az egyben berakhatja egy lista-típusú propertybe, és a listára meghívja a PropertyChangedet. Szerintem felesleges elemenként bizsergetni a listát.
Crytec2010:
Időközben elkészültem a saját megoldásommal. Írtam hozzá egy olyan terjedelmes leírást, hogy ide már nem is merem bedobni, inkább logoutra. Amint felment, beszerkesztem ide a linket, vagy külön hozzászólásba.“All nothings are not equal.”
-
Már húsz perce szívok a feltöltéssel lassan (nem volt elég az elmúlt hat óra a megírásához ), egyszerűen nem megy fel. A projekt elérhető innen, a szöveget meg egyrészt megpróbálom elküldeni privátban, aztán vagy átmegy vagy nem...
-
amargo
addikt
Igazad lehet, mert tapasztaltam, hogy jobban el kell magyarázni.
Ránéztem a feltöltött példádra és kíváncsi leszek, hogy ez meg nem lesz-e túl sok. Ugyanakkor nagyon tetszik, hogy összeszedted“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Yay, valaki megjavított valamit a RIOS-ban, így fel tudtam tölteni a magyarázatot változtatás nélkül. Itt van a Logout bejegyzés hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Athlon64+ egy orbitális hibára hívta fel a figyelmem: az AsEnumerable használatával a LINQ to SQL már nem tudott beleszólni a DB hívásokba, folyamatosan felnyalt minden adatot...
Ezt javítottam is (frissítettem a bejegyzést), valamint feltoltam az egészet GitHubra.
-
Peter789
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy float változót egy string-be átrakni megformázva? Valami hasonlót keresek, mint amit itt csinál a printf, de egy karakterlánc string-be kellene kerülnie az eredménynek amit utána fel tudok használni pl egy fájlnév megadásánál az open függvényben...
ftmp = 19.52466;
printf("%.1f",ftmp);
kimenet > 19.5----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
válasz Peter789 #4965 üzenetére
Ha kimenetre kell, akkor Console.WriteLine("{0:0.0}", ftmp);
Ha meg változóba akarod rakni a formázott szöveget, akkor a string.Format metódust használd ugyanezekkel a paraméterekkel.Ha meg 0.0 helyett 0.#-t írsz, akkor az egész számoknál nem lesz ott a tizedesjegy. Bővebben lásd ezt és ezt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A nemrég tőletek kapott "pár" felvilágosítás hatására, úgy gondolom, hogy nem árt, ha megkérdezlek titeket is, hogy mennyire megfelelő az eddigi elképzelésem a szakdolgozataim fejezeteiről.
1. Windows Phone platform alapszinten való bemutatása
2. Programozói eszközök
3. Design vezérelt tervezés
4. A platformra jellemző egyedi vezérlők (pivot/panorama)
5. Adatok tárolási módjai
6. Isolated storage
7. Local storage
8. A kész program gyakorlati bemutatásaÚgy gondolom, hogy a XAML és az adatkötés fog a 6-7-es pontra bekerülni a jelenlegiek helyett. A többi megfelelő szerintetek? o.O
Everybody lies.
-
kispx
addikt
válasz Pttypang #4967 üzenetére
A szakdolgozatomnál a témavezető azt mondta, hogy platform/eszközök bemutatása nem kell, vagy ha mégis fontos a megemlítése akkor rövid és lényegre térő legyen. A hangsúly a Te programodon legyen. Szóval szerintem az első 4 fejeztetettel kezdeni kéne valamit ebből a szempontból.
-
veterán
Ez "csak" egy szakközépiskolás szakdolgozat, a szakmai vizsgához szükséges, így az elvárt programozói tudás is alacsonyabb, ezért is helyeztem előtérbe az általános bemutatást, a programot pedig esetleg a bemutatásnak rendelem alá, nem pedig fordítva. A programom nem olyan bonyolult/nagy volumenű, hogy az egész szakdolgozat erről szóljon, legalábbis szerintem.
Csak egyszerű menetrend, amiben ki lehet választani a viszonylatot, azon belül a kiindulási helyet, onnan dob egy listát neked a hét napja szerint. Se térképek, vagy gps vagy egyéb "érdekesség" nem lesz benne.
Így is érdemesebb lenne a programra helyezni a hangsúlyt?[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
sztanozs
veterán
válasz Pttypang #4969 üzenetére
Így érdekesebb volna a témaválasztásra, a problémára, esetleg fejlesztési patternekre fókusztálni.
Bár nekem volt olyan osztálytársam, aki egy szimpla adatbázis programból (valami nyilvántartó cucc, három táblával) képes volt 40 oldalas szakdolgozatot írni főiskolán.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
kingabo
őstag
válasz trisztan94 #4950 üzenetére
Ez biztos? Mert akkor wp7.8 nem is kellett volna, mert mindenki frissíthetett volna wp8-ra wp7.5-ről...
szerk: nem szóltam, kövi lapon volt a válasz.
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
Van itt olyan aki foglalkozott már Kinect programozással ?
Légyszi írjon már privátba.
Köszi!-.-
-
Peter789
senior tag
Köszi a választ, de most látom hogy nagyon szőke vagyok, nem ez a mezítlábas C topik... Egy openwrt-t futtató MIPS procis vasra keresztfordítok sima C-ből, ott adódott ez a problémám, de ahogy nézem rossz topikot sikerült kiválasztanom...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Windows Phone 8-ra fejlesztek. Egy fényképezési lehetőséget szeretnék implementálni az alkalmazásomban, de meggyűlt a bajom vele
A probléma az, hogy miután megtörtént a fényképezés (cam.CaptureImage()), nem lép be automatikusan se a CaptureStarted, se a CaptureCompleted, se semmilyen másik metódusba, ahogy ez a kép illusztrálja:
Semmilyen hibát nem kapok, debugger szimplán végigmegy a cam.CaptureImage()-en, majd átlép az OnButtonRelease() metósuba és kész. A telefon viszont sikeresen lefényképezi, mivel a vaku villan és egy pillanatra "megáll" a kép, tehát látni az elkészített képet, csupán nem tudom sehogy sem elmenteni..
Itt van PasteBin-en az egész osztály, én úgy látom, hogy minden eseménykezelőt helyesen lőttem be, de biztos az én részemen van valami hiba.Tudnátok vetni rá egy pillantást, hátha Ti észrevesztek valamit?
[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
-
válasz trisztan94 #4974 üzenetére
Most nem igazán van kapacitásom végigbogarászni a kódod, de ha már WP8-ra dolgozol, az "advanced" jelző ellenére a PhotoCaptureDevice API sokkal egyszerűbb az async hívások miatt. Szerintem megéri átállni rá.
[ Szerkesztve ]
-
trisztan94
őstag
Bedobom ezt ide, mert most így olvasva elmosolyogtam rajta, hogy ezt én is szoktam csinálni
https://heureka-kreativ.hu
-
fatal`
titán
válasz trisztan94 #4977 üzenetére
Nálam is előfordul.
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel fordulok hozzátok,hogy valaki tudna segíteni a félévi beadandó programozási feladatomban?
Még csak fél éve tanulom de valahogy nem nyerte el a tetszésemet a programozás. Ha valaki esetleg ráérne és beleférne az idejébe akkor az írjon rá akár privát üzenetben és elmondom részletesen.
A lényeg ,hogy kb 20 program közül lehet választani.
Nagyon szépen köszönöm addig is! -
netpeti98
addikt
Ha egy sorba vannak szóközzel számok elválasztva egy .txt fájlban (pl: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5) akkor azokat, hogy lehet beolvasni külön-külön? Tehát töltsön fel felük például egy tömböt. A soronkénti beolvasás már megy.
[ Szerkesztve ]
-
Doctor46
csendes tag
Sziasztok egy újabb segítséget szeretnék kérni.
Neki álltam a beadandó munkámnak és egy olyant találtam ki,hogy lehet választani 1-4 között és ha az 1-est választod akkor a program kiírja a szorzótáblát ha a 2-est akkor kirajzol egy háromszöget ha a 3-ast akkor kiszámítja egy háromszög kerületét ha a 4-est akkor kiírja a hét napjait.Ezeket eljárásban írtam csak azt nem tudom megcsinálni,hogy hogyan legyen az ,hogy megnyomom az 1-est akkor írja ki a hozzá való programot ha a kettes akkor az ahhoz valót..:/
Ha jól tudom akkor a case-el kell.itt vannak az eljárásaim eddig.
-
Alexios
veterán
válasz Doctor46 #4984 üzenetére
én a harmadik képen úgy látom nagyjából megvan:
a case 1-ben ne csak irasd ki(azt akár berakhatod a metódusba is), hanem hivd meg azt a metódust amiben megvalósítod amt akarsz, pl. a harmoszog2-t, akkor:case 1:
haromszog2();
break;
case 2:
valamimas();
break;de amúgy ezen programon belül szerintem tökfölösleges statikusnak csinálni a metódusokat, illetve a switch elágazásba rakj be egy default: részt, hogy ha valaki rossz karaktert ütne be, illetve én tryparse-ba raknám az egészet, ne legyen gond abból, hogy valaki betűt ír be pl.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Ha arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi cserére volt szükség egy növekvő sorrendbe rendezéskor, akkor azt melyik algoritmussal lehet megoldani? Például: az eredeti számsor 1, 3, 2, 4, 5 itt (egy cserére volt szükség)
Eddig ezzel a rendező algoritmussal próbálkoztam, de nem jön össze a megszámlálás:[link] -
K_Gabor
tag
válasz netpeti98 #4989 üzenetére
Nem tudom azóta megcsináltad-e,de 1-2 dolgot elírtál.
Most így hirtelen szerintem így kéne kinéznie:
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
}
}
}[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
netpeti98
addikt
válasz K_Gabor #4990 üzenetére
Valami így se stimmel
int szamlalo = 0;
for (int a = 0; a < konyvek.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < konyvek.Length; ++b)
{
if (konyvek[b] < konyvek[a])
{
szamlalo++;
int c = konyvek[a];
konyvek[a] = konyvek[b];
konyvek[b] = c;
}
}
}Ha ezt a sorozatot adom be neki: 7 10 1 3 2 8 4 9 6 5 akkor ezt 7 lépésből tudni kellene cserélni neki, de 21 az eredmény. Annyi, hogy módosítottam az általad leírtakat, hogy növekvő sorrendbe rendezzen.
-
netpeti98
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Igazatok van, kicsit jobban bele kellett volna gondolnom az algoritmus működésébe.
Amúgy ezt a feladatot próbálom megoldani:
"3. feladat: Könyvtári pakolás (18 pont)
Egy könyvtár polcán egy sorban N darab könyv van, de nem a kívánt sorrendben. A könyvtáros minden könyvre ráragasztott egy cetlit, amire ráírta, hogy a helyes sorrendben hányadik helyen kell majd lennie. A kívánt sorrend kialakítását párok cseréjével akarja megvalósítani.
Készíts programot (pakol.pas, …), amely kiszámítja, hogy legkevesebb hány cserével lehet kialakítani a kívánt sorrendet!
A pakol.be szöveges állomány első sorában a könyvek N (2<=N<=30000) száma van. A második sor pontosan N különböző pozitív egész számot tartalmaz egy-egy szóközzel elválasztva, az i-edik szám értéke az i-edik könyv helyes sorrendbeli sorszáma.
A pakol.ki szöveges állomány első és egyetlen sora egy egész számot tartalmazzon, azt a legkisebb M számot, amire a bemenetben megadott könyvsorozat M számú cserével a kívánt sorrendbe rakható!
Példa:
pakol.be
10
7 10 1 3 2 8 4 9 6 5pakol.ki
7
"A példában milyen algoritmust használ?
[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
válasz netpeti98 #4991 üzenetére
Ha ezt a kis változtatást beleteszed akkor látod,hogy melyik lépésnél melyiket fogja cserélni.
Ez a rendezés sok lépésen keresztül cserélgeti az elemeket,nem tud olyat,hogy egyből mindent a helyére
Ha esetleg fogsz egy papírt és pár darab számmal végig zongorázód a ciklusokat és a változókat/tömböt felírod akkor könnyebben rájössz hogyan is műkösik.int[] tomb = new int[10] { 7, 10, 1, 3, 2, 8, 4, 9, 6, 5 }; //igy egyszerubben meg tudod adni a tomb elemeit
for (int a = 0; a < tomb.Length-1; ++a)
{
for (int b = a+1; b < tomb.Length; ++b)
{
if (tomb[a] > tomb[b])
{
szamlalo++;
int c = tomb[a];
tomb[a] = tomb[b];
tomb[b] = c;
for (int j = 0; j < tomb.Length; j++) {
Console.Write(tomb[j] + " ");
}
Console.Write("\t"+szamlalo+".");
Console.WriteLine();
}
}
}(#4992) fordfairlane igen,buborékos akar lenni
-
válasz netpeti98 #4995 üzenetére
Most mindjárt olyat mondok, hogy kettéáll a füled: nem az a feladat, hogy rendezd a tömböt! Ujjgyakorlatnak persze jó volt a buborékrendezés, de a megoldáshoz felesleges.
A feladat szövegéből kiderül, hogy a bemeneted minden esetben 1 és N közötti számok kihagyás nélkül (definíció szerint). Neked azt kell vizsgálnod, hogy hány szám nincsen a helyén, és hány lépésből lehet őket a helyükre tenni, kézzel. Más szóval egy ideális rendezési algoritmust feltételezve.
Ha már ez a szám (legyen a példa kedvéért X) megvan, akkor közelebb vagy a megoldáshoz, de nem vagy kész. Ugyanis egy cserelépéssel lehet, hogy egy vagy két szám is a helyére kerül, azaz a kimenet kisebb mint X.
A példádat elnézve mondjuk egy szám sincs a helyén, úgyhogy X=10... De ennél kevesebb csere kell. Az ide vezető úton még gondolkodnom kell kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
válasz netpeti98 #4995 üzenetére
Na elvileg itt van egy megoldásom hozzá.
Nekem jónak tűnik,ha mégse az akkor szóljatok
Ha van más megoldás is akkor szívesen meghallgatomElső körben azt hittem kellene egy beszúró rendezés vagy hasonló,aztán kicsit jobban elkezdtem rajta agyalni és rájöttem,hogy sokkal egyszerűbb annál minthogy bármilyen rendező algoritmus kéne...
Jó kis Nemes Tihaméres feladatok
Am saját magad szórakoztatására csinálod vagy kiadták feladatba?[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
válasz peter9228 #4999 üzenetére
A do-while keresi meg a csere másik párját,ha ez a feltétel teljesül:
if (tomb != i+1)
Aztán ha megvan,akkor kilép a végtelen ciklusból, átírja az elemet és utána a for ciklus ballag tovább.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok