Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Audience #11155 üzenetére

    Az energetikai tanúsítvánnyal szemben ennek komoly következménye van.
    Az energetikai tanúsítás ha téved, akkor max drágább lesz a fűtés, de azt ismegtudja magyarázni hogy nem a felülvizsgáló hibája...
    A gázmérőnél ha hiba van, akkor ráfogja hogy az üzembentartó hibája, nem volt elég körültekintő, pl ahogy hozzányúlt a saját belső hálózatához, az Ő hibája.
    Ugyanígy az EON/ELMŰ is csak a mérőóra és a kismegszakítóért vállal felelősséget, a kiadott papír csak ezekre vonatkozik, hogy pl a mérőóra nem fog zárlatot okozni, hitelesítve van. Ha rosszul mér, akkor be lehet vizsgáltatni.

    Ha az adásvételkor történt VBF(villamos biztonsági felülvizsgálat) után olyan hiba van a hálózaton amit nem derített fel a jegyzőkönyv és valaki megsérül, ott a felülvizsgáló száma alapján utol lehet érni.

    A gáz esetén szintén ezernyi kifogással tud élni, mert a gázmérőóra utáni szakaszon teljes egészében másik szereplőre tartozik. Az elektromos hálózat amiről felülvizsgálati papírt készül, az viszont teljes egészében 1 adott üzembentartóhoz tartozik és pont arról szól a felülvizsgálat.

    Tény hogy sok helyen csak "papír és pénz", ami miatt sokan félvállról veszik, de 1-2 olyan büntetés amik bekerülnek a sajtóba azért elég visszhangot fog kapni hogy idővel tudatosodjon.

    Az energetikai "papír és pénz" is eltartott egy ideig mire minden ügyvéd elkezdte felhajtatni.
    Az elektromosról még mai napig csak kevés ügyvéd tájékozott, általában elfelejtik az adás-vétel során behajtani az eladótól.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák