Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Dapro #5139 üzenetére

    Ki kell hívni villanyszerelőt, mert ennyi infoból távolról nem lehet felelősségteljes tanácsot adni a teljes villamos felújításon kívül.
    Azt sem írtad hogy a 4 közül melyikeket veri le. De ami a legfontosabb hogy nincs rálátás az elmenő vezetékekre, így nem lehet felelősen tippelni hogy szabad-e nagyobbra cserélni a kismegszakítókat, de elsődleges válasz hogy TILOS.
    Egyébként én alapból teljes kiselosztó cserével indulnék neki, új kismegszakítókkal és áramvédő-kapcsolóval hogy védettebb legyen. De én nem szerelek így vadidegeneknek villanyt, csak ismerősöknek és az összes villanyász a cégnél nagyon le van terhelve, tehát ajánlani sem biztos hogy tudnék a feladatra.

    Egyébként csak az elosztócsere 4 elmenő áramkör esetén kb 45k-tól indulhat (kiszállás+anyag+munkadíj, ilyenkor csak minimális szerelés történik, ami a jövőbeli bővítésekhez tutira kevés lesz), továbbá megint csak helyszíni szemlével lehet biztosat mondani hogy az elmenő hálózat esetében egyáltalán az áramvédő kapcsoló nem fog-e hibásan leoldani alapból olyankor is amikor egyébként nincs veszélyhelyzet.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák