Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz biker #10873 üzenetére

    Gyárilag olyat kell venned, amiben van elosztó a mért oldalon, ezt neked előre tudnod kell, 30 évre a jövőbe látva...hogy idézzem az EON-osok hivatalos válaszát.
    A gyakorlatban amit fúrás nélkül ki tudsz cserélni azt meg lehet oldani, de pl a 2x6 modulos kiselosztó baromi kicsi és nehézkess, ezért jobb mellé rendes elosztót rakni.

    Legalább is szabadonálló szekrény esetén. Azért van alul, a föld alatti rész így kialakítva, hogy tessék alulról körbeforgatni az elmenő földkábeleket. Természetesen ha a 4 pólusú sorkapocsból el akarsz indítani még 1 kábelt, akkor azt be szabad vezetni tömszelencével a belső dobozba, de a szabadonálló szekrénybe akkor is alulról kell körbevezetni.

    Tömszelencék közül legkírvülre csak a párátlanító célú gyári alkatrészt szabad felfúrni, extra kábel kivezetéseket, dugaljakat tilos. Csak akkor lehet a szabadonálló mérőhelyben vagy a mérőhely külsején dugalj, ha azt a gyártó eredetileg úgy gyártotta le és adta el.
    Csak ott lehetnek kábel kivezetések, ahol a gyártó eredetileg kialakított erre szolgáló fal felületet, vagy komplett átvezetést.

    Ezeket már csak általánosságban válaszoltam meg a többi hszre is.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák