Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz bbsofficial #10864 üzenetére

    Hivatalosan ha gyárilag nem a megfelelő egybe tipizált szekrény került letelepítésre, amiben van gyárilag kalapsín, hiába mért oldalról van szó, egy későbbi óraleolvasáskor-ellenőrzéskor beleszólhatnak-büntethetnek.
    Ugyanígy TILOS a geyer szekrény külsejére felfúrni bármit a jelenlegi előírások. Hiába teljesítenéd a villamos biztonsági követelményeket, meg akarták tolni a szekrény gyártók szekerét, kötelező jelenleg eleve, előre úgy szerelt szekrényt vásárolni.

    Ilyenkor a kényelem érdekében és hogy biztosan ne kötözködjenek, mi magunk szoktunk hegeszteni egy külön rozsdamentes acél tartókonzolt egy kiselosztónak, amit a szekrény mellé leszúrunk és oda már azt rakunk amit akarunk. Kolléga 2 óra alatt szokta lazában meghegeszteni, aztán felületkezeli, + kb 8-10k huf az anyagköltsége.
    Aztán felfúrja rá a kifejezett kültéri csatlakozó elosztótáblát és mehet bele az ipari dugaljak, FI relé ami kell, vagy pl autótöltés leágazása.
    Ahogy Te is látod, a 3 pólusú sorkapcsokról simán le lehet ehhez ágaztatni még 1 kábelt, csak nehogy véletlen a "H" tarifás elosztóról legyenek nappali áramkörök megtáplálva.

    Szerk.:
    rozsdamentes helyett horganyzott is jó, ahogy 4D4M írja, egyébként 26-30k hufért lehet venni régi típusú villanyóra tartó konzolt földbe leszúráshoz.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák