Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz attiati #4156 üzenetére

    Az első kettőre határozott igen a válasz a jelenlegi állás szerint.

    Lélegeztető gépre is rövidebb idő alatt kerülnek az emberek és fiatalabbakat is érint. ez annak is köszönhető, hogy sok esetben - a koronavírus PCR teszteket is folytató, ill. a vírus szekvenciáját is meghatározni tudó Neumann labs szerint - 10-20x-a lehet sok esetben az emberekben 'fellelhető' koronavírus, mint a hagyományos 'vad vírus' esetében.

    A jelenlegi állás szerint az alap verziók átesettek ~3 hónapig védettek némiképpen (persze ettől lehet rövidebb idő és hosszabb is) - ezért is van az, hogy a fertőzést köveőten (amikor gyógyultnak számított) - 3 hónappal később oltanak csak.

    A védettség az angol ellen biztosított és a vakcinák is hasonló hatékonyságot jelenthetnek (bár az angol mutációnak is vannak már kisebb mutálódásai, ill lesznek is még idővel ilyen terjedési mutatók mellett).

    A brazil és a dél-afrikai mutációk esetében viszont a külső burok és több elváltozás miatt már csak részleges hatékonyságot mutatnak.

    Viszont a vakcinák lényegi hatékonyságához hozzátartoznak: hogy ha csak alacsonyabb százalékban is véd teljeskörűen, de a Pfizer és a Moderna hivatalos adatközlései alapján: ~80%-ban védenek ez esetben is a vakcinák a rendkívül súlyos lefolyástól.

    Ami még fontosabb: előzetes vélemények szerint (a számok is ezt igazolják vissza jelenleg) a vírus továbbadása rendkívül korlátozott az oltottak és már védettek körében.

    A legtöbb vakcina esetében elmondható, hogy a második oltást követő ~2. hét után védett valaki (akkorára éri el a hatékonyság a 'csúcsfokot').

    Az AstraZeneca alacsony százalékról indul, de elmondásuk szerint a 12. hétre 1 oltást követően is kialakul ~80% védettség, a másodikkal lényegesen nem javul, de hosszabb időre tolódik ki a védettség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák