Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz 313313 #6306 üzenetére

    Gondolom azért nem akarja minden alkalommal bővítést kérni, mert ha folyamatosan változnak a szabályok, lehet hogy valamikor nem fog megfelelni és ismét több százezres mérőhelyi munkát kéne kicsengetni...

    Sejteni lehetett...éveken át semmit sem ellenőriztek belőle, simán cserélgették az emberek a klímákat és telepítettek fel 1 helyett 3-4et bejelentés nélkül.
    Hozzáteszem ha egyszer a hálózat elbírja (hisz nem oldott le a szerződött kismegszakító), másra nem használja, csak a feltételeknek egyenként elege tevő berendezésekhez, akkor kicsit fura ez a bekeményítés a kötbérekkel.
    Hisz ha épp 1 nappal az ellenőrzés előtt garanciálisan cserélték a kültérit mert hibás volt, már más a széria szám, aztán kapja az ember egy ilyen miatt a büntetést? Mikor ugyanaz a típus?
    Mert ugye a szériaszámot is kéri az EON, szal ennyi erővel nem csak a típust nézhetik...

    Cudar világ jön.

    De azt megértem hogy a belső szerelést lecsekkolják hogy télen nem kapcsolja-e a rá a fél lakást a "H" tarifára a delikvens.
    Elvégre azt korábban senki sem ellenőrizte hogy az egyébként maximális turbó alatt 6-8A terhelésű split klíma esetén miért kér az ügyfél 32A-t. A maradékról meg simán el lehet látni egy kisebb lakást, aztán télen szépen lehet spórolni. :D

    Mondjuk az én Fuji 12LTCA egységem adatlapján az szerepel hogy turbó alatt max 10,5 A-t kérhet, így a gyártói elvárás a 16A kismegszakító, szal én be vagyok védve a 16A-es "H" tarifa igénylésemmel.

    De az továbbra sem világos, hogy ahol nem falon kívül megerősített mechanikai védelmű védőcsőben viszik a mért vezetéket közvetlenül az elosztótól a klímáig, ott hogyan lehet 100%-ig bebiztosítani egy ilyen ellenőrzést.
    Nyilván nem fog felmászni az EON-os a klímához hogy lekösse és rákössön az áramtalanított vezetékre egy hangfrekvenciás csipogtatót hogy végig kövesse a falban van-e valahol elvakolt kötésdoboz mágneskapcsolóval...

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák