Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR842ND - N300 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rob_Taylor
tag
Sziasztok,
Tegnap vásároltam egy ilyen routert. Frissítettem a Vargalex féle firmware-re. A Wifi-n keresztül osztja is szépen a netet, de a PC-n (amely LAN-on keresztül csatlakozik) nincs net.
Windows 7 fut a PC-n. Mit kell beállítanom és min, hogy a LAN hálózaton is legyen internet?Ha az "Új kapcsolat vagy hálózat beállítása" témára nyomok a Hálózatoknál, és a Csatlakozás az internethez, akkor nincs más opció mint létrehozni egy betárcsázó kapcsolatot. Ami meg ugye ide nem jó.
Azt szeretném ha a helyi hálózat osztaná meg a netet.Segítsetek kérlek!
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #701 üzenetére
Szia!
IP címet kap a PC a routertől? Az admin felületet eléred róla?
-
Rob_Taylor
tag
válasz Intruder2k5 #702 üzenetére
Az admin felületet gond nélkül elérem. Beállítottam a WAN-t PPoE kapcsolatra felhasználónév jelszó értelemszerűen és APPLY. Wifi-n van is net. Csak LAN-on nem képes csatlakozni.
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #703 üzenetére
Ha pingeled a 8.8.8.8 IP címet, arra sincs válasz LAN-on?
-
Rob_Taylor
tag
válasz Intruder2k5 #704 üzenetére
A 8.8.8.8-ra időtúllépést ír a pingelés.
Nincs válasz.Ha a PC direktbe van kötve a modemhez és net is van, akkor sikeres a 8.8.8.8 ping.
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #705 üzenetére
És ugyanerről a PC-ről egyébként eléred a router admin felületét... Milyen IP beállításokat kap a gép? Átjáró címe rendben van? PPPoE kapcsolat le van tiltva a gépen?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Rob_Taylor #705 üzenetére
milyen ip kap? (cím, netmaszk, átjáró, dns)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Rob_Taylor
tag
válasz Intruder2k5 #706 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #708 üzenetére
Pedig ez így jó, ahogy van! A routert nem próbáltad reset-elni?
-
válasz Rob_Taylor #708 üzenetére
IE-ben beállítások, kapcsolatok fül. Ott hozzá van adva a pppoe kapcsolat?
Na akkor azt töröld kiegy traceroute prohardver.hu parancsra mit lép?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
válasz Intruder2k5 #711 üzenetére
Annyi kiderülne, hogy meddig jut el.
-
A gyári fw-ben meg lehet változtatni a médiaszerver nevét? Zavar, hogy gyárilag TP-LINK_313F6A.
[ Szerkesztve ]
-
Rob_Taylor
tag
Sziasztok újra,
Kitöröltem minden PPPoE kapcsolatot az internet beállításokból de a helyzet változatlan. Mit ellenőrizhetnék még? Esetleg valami router beállítást?
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #714 üzenetére
Szerintem reset-eld le a routert, és állítsd be újra!
-
Rob_Taylor
tag
Megtörtént, reseteltem, visszatért minden gyári beállítás, majd mindent beállítottam ahogy azelött. LAN-on még mindig nincs net, csak wireless-en.
Van ilyen hogy interface a vargalex féle firmware-ben, ott van olyan hogy WAN és LAN. WAN-nál beállítottam protocollnak a pppoe-t és beállítottam a felhasználót és jelszót többi autodetect-en. Ez a general setup fül, többi fülön kell valamit állítani?
LAN fülön kell valamit állítani? General setup fülön static address van 192.168.1.1. Tehát a LAN-ban minden default-on van. Nem kell ennél is valamit állítani?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #716 üzenetére
Nem, nem kell! Szerintem keresd meg Alex-et, hátha tud valami okosat!
-
válasz Rob_Taylor #716 üzenetére
A gyári fw-el működött minden, vagy nekiestél 1ből mókolni?
Tedd vissza a gyárit, és csekkold, hogy úgy megy-e. Lehet HWhibás.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Elkezdtem leírni, hogy 0-ról hogyan lehet felépíteni az openwrt-t. Közben láttam 1043-ra már megírta Speedfire.Érdemes befejeznem, mást is érdekel egy 842-es írás?
Év elején vettem egy TL-WR842ND routert. Hisz van USB-je, kezeli a külső háttértárat, két legyet ütök egy csapásraAS+WiFi-s router egyben. A rózsaszín felhő hamar tovaszált mikor megláttam, hogy max 2MB/s-al másol a lemezre. Plusz hamar ki lehetett zökkenteni a kerékvágásból. Pl.már attól zavarba jött, hogy USB lemezre másoltam, közbenegy nagy fájlt szerettem volna FTP-vel feltölteni. Nem tűnik nagy feladatnak, de sokkot kap tőle, alig 140MB-ot tölt fel és meg is szakad az FTP kapcsolat.
Aztán feltettem a vargalex-et, és mintha kicserélték volna. Stabil pörgős darab lett beépített torrent kliensel.
Kíváncsi voltam, hogy az instant megoldást le tudom-e cserélni egy "gyári" openwrt-re, hogy saját igényeim szerint alakítsam ki/át a rendszert. Jelentem sikerült. Az első lépéseket szeretném most leírni nektek, hátha más is kedvet kap a kísérletezéshez, csak nem tudja hogyan kezdje el. A lefordított bináris fájl elérhető a hivatalos oldalról. A nekünk az OEM firmware-re van szükségünk.
Ezt lehet a gyári állapotú routerre feltölteni. Nekünk a WR842ND sor AAFinal oszlopa kel(ez). Ezt a .bin fájlt kell megadni a fimware update menüpontban.
Kis molyolás, újraindul a router ... Most derül ki hogy felspéciztük, vagy féltéglát gyártottunk. Ellenőrizzük az IP címünket. Ha 192.168.1.x, a műtét látszólag sikerült. Most jön a varázslat, hiszen ha böngészőbe beírjuk a 192.168.1.1 címet, nem lesz válasz, nincs WEB-es felület. Ne ess pánikba (legyen nálad törülköző)
Első lépés, a root jelszavának megadása.
Kapj elő egy parancssort, és telnettel kapcsolod a router-hez: telnet 192.168.1.1.
Változtasd meg a root jelszavát, írd be a passwd parancsot. Ekkor kétszer bekéri a jelszót, majd bontja a kapcsolatot. Ezután már csak biztonságos ssh kapcsolaton keresztül tudsz kommunikálni az eszközzel. Linux, OSX alatt alapból csatlakozhatsz, Windows rendszert használóknak meg ott a putty.
Második lépés, a WAN kapcsolat felépítése.
Abban az esetben, ha nem DHCP-n kapjuk a kapcsolati adatokat a WAN interface-t be kell konfigurálni, esetemben pppoe-re. ssh-val belépünk mint root: ssh root@192.168.1.1 vagy a putty-al felépítunk egy ssh kapcsolatot. Lépjünk be az etc/config könyvtárba ( cd /etc/config), és szerkeszük át a network nevü fájlt vi network ( i-vel bekapcsolod az inzert módot, tudod szerkesztgetni, :wq-val elmented a módoításokat, és kilépsz a szerkesztőből. A vi-ről pár szó)
Keressük meg a WAN-ra vonatkozó részt, ami kb így néz ki:
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option proto 'dhcp'PPPOE esetén a proto-t cseréljük ki pppoe-re, és adjuk hozzá az user - pass párost:
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option proto 'pppoe'
option username 'felhasználónév'
option password 'jelszó'Statikus IP cím esetén:
config interface 'wan'
option ifname 'eth1'
option proto 'static'
option ipaddr 'a.b.c.d'
option netmask '255.255.255.0'
option gateway '1.2.3.4'Bővebb infó a paraméterekről itt
Ezután kiadjuk a /etc/init.d/network reload parancsot, hogy a fenti beállítások érvényre jussanak. Már van internet elérésünk.
Harmadik lépés a WEB felület beröffentése.
Letöltjük az elérhető csomagok listáját: opkg update
Telepítjük a luci-t (Ez a WEB felület): opkg install luci
https támogatás is legyen: opkg install luci-ssl
Elindítjuk a WEBszervert: /etc/init.d/uhttpd start
Minden induláskor induljon el: /etc/init.d/uhttpd enable
Megnézzük milyen nyelveket támogat: opkg list | grep luci-i18n-
Telepítjük a magyar fordítást: opkg install luci-i18n-hungarianKész. Már be tudunk lépni a WEB-es felületre, és az alap dolgok működnek. Ha van igény, lesz folytatás, de szívesen fogadok tippeket trükköket a cikkel/beállításokkal kapcsolatban.
-
Rob_Taylor
tag
Egyből mókoltam.
De most visszatettem a gyárit és ugyanaz, lan-on nincs net csak wirelessen. Annak ellenére, hogy még a quick setup-ot is végig nyomtam és a végén kiírta hogy "now the router successfully connected you to the internet" vagy valami ilyesmi. Valami a windowsal lesz. Nem akarom elhinni, hogy a routernek van baja. Ha az admint elérem akkor a pc és router közt jónak kell lenni a hálózatnak. Csak a windows nem képes felfogni, hogy van net a hálózaton.
Van bármi értelme is annak amit leírtam?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
MODERÁTOR
válasz Rob_Taylor #720 üzenetére
Tölts le egy Linux LiveCD-t, és próbáld ki...
-
HaJózsi
aktív tag
Helló!
Új vagyok a router témában, ezért lehet, hogy olyan kérdéseim lesznek, amik értelmetlenek; eddig egy TP-LINK TL-WR340GD-t használtam, ez nem egy komoly darab.
Most egy olyan routert keresek, amin tudok torrentezni úgy, hogy egy merevlemez rá van kötve a masinára. Az előző néhány hosszaszólásból azt vettem ki, hogy pont ez a része nem tökéletes az eszköznek. Tehát, működni fog úgy a router, hogy rádugom a merevlemezt (Samsung 350GB), elindítom a torrent klienst és magától tölt le és föl? Le tud kezelni 50-nél is több torrentet?
Ha ez megvan, azt szeretném, hogy a nappaliban levő Asus médialejátszón elérhetőek legyenek a merevlemezen tárolt fájlok (plusz telefonokon is, de az mindegy...). Az menni fog ezzel a routerrel?
Illetve azt meg tudom csinálni, hogy a régi routeremet mondjuk kiviszem a teraszra, az újat pedig a ház másik végébe és együtt működnek (vagyis két hálózat lesz)?
Ha gyári rendszerrel ezek nem tökéletesek, három napos próbaidőszak után, ha van egy noob-friendly leírás, felteszek akár egy módosított firmwaret is.'Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz.' - Albert Einstein
-
Gyárilag nincs rajta torrent kliens, csak az openwrt(vargalex) tud ilyen szolgáltatást. Nemtudom, hogy hol a határ, azért ez csak egy router.... Nálam 8-10-nél több nem futott, de az ment stailan.
A megosztás is menni fog, legyen az windows megosztás, vagy ftp.
Igen, tudja a WDS-t, de ilyenkor feleződik a WiFi sávszélessége.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Rob_Taylor
tag
válasz Intruder2k5 #721 üzenetére
Megoldódott!
Live linux-al volt net azonnal a PC-n. Úgyhogy fogtam és az eszközkezelőből kiírtottam a hálókártyát. A Windows újraindítása után felismerte a hálókártyát és újrarakta az illesztő programot.
Azonnal lett internet. Az eszem megáll!Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Kicserélték a T-Home-os kábel modemünket egy Cisco EPC3925 "csodára" .Hogyan tudnám erre a modem és egyben wifi routerre rákötni az én TP-LINK TL-WR842ND routermet, hogy azon keresztül tudjak netezni ? Ennek a cisconak igen gyenge a wifi jele.
Köszönöm a válaszokat
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
MODERÁTOR
-
Ceko
senior tag
válasz Intruder2k5 #728 üzenetére
Köszönöm.De így rögtön felmerrül egy másik kérdés:a Cisco lan portjából kijövő UTP kábelt a Tp-Link Wan vagy egy lan portjába kell dugni?
Köszi
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
Mi a cisco ip címe? tegyük fel, hogy 192.168.0.1
- A 842-es ip címét beállítod 192.168.0.2-re.
- A 842-n kikapcsolod a DHCP-t.
- A cisco egyik LAN portját összekötöd a 842 egyik LAN portjával.Így átalakítottad egy AP-vá. Úgyanúgy a 842-re tudsz csatlakozni Wifi-vel mint eddig, de a cisco-tól kap IP címet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mindkét esetre van megoldás, amit fentebb írtam, az a WAN port esete! Ha LAN-ba akarod dugni, akkor az IP címet azonos tartományba kell tenni, de lehetőleg DHCP tartományon kívül, azaz a fenti 192.168.0.1 CISCO IP-ből kiindulva, mondjuk 192.168.0.254, és a DHCP szervert kikapcsolni! 3rd party firmware használata esetén a WAN port ki is kapcsolható, és a LAN-hoz rendelhető!
[ Szerkesztve ]
-
Ceko
senior tag
válasz Intruder2k5 #731 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.
Azóta próbálom összerakni de nem megy....
Addig eljutottam, hogy ha felcsatlakozok a Tp-Linkre(192.168.1.1) akkor már elérem a Cisco (192.168.0.1) admin felületét,de a net nem jön át rajta. Ez mitől lehet?Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
-
-
sycorax182
tag
sziasztok!
Nem találtam a topicját, nekem TL-WR841ND-em van. Meg tudjátok mondani, hogy hol találok egy leírást, hogy milyen routerre milyen firmware-t rakhatok? Bridgre szeretném használni. a leírást meg is találtam, csak azt nem, hogy hogyan válasszam ki a firmwaret?
-
Ceko
senior tag
Hát én ezt nem értem, most átcsatlakoztam a Tp-Link-re és egyszer csak megy...
Úgy, hogy nem nyúltam semmihez csak délután áramtalanítva lett 30 percre kb, a technika ördöge...Köszönöm a segítséget
Remélem így is maradLégy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
válasz sycorax182 #736 üzenetére
Gyárira, vagy openwrt-re gondolsz?
-
MODERÁTOR
válasz sycorax182 #739 üzenetére
-
sycorax182
tag
válasz Intruder2k5 #740 üzenetére
nekem mindegy, csak már legyen valami tudsz linkelni leírást hozzá?
nem vagyok expert ebben a témában, de azért nem vagyok noob sem, eddig mindig sikerült leírások valamit megcsinálni, de ez a téma nagyon keszekusza nekem.... -
MODERÁTOR
válasz sycorax182 #741 üzenetére
Nem, leírást azt nem tudok semmihez!
De mihez is kellene? Fentebb azt írtad, hogy találtál leírást...
-
sycorax182
tag
válasz Intruder2k5 #742 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz sycorax182 #743 üzenetére
Hát bizony a v8 nem támogatott - egyelőre - ahogy nézem!
[ Szerkesztve ]
-
sycorax182
tag
válasz Intruder2k5 #744 üzenetére
igen, nekem is ez jött le. tehát az openwrt már rajta van, esetleg vmi másik firmware?
-
MODERÁTOR
válasz sycorax182 #745 üzenetére
-
sycorax182
tag
válasz Intruder2k5 #746 üzenetére
na, ezzel szenvedek már egy ideje. letöltöttem a firmwaret, OK, de a webguit azt honnan lehet leszedni? egyszerűen nem találom
-
MODERÁTOR
-
sycorax182
tag
válasz Intruder2k5 #748 üzenetére
áááh, igen, közben rájöttem, hogy félreértettem... csak már rajta van az openwrt és nem tudok semmilyen firmwaret rakni rá, mert ezt mondja: The uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform.
van vmi ötleted? -
MODERÁTOR
válasz sycorax182 #749 üzenetére
Rakj rá gyári firmware-t, de kizárólag csak olyat, aminek a nevében nincs benne a boot szó, és aztán arra mehet megint más fw...
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...