Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jasonka
aktív tag
Hello !
Okulásul :
A helyzet :
Win XP Prof fut simán egy 400 GB-os ATA winchesterrel, egy DVD íróval, AGP8x Radeon 8500-as ktyával - Thermaltake hűtésű 2,8 GHz 512/800-as Northwood CPU "irányítása alatt",
1 GB DDRAM-mal.Kérdés : lehetséges-e, hogy az Everest a 12 V-os ágban
3,31 V-ot (!!!!!!) mérjen ???!(A választ persze tudom : akkor el sem indulna a HDD és a DVD - de a műszer is 12,15 V-ot mért...)
Hja kérem ! A Belváros !...
-
jasonka
aktív tag
Kedves Topictársak !
Bekövetkezett...
A "minőségi", a "kitűnő", az "ajánlott" Chieftec HPC-360-202 táp "with PFC" egyik napról a másikra megadta magát...
( Tegnap éjfélkor még ment vele a gép, a következő - ma esti - bekapcsoláskor először csak egy-egy pillanatra felvillant a PC LED-je, majd most már semmi...)
Nem garis - használtan vettem, de "jó állapotban..."Tápteszterrel nézve egyik csatlakozóján sem gyulladnak ki a zöld LED-ek- tehát valóban vége...
A röhej csak az, hogy most adtam el ( a múlt héten) két "ócska" tápot - mint fölöslegest - amik több éve szolgáltak hiba nélkül...( még most is mennek... )
Így bízzak meg a "márkákban" ! - igaz, cak most fedeztem fel a Chieftec-en a "hírhedt" Mistral címkéjét, dehát akkor is...
Hogy ne csak "az érzelmekről" írjak :
A PC-ben volt / van egy MAXX túláramvédő - nem tudom, nem-e "megszaladás" miatt zárta rövidre a tápot ?A "dobozban" egy 2,8 GHz-s P4 proci, 1 db 400 GB-os HDD, 1 db DVD-író, 4x256 MB DDRAM és két pótventi volt - a videoktya egy AGP-s Radeon 8500 - tehát nem volt valami "rettenetes nagy" fogyasztás.( A 12 V-os ágban 17 A volt "engedélyezve")
Érdemes esetleg megjavíttatni ? - merthogy 360 W-os "Chieftec" táp ..... (volt....)
[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
válasz IRON STORM #6318 üzenetére
Nade az a röhej, hogy eddigi - kb. 10 éves - praxisomban 2X volt dolgom Mercury-val
( fúúúj...), 400 W-os "BPS"-sel (Codegen-klón : undorító... - ráadásul kétszer ennyi fogyasztóval) - mégis állták a sarat... ( Az igaz, hogy a BPS a 12 V-os ágban csak 11,6 V-ot adott le, de ment vele a verkli...)Hja kérem ! A Belváros !...
-
jasonka
aktív tag
válasz IRON STORM #6322 üzenetére
Szvsz semmit, mert a MAXX-ok emberemlékezet óta benne voltak...
-
jasonka
aktív tag
válasz mr_ricsi #6328 üzenetére
Bocs - nem vettem észre a reagálásodat...
Legnagyobb meglepetésemre - tanácsodra - mégegyszer megnéztem tápteszterrel a tápot, és az alaplapi 20 pin-es csatlakozón VAN feszültség , a LED-ek - a "PG"-t kivéve égnek - viszont ezen kívül sem a floppy, sem a HDD csatlakozókon semmi sem mutatkozik...
Lehet hogy mégis javítható ????
Bár a környék egyetlen - általam megbízhatónak tartott - szervíze "a kuka útjára" javasolta a tápot javítás helyett, így az említett tápot "leírtam" - kénytelen-kelletlen keresek másikat -ettől függetlenül hasznos tanácsaidat megszívlelem a jövőre nézve...
Tehát :
"A Maxx nem figyeli a készenléti tápot, azon keresztül viszont az alaplap egy pillanat alatt elintézhető."
Ebben a mondatodban mit jelent a "készenléti táp" ?
További kérdésem :
Korábban egyszer - egy teljesen más konfigban és gépben, ahol szintén volt MAXX - egyszercsak penetráns égett szagot éreztem. Leállítás és szétszedés után kiderült, hogy maga a MAXX égett le - sem a tápnak sem más alkotórésznek nem esett baja - a PC simán, vidáman elindult...
Namost : én úgy tudtam - a leírás szerint - hogy a MAXX túlfeszültség esetén rövidre zárja a tápot - ez esetben viszont ez nem így történt...
Hogy lehet ez ?[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
Üdv !
Tanácsot kérek - mitől lehet ez ?- illetve lehet-e táphiba ?
Van egy múzeálisan régi konfigom.
Esetenkénti fagyott, és az alaplapi "POWER LED" (tehát nem a HDD LED) időnként el-elhalványult, vibrált.
Alaplapot cseréltem (ugyanolyan típusú, ugyanolyan verziójú deszkára), de egyúttal PC-házat is - hátha csak a LED hibás...
A fagyás elmúlt (?), de a POWER LED (az új PC háznál a típusfelirat) néha ugyanúgy el-elhalványul, mint a régi alaplap LED-je - aminek szerintem egyenletesen kéne világítania..
Kérdés tehát, hogy lehet, hogy gyenge / hibás a tápegység ? (-ami egyébként egy 350 W-os High Power by Sirtec - tehát nem vmi gagyi...) 2 db HDD 1 DVD és egy szintén régi 512 MB-os videoktya van a gépben...)Hja kérem ! A Belváros !...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest