Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz patomi #4498 üzenetére

    TV-n rosszabb a helyzet. Egyrészt a gyártók spórolnak és a leggagyibb komponenseket teszik bele. Sokszor valamilyen harmatgyenge MTK SoC kerül kiválasztásra, maximum BT 4.2-vel és természetesen az MTK nem veszi meg az AptX liszenszet, sőt még a minimálisan elvárható AAC-t sem támogatják. Az sem könnyíti meg a dolgokat, hogy semmilyen adatot nem adnak meg. A gyártók csak nagy vonalakban írnak pár dolgot le (kétmagos CPU, BT, Wi-Fi és kifújt). Sehol nem találni táblázatot a BT műszaki adatairól, és a kodek támogatásról. Mondjuk sajnos nincs is mit megadni, mert általában BT 4 kerül bele az alap SBC kodekkel.

    A hang késéséhez, hogy minimális legyen, hidd el nem árt a BT 5 legalább. Sok tesztben is írják, hogy van érezhető késés BT eszköz használatánál. Megoldás persze sok van, csak nem tetszene senkinek ha ajánlanám, hogy vegyen valamilyen erősítőt vagy USB-s külső hangkártyát, ami tud BT-t vagy vegyen egy média boxot, amiben jobb vas van (pl. Meecool box, X96, Mi Box S stb.). Ez mind plusz költség, ami nem hiszem hogy mindenkinek alternatíva.

    Ott vannak a FiiO jackre köthető kis erősítők is, de alsó hangon 40k körül van, egy média box meg 20k körül.

    Szerk.: Amit Tin ajánlott az viszont jó cucc, ezzel kezdeném a TV kérdést, persze ennyivel többe is kerül az egész móka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák