Új hozzászólás Aktív témák

  • tyielow

    aktív tag

    Na, update: a Shelly 3EM-em gyári hibás, azért nem mért semmit, ill. a calib.dat sem segített. Írtam a supportnak, remélem kicserélik.

    Másik: 2 héten belül elkezdem a villanyszerelést a házban. Tudom, hogy már volt téma korábban, de nem találtam meg a hsz-eket. 25+ áramkör lesz (ebből 10 elektromos padlófűtés) és azt ajánlották többen is, hogy legalább 2-3 ÁVK-t építsek be.
    Annyit már megtudtam, hogy egymás alá berakni nincs értelme, mert csak összezavarják egymást, ill. csak akkor működhet, ha mondjuk van egy fő 30 mA-es és alatta pl. a fürdőbe 10 mA-es. Másik felállás, @homeelectric-től ellesve: leoszthatom a házat 2 vagy 3 ÁVK-s "körre", de ilyenkor arra kell figyelni, hogy külön nulla sínre kell fűzni az adott ÁVK-hoz tartozó áramköröket. Ez nekem azt jelenti, hogy gyakorlatilag 3 kiselosztót építek ki a fizikálisan nagy elosztóban. Jól gondolom?
    Még ha ezek így tisztázva is vannak, azt nem tudom, hogy 3F + 1F használjak-e vegyesen. Arra gondoltam, hogy a padlófűtés lenne egy 3F ÁVK és mellette a 10 kör (ez így egy sor az elosztóban és amúgy is egyenletesen kell eloszlatni őket). 1 db (1f ?) lenne a vizes helyiségekre, és + 1 az összes minden másra. És mindeközben azt is szem előtt tartani, hogy egyenletesen legyenek leosztva a 3F terhelés szempontjából az áramkörök.. :U ekkora szekrényt még nem szereltem :D lesz is segítség majd, de meg kell terveznem...

    YouTube: toty1ka

Új hozzászólás Aktív témák