Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Kami11 #27248 üzenetére
Csak, hogy teljesebb legyen a kép...
De a kérdésedre visszatérve, mintha már lett volna erről szó, hogy van valami luci-app erre, de elég sok erőforrást zabál fel, azért nincs benne a vargalex build-ben. Egyébként meg még régebben volt szó a vnstat nevű alkalmazásról is, ami készít hasonló statisztikákat, és az talán nem is terheli úgy a vasat!
Szerk.:
Jut eszembe...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Marcelldzso #27250 üzenetére
A swap-re ráküldhetsz egy formázást mentés nélkül is, lehet az maradt el valami okból...
mkswap /dev/sda1
swapon /dev/sda1[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27251 üzenetére
Igen a kép töled van a Rubis fórumból.
Igen jól gondolod, valami vaskímélő app kellene, ráadásul olyan amit Luci-ból telepíthetek 1-2 kattintással. Nem ismerem valami nagyon a linux-ot, hogy nekiálljak "bűvészkedni".
Ettől függetlenül elolvasom az általad linkelt cikkeket/leírásokat, hátha össze tudok hozni valamit belőle és természetesen köszönöm a segítséget!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
MODERÁTOR
válasz Kami11 #27254 üzenetére
Maga a vnstat telepítése egy-két parancs, de akár megoldható LuCI-ból is... Még akár a cronjob-ot is be lehet tenni LuCI-ban, a web frontend-et midnight commander-ben a helyére tudod másolni, azt meg majd Alex megmondja, hogy esetleg az uhttpd-t miként lehet rávenni, hogy kiszolgálja azt is... Szerintem még ez lenne a legegyszerűbb megoldás!
-
MODERÁTOR
válasz Kami11 #27254 üzenetére
Itt a fórumon is rengeteg dolgot lehet találni róla, ebben a topikban is volt téma, Alex is írt róla pár gondolatot, de máshonnan is lehet ollózni ezt-azt! Ebből már csak összejön valami!
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27257 üzenetére
Köszönöm a hasznos linkeket, ez alapján be is lőttem, műxik!
Mégegyszer THX![ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kami11
őstag
Még egy kérdésem lenne a vnstat-tal kapcsolatban, mégpedig az, hogy át lehet-e írni a képen is látható rx-et és tx-et, le és fel v. in, out-ra?
Kép
Számomra nem egyértelmű a két rövidítés.
A config fájlban nem találtam rá lehetőséget, vagy nem jól kerestem. A színkódját már sikerült megváltoztatni, valamint pár beállítást testreszabni, de ezt nem találom.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
MODERÁTOR
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #27260 üzenetére
Hasonlót tud ez is, ami nekem meg is felel, csak a rövidítéseket akarnám a statisztikában lecserélni és akkor rámondhatnám, hogy tökéletes!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
///Krisz\\\
senior tag
Értem, köszönöm, hogy elmagyaráztad, de szerintem ezt kihagyom, mert csak 1 hordozható vinyóm van azt viszont tényleg "hordozom" egy újra meg most nem igen van keret. Mondjuk még 1-2 évig annyira nem is lesz idegesítő a dolog, mert annyira kevés mkv meg mov fájlt játszok le, hogy azokat majd akkor átviszem a TV-hez pendrive-on vagy hordozható vinyón, a divx-eket (amiből jóval több van) azt meg szépen átlövi.
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
Marcelldzso
tag
válasz Intruder2k5 #27252 üzenetére
ismét okosabb lettem. megoldotta köszönöm!
-
energiezolee
aktív tag
válasz ///Krisz\\\ #27243 üzenetére
Igen a gépre kellene, mert én azt vettem ki a szavaidból ,hogy a Media Player nem játsza le.
Üdv : Energie Zolee
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Hogy tudnám 65.0 MBit/s felé tornázni a wifi teljesítményét?
N-es kártya van a gépembe is.
Routeren jelenleg vargalex v1.02.1-ReBuilded r30402 fut.
Üdv -
Zoleee89
aktív tag
válasz Intruder2k5 #27266 üzenetére
Helló.
Ezeket meg csináltam és valamiért nem akar még mindig menni -
suhanojoe
csendes tag
sziasztok!
lenne egy kicsi problémám a transmission alkalmazzással.Nem a routerről használom hanem egy másik hardverről de a transmission remote kapcsolodáskor ily,en hibát ír ki nekem:Hiba a válasz feldolgozásakor(Jayrock.Json.JsonExcept......).
A webes felületen el tudom érni....mi lehet a hiba? -
balage25
senior tag
válasz balage25 #27247 üzenetére
Az előző problémám sikerült megoldanom. Most próbálnék még kernel modulokat is készíteni, de ezek már nem kompatibilisek a vargalaex buildel. Mi lehet a kernel verzió után ez a számsor 12822925627f2d626e45fd97a3425d6b(gondolom valamilyen hash), és hogy tudnék ehhez kernelhez modulokat készíteni?
-
suhanojoe
csendes tag
sziasztok!
fent van a legújabb vargalex imagem,minden szép és jó csak állandóan újraindul és egyre sűrűbben most már van mikor 10 percente,valaki tudna benne segíteni,hogy tudnám ezt a problémát kiküszöbölni?
előre is köszönöm a válaszokat........... -
direwolf
őstag
Sziasztok!
Vargalex firmwareben hogy lehet egyszerűen a WAN portot ki-be kapcsolni? Leginkább Luci-ból szeretném, de jó konzolon is.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Tido
aktív tag
Tudom, hogy ez főleg az OPENWRT vonal, de valaki nem tudna segíteni, hogy a DD-WRTben ha állítom a TX power-t - amit nem értek, hogy miért nem mW-ban van megadva ahogy neten látni - akkor miért marad ugyanannyi az infóban? pl beállytok 30at, az infóban 17 van. Ezt a routert nem lehet erősebb sugárzásra bírni?
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Én is most gondolkodom új router vásárlásán. Eddig egy Linksys WRT54GL-em volt, de kellene a gigabites sebesség LAN-on, valamint így a nyomtatót is rá tudnám dugni... Csak bizonyos nyomtatókat lehet rádugni, ha Open-WRT-t teszek egy ilyen routerre, vagy elvileg bármilyet (Epson SX205 lenne az alany - a scanner része is használható lenne)?
THX
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
gyalogbeka
csendes tag
Látom itt már másnak sikerült az ami nekem nem.
Van egy Cisico EPC3925 router ahhoz kellene csatlakoznom wifi-n a 1043D-vel,
majd a 1043D lan portjain lenne egy tv és egy pc .
Ezt hogy kell megoldani ? már második napja próbálom eredménytelenül.http://kepfeltoltes.hu/view/120527/open2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/120527/open1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz gyalogbeka #27278 üzenetére
Acces Point módba van kapcsolva? Nekem egy TP-Link WL543G működik így, hogy egy másik router-hez kapcsolódik wifin, és ennek LAN portjait használom TV-hez és hálózati médialejátszóhoz. De ugye ehhez AP-ként kell üzemelnie a routernek...
-
deminos
aktív tag
-
gyalogbeka
csendes tag
válasz gyalogbeka #27281 üzenetére
SIKERÜLT!!!
Már második napja rossz WPA kulccsal próbálkozom.
( beírtam , nem pedig másoltam : ÍGY JÓ ) -
Norbi.Sz
senior tag
válasz gyalogbeka #27281 üzenetére
Látom, sikerült... De lehet, hogy itt nem AP-ként, hanem kliens-ként jelzi. Viszont a 1043D-nek kell AP (kliens) üzemmódban menni.
-
koozoo
csendes tag
válasz koozoo #27226 üzenetére
Sziasztok!
Ahogy igértem, nálam ígyműködik két router "WDS" módbam.[A hálózat]
[AP_01]
[AP_02]
[Kliens_01]
[Kliens_02]
[Kliens_03]
[Kliens_04]
[Kliens_05][ Szerkesztve ]
by-by koozoo
-
huliganboy
addikt
Sziasztok.
Adott a vargalex féle openwrt. A napokban sikeresen kapcsoltam hozzá egy winchestert melyet samba és ftp segítségével értem el... eddig tökéletesen.
A tegnapi nap folyamán távolról akartam ftp kapcsolattal fájlt másolni de csak egy üres "oldal" jött be a total Commanderben. Gondoltam távolról HTTPs kapcsolattal luci majd reboot. Hát ott is egy üres oldal fogadott;(
Ma hazatérve luci helyett fehér üres oldal fogad.... ssh kapcsolat aktív gondoltam újraindítom, de semmi sys led villog WLAN nem is ég net Nincs de pl a routerre kötött eszközök kommunikálnak egymással.....
Mi a teendő ilyenkor????
Köszönöm
szerk:
be volt állítva hogy 10 perc üresjárat után lekapcsolja a hdd-t.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #27287 üzenetére
Szia!
RESET gomb megnyomását próbáltad már? Áram alatt, legalább 5mp-re... Ez csak az újabb vargalex build-ekben működik, talán az utolsó 1-2 verzióban. Ha régebbi van, akkor marad a manuális visszaállítás.
-
h0ri
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm Vargalexnek a munkáját.
Belőttem a routert, működik a transmission, samba, usb winyo.....
a minidlna-val kicsit szívtam. a tv-n megszakadt a film kb. 30 percenként.
/etc/minidlna.conf -ban a notify_interval=90000 -re állítva megszűnt ez a hiba.Néha nem működik a mindlna a tv-n, /etc/init.d/mindlna restart után megjavul.
Szeretnék segítséget kérni, hogy lehetne egy scriptet írni hogy minden nap reggel 6-kor újrainduljon a mindlna?
Üdv,
-
huliganboy
addikt
válasz Intruder2k5 #27288 üzenetére
Szia
Nem nem próbáltam de ssh n jelenleg is elérhető a rendszer.
A kérdés csak az hogy most kezdjen előröl a konfigurációt? Ezt nem kellene...
De ez mitölti lehetett hisz 3 nap alatt egyszer sem nyúltam hoZá tehát nem belepiszkától van. És kérdés ezentúl is elő fog ez vajon fordúlni mert akkor hetente 2x konfogolhatom újra;(
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #27290 üzenetére
Bocsi efelett elsiklottam... A routeren sincs net, vagy csak tovább nem adja? SSH-ban ping www.google.hu nem ad választ? extroot-ot használsz? Ha SSH működik, mit ad vissza a df és a mount parancs?
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz Intruder2k5 #27292 üzenetére
Szia a ping re ezt listázza folyamatosan:
A mount parancsot lefuttattam de mivel már a hdd-t kihúztam nem sok értelme volt.... ssh alatt úgy néz ki megy minden... de akkor sem értem mi lelte a lelkét![ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #27293 üzenetére
extroot-ot nem használok!!!
-
MODERÁTOR
válasz huliganboy #27294 üzenetére
Ezek szerint a routeren van net!
Azt mondjuk nem értem, hogy miért titkolod a google IP címét?
Sajnos innentől a reset-en kívül sok tippem nincs, így vagy megvárod Alex-et, vagy reset-elsz...
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #27295 üzenetére
Biztos ami biztos nehogy megtudják
[link] Ezt hogy tudom átvinni Ubuntura szerverre szted?Nem akar menni elakadtam.... :S Beüzemeltem egy itthoni szervert, mert ez a routeren torrentezés..... Mindenre jó csak arra nem amire akarom, meg így legalább megvan a gigabites kapcsolat a gépek között, nem az a 8-10MB másolásnál....
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest