Új hozzászólás Aktív témák

  • csabsz13

    aktív tag

    Sziasztok!

    Visszaolvastam a témában de nem találtam hasonló problémát, így kérdeznék:

    1-2 hónapja csatoltam egy új 1 TB vincsit a routerhez, előtte volt rajta egy kisebb (azt nem mountoltam, csak kiszedtem és betettem a helyére az újat, amit a vargalexes programmal 3 particióra formáztam ext4 filerendszerben).
    transmission-t használtam rajta, minden pöpec volt.
    tegnap elment az internet, újraindítottam először a tréhómos modemet, aztán a routert is - de semmi.
    kiderült, hogy a kislányom kicibálta a kábelt a falból, ezért nem volt net. :W
    lényeg, hogy visszadugtuk, minden OK volt - kivéve, hogy már nem volt ott az OPENWRT-ben a /mnt mappában az, ami eddig ott volt + a csatolásnál sem láttam a vincsit.
    ezt végül megoldottam (többszöri ki-be húzogatás, újraindítás stb.), van is újra egy meghajtó, amit lát, de tök üres. ezen kívül furcsa, hogy az 1 TB-ből csak annyit ír használhatónak, amennyi az egyébként eddig rajta levő anyagokon kívül van - tehát fizikailag ott van a cucc a "régi" /mnt könyvtár transmission/done és egy másik könyvtárban, amit én hoztam létre - mégsem látom.
    a másik furcsaság, hogy a transmission kikapcsoltra váltott és mikor újra beállítottam, már nem hozta be az aktív torrenteket (persze gondolom azért, mert nem a "régi" transmission" könyvtár tartozik hozzá, hanem az új, ami megjelent, miután újra engedélyeztem a transmission-t).

    szóval arra kérnék tanácsot, hogy az adatokat arról a részének a vincsiről, amit most nem látok, hogyan tudnám kimenteni? (ez is elég lenne, mert akkor utána újraformáznám a vincsit) persze ha vissza lehetne hozni az eredeti csatolásként a teljes tartalmat az lenne a legjobb.
    és itt egy kép a csatolási pont menüről, amin látszik, hogy elvileg használatban van egy része mégis tök üres az /mnt

    köszi!

    AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha

Új hozzászólás Aktív témák