Új hozzászólás Aktív témák

  • koltayk

    csendes tag

    Három hete én is a Power tulajdonosok remélhetőleg sokáig boldog köréhez tartozom. Mint a legtöbben, én is az akku miatt választottam a Powert, persze a 3GB RAM sem hangzik rosszul, még a kombi dulasim/SD kompromiszumot is lenyeltem (dulasim mindenképpen kell), bízva benne, hogy 16GB (na jó, csak 7-8GB) elég lesz.
    Szinte mindennel meg vagyok elégedve, de azért mégsem teljesen felhőtlen a boldogság. A dulasim-mel vannak problémáim. Egyedül azt találtam csak meg, hogy hol lehet a SIM-kártyához színt társítani.
    Nem találom, hogy hol lehet beállítani SIM-kártya függő csengőhangot. Olyan beállítás ugyan van, hogy a "telefon csengőhangja", de még az sem működik. Hiába állítok be saját zenét, mégis valami default-ot játszik a hívásoknál. Egyedül a hívószemélyre szabott csengőhang működik.
    A régi 3 éves, noname android 4.1-es dualsim-es telfonomon elég hamar megtaláltam a SIM-kártya függő csengőhang beállítását, a Power-nél ez eddig nem sikerült.
    Persze kerestem az interneten is, de használható megoldást nem találtam. Írta valaki, hogy neki sikerült (igaz egy másik Ulefonnal), de nem írta, hogyan. Más azt állítja, hogy nem lehet beállítani. Néhány alkalmazást is ajánlottak, amik nálam nem tudták átállítani a csengőhangot.
    Tehát az egyik kérdésem, sikerült már valakinek SIM-kártya függő csengőhangot beállítani, és hogyan. Ha nincs GUI-beállítási lehetőség, de valaki tudja, hogy milyen fájlban lehet ezt beállítani, az talán még jobb lenne.
    A másik gondom szintén a dulasim-mel összefüggő: az említett régi telefonomon a státusz sorban fenn a jelerősség ikonok a SIM-kártya színét kapták, a Power-en nem, ott a státusz sor gyakorlatilag monochrom. Ez gondolom az ostoba "material design" egyik következménye, amit az android 6 "tud".
    Tehát a másik kérdésem, hogy meg lehetne-e színezni a jelerősség ikonokat.
    Nagyon nem értek az androidhoz, azt sem tudom, hogy a dulasim mennyire támogatott. Úgy sejtem, hogy ezek inkább android-6-tal összefüggő problémák, amik a 4-es verzióban még működtek. Az Ulefon pedig nem vette a fáradságot, és nem foglalkozott vele, hogy olyat implementáljon, ami régebbi verziókban még működött.

Új hozzászólás Aktív témák