Új hozzászólás Aktív témák

  • Fr@nkieWilde

    senior tag

    Sziasztok!

    4 lakásos társasház egyik lakása a tárgy.
    Szeretnénk igénybe venni a jelenlegi lakásfelújítási támogatást.
    Ennek keretén belül új villamoshálózatot húzattunk a lakáson belül és a fűtésrendszert a konvektorról kondenzációs kazánra cseréltettük.
    A fűtést akkor vette át a meo, ha a gáztűzhelyhez vagy egy aktív szellőzőt szereltettünk volna be, vagy a gáztűzhelyet villanytűzhelyre cseréltetjük le.
    Ez utóbbira esett a választás.
    De sajnos úgy tűnik kevés lesz az áram teljesítmény. Ugyanis vettünk egy szabadonálló, villanytűzhelyet. 4 főzőzónás (2x1700 W + 2x1200 W) + villanysütő.
    pár napja jött a meglepetés, a tűzhely sütő részét szerettük volna használni, valamint párhuzamosan ment a mosógép is és egyből leverte az óránál a biztosítékot.
    3x10 Amper nappali és 16 A éjszakai óránk van.
    A tűzhely specifikációjában nincs benne a minimális amper mennyiség, de egy emberke azt állítja, hogy vagy 1x32A vagy 3x16A kell ahhoz, hogy mellette tudjon működni más készülék is. A tűzhelyet be lehet kötni 1 vagy 3 fázisra is.
    32 A-ig ingyenes a mérőhely kialakítás az ELMŰ-ÉMÁSZ-nál.
    De nem tudom, hogy itt arról van szó, hogy ha mondjuk megkérem ÉMÁSZT, hogy a 3x10A-ből 1x32 A-t létesítsenek, akkor minden munkát ők végeznek és minden ingyenes, vagy csak az amperek után és az esetleges óra csere után nem kell fizetnem. Vagy nem minden munkát végeznek ők ilyen esetben?
    hogy működik ez az egész?
    Egyáltalán valóban elbírja a 32A a lakást a tűzhellyel együtt vagy 3x16A kellene? Mert ennél a teljesítménynél már súlyos árak vannak. :(

    [ Szerkesztve ]

    Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

Új hozzászólás Aktív témák