Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR842ND - N300 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
az ingadozással ne foglalkozz, a lényeg hogy lejön a cucc (és persze vissza is megy)
a pendrive nem a legjobb megoldás a routerre, mert általában nem szeretik a sok párhuzamos írás/olvasás-t
hamar kinyiródik, főleg ha csináltál rá swap-et is (beépített formázót használtad?)
HDD-vel lehet még gyorsabb is lenne..... -
kezdő
senior tag
A beépített formázó valahogy csak félig végezte el a dolgát.
Létrejött a SWAP és a háttértár is, de nem került felcsatolásra, ha manuálisan állítottam be (engedte betallózni) akkor se működött.
Gépen megformáztam, így most príma.Igazából azért a pendrive-ot használtam, mert ezt egyszerű volt gyorsan leüríteni teszteléshez.
Van egy 1TB-os 2,5-es USB vinyóm, de mire annak a tartalmát beszkennelné, na meg jelenleg NTFS formátumban van rajta minden.
Pendrive mennyi idő adja be az ilyentől a kulcsot?
1-2 hétig futkoshat így, vagy órákban mérendő az élettartama?SZERK:
Az megoldható, hogy az NTFS vincseszter nem használt tárterületére rakjak EXT4 partíciót és SWAP-ot?
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Pen meghalás kiszámíthatatla, sokmindetől függ, de azért nem órákban kell gondolkodni (persze a előélettől is függ).
HDD-t pc-n simán meg tudod oldani, leválasztasz 1db 64MB-os partíciót a swap-nek, és amennyit tudsz még azt meg EXT4-re.
És az NTFS-t is felcsatolhatod, hogy elérjed a hálózaton (csak ne ide torrentezz).
Viszont csak úgy csináld, ha ez a HDD marad a routeren, mert lehúzkodni nem egészséges...
-
repvez
addikt
Hát nagyon nem értek a dologhoz, ezért is nem mertem még belevágni másik firmet feltenni, mert egy ideje szemezek a gargoye meg a vargalex féle firmmer,de nekem kinaiak a leirások és az utánna való beállitások.
A mostanin csak anynit csináltam ,hogy a PPOE részen beirtam a szolgáltató adatait vagyis az email cimem meg a jelszót és megy.1: addig értettem ,hogy PPOE aztán, hogy mi az az MTU és annak mekkorának kellene lenni a méretének vagy hol állitom , mi befolyásolja azt már nem tudom.
2A solgáltatóval,meg nem is akarok vitázni,mert elvileg nem megosztható a net ,igy már ott buknák, hogy mit keres mögötte router.A másik azt sem tudom, miről kezdjek el vitázni velük,mert vagy én nem tudom elmagyarázni a problémát vagy ha nekem el is magyarázzák akkor meg az 50 éves nénike a pult mögül fog csúnyán nézni rám, hogy milyen nyelven komunikálok vele.
3.mint fentebb irtam, ha tudnám az eljárást és, hogy utánna még mit hogyan állitsak be ,mert akkor már DLNA és küldő tárhelyet is használnék rá, akkor talán meglépném, bár nem tudom, hogy a gariból menyni van vissza,mert 3-4 éves sztem már van a router,de mintha 5 év lenne a Tp-linkre
-
suste
veterán
nem akarlak rábeszélni semmire, de szerintem én elég jól körbeírtam a dolgokat, csak el kell olvasni: [link]
a leírások szinte mindegyike jó a vargalex-hez is, meg más openwrt-hez is, ami a luci webes felületet használja!
gargoyle-nak egyedi/más a webes megjelenése, abban nem tudok segíteni....
-
2ozz
tag
Nos igen, a wifi eldobálásra akkor csak az a megoldás maradt, hogy valahogyan lekapcsolgatod adott időközönként, majd újra be. Az MTU size talán csomag méretre utal, de már nem tudom pontosan én sem. A WAN beállításoknál az Advanced gombra kattintva éred el, de nem tudom én sem a pontos értéket. Talán 1480 alapból. Nekem 1492-re van állítva, így naponta csak egyszer kell áramtalanítani...
V1 esetén a DLNA gyári firm-el nem fog menni, ha V2 van akkor mennie kell, nekem is ment.
Az hogy megosztod a neted, az egy állapot, addig nem szerződés szegés, amíg a szomszédnak nem adsz belőle, ha jól tudom. Saját magam részére, hogy az okostelefonomon legyen net meg a gépemen is, ahhoz meg semmi közük, mert ugye nehezen dugsz bele egy LAN kábelt egy okostelefonba.[ Szerkesztve ]
-
kezdő
senior tag
Ugye tudod, hogy vissza lehet állítani a gyári állapotot?
Na meg ha teljesen behal akkor FW se számít, cserélik.A legütősebb érv a végére: 5 ezer Ft-os eszközről beszélünk, ami gyári állapotban idegesítő.
Még úgy is simán megérné a kockázatot a módosított fw nyújtotta nyugalom/megbízhatóság/stb hogy benne van a pakliban nagyon kis eséllyel a meghibásodás.
Legrosszabb esetben buktál 5 ezret, de sokkal nagyobb valószínűséggel ingyen nyertél egy megbízható sokoldalú eszközt. (alapból egy 3 ezres eszközzel akarnád ellátni az automata kapcsolgatás funkciót)[ Szerkesztve ]
-
-
tozso88
csendes tag
Hali!A kérdésem az hogy ezt a típusú routert (TL-WR842ND) hogyan lehet lekorlátozni?Azt szeretném hogy a küldött kimenő jel annyi legyen amennyit én szeretnék.Arra gondolok hogy a 18 megabites netemből 2 megabitet megosztani úgy hogy apám csak annyit tudjon használni a tablet pc-n.Köszönöm.
-
csab101
csendes tag
Sziasztok
Most Gargoyle fw van a routeremen.Fel szeretném rakni a suste@OpenWrt/Openwrt_Barrier_Breaker/TplinkWR842Nv1.
Hogyan tudnám megoldani, mert a gargoyle firmware frissítő része nem teszi fel nekem.A sysupgrade filet.
Elindítom a frissítést és mindíg Gargoyle fogad.Kösz a segítséget Csaba...
-
akaaka
tag
Sziasztok!
Két hónappal ezelőtt vásároltam meg a routeremet.(TL-WR842ND)
Minimum heti egy alkalommal ledobja az összes csatlakozott eszközt magáról és nem szolgáltat netet.
Ilyenkor egy áramtalanítás majd a Quick Setup konfigurálása után áll helyre a netem.
Firmware frissítés megvolt (3.14.2 Build 130628 Rel.37450n) van vent.Visszaolvasgatva a forumban,nem igazán találtam erre a dologra orvoslási módot.
Vagy nem találtam??
Kérdésem az, szerintetek ha visszaviszem garanciális szervízbe tudnak majd vele valamit csinálni, vagy elhajtanak melegebb éghajlatra, hogy ez nem hiba.
Ötlet, tapasztalat?? -
kaciokos
őstag
válasz Claude Leon #1318 üzenetére
Igazából még nem vettem meg a router-t, csak felmérem a terepet, és feltételezem, hogy v2-t fogok már csak kapni.
Azért gondoltam vargalex builéd-jére, mert azt már megelégedéssel használom egy ideje egy másik eszközön, de persze suste mester build-je is jó lehet, az felmegy v2-re?
-
kaciokos
őstag
-
suste
veterán
válasz kaciokos #1322 üzenetére
akkor segítségedre lesz a wifi időzítéshez a 8081-esen lévő crontab szerkesztő is: [link]
a sima switch+AP üzemódhoz meg ez: [link]
és ha van főrouter is, és wifikibővítést akarsz, akkor meg ezek: wds, wds-ethernet
de ezekhez kell a 0.4 backup is!
suste@openwrt@0.3-tl-wr842n-v2-squashfs-factory.bin
+
backup-TpLink-2014-12-14_suste@0.4.tar.gzA routert meg remélem nem ennyiért és nem onnan akarod megvenni!
Én 8000-ért vettem, és valszeg már sehol nem kapsz v1-est: [link][ Szerkesztve ]
-
kaciokos
őstag
Nagyon köszönöm a segítséget.
A fő routerben ki akarom kapcsolni a WiFi-t, mert egy AP elég lesz a lakás beszórására, csak a fő router rossz helyen van, és elég macerás lenne átrakni, szóval nem repeater-ként, hanem sima AP-ként akarom üzemeltetni.
A link csak egy példa volt, amúgy szoktam tőlük vásárolni, de persze az árgép a barátunk, és ez speciel tényleg drága náluk.
-
kentucky
őstag
Ma csalódottan hátra kellett hagynom mindenféle WRT-t Egy napi olvasgatás után megállapítottam, hogy az én 842-esem (V1) is új bootloaderrel rendelkezik és soha nem fog működnie a WAN portja WRT-vel. Egyedüli megoldás az lenne ha létezne bootos régi firmware de sajnos nincsen
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Az létezik, hogy a vargalex-féle 1.1.7-es firmware-t a v2-es 842ND-re nem lehet feltenni? (A megfelelő factory BIN fájl nevében van a v1-re utalás...)
A napokban volt erre egy próbálkozás, de hibajelzéssel leállt a processz - azaz el sem indul.
Mi lehet a gikszer oka?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
MarQs
senior tag
Uh, csak most nézem... tele a topik hasonló kérdésekkel. Bocsi!
Úgy tűnik suste kolléga megoldása lesz a kiút...[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy routert és ez lenne az egyik jelölt. Mivel elsősorban AP-ként használnám szeretnélek megkérdezni titeket, hogy milyenek a wifis képességei ennek a gépnek.
Valamint rá lenne kötve egy nyomtató, egy régi HP F380 és szeretném tudni, hogy az androidos eszközök képesek lennének-e használni hálózatról a nyomtatót.
Előre is köszönöm a válaszokat!Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
MarQs
senior tag
Köszi szépen!
Közben ráakadtam a logoutos oldaladra is! A tárhelyeden is van bőven infó, szal asszem egyenesben lesz a dolog..."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
tommo79
újonc
Sziasztok
Visszaolvasgattam a fórumba, de ilyen jellegű kérdést észrevételt nem találtam.
Nekem egy teljesen gyári wr842-m van.
Sima wifi routerként szeretném csak használni. Vagyis azt a funkcióját már beállítottam, hogy két jelet sugározzon, pl net1, net2. A net1-es teljes sávszélességgel 20Mbit üzemel, a net2 1Mbit-el ez működik is jól, lekorlátozza.
Ez eddig jó is, de ha pl csatlakozom a Net1-hez párhuzamosan nem marad meg a Net2-es jel sugárzása.
Ez ugyan úgy igaz fordítva is. Ha a Net2-höz csatlakozom kilövi a Net1-et. wifianalyzerrel nézem. Eltünik.
Ez nem egy normális működés szerintem, akár mennyi eszközzel rá kellene hogy tudjak csatlakozni mind a 2 sugárzott jelre. Direkt azért vettem ezt a tipust. Más funkciója nem is fontos számomra csak ez.Valakinek valami ötlet?
Fw nem lett rata még piszkálva -
Ob0928
újonc
Sziasztok,
Decemberben vettem egy ilyen routert és most, hogy az ünnepek alatt pár napot itthon voltam lecseréltem a gyári firmware-t a suste@openwrt@0.3-tl-wr842n-v2-squashfs-factory.bin-re. Minden remekül működik, kétségtelen, hogy jobb lett vele! Köszönöm a munkátokat Suste és Vargalex!
Kérdésem: A routeren létrehozott FTP-t kívülről, mondjuk a világ távoli pontjáról el lehet-e érni és oda/onnan fájlt tölteni? Ha igen, hogyan? (Jó lenne részletesen az infó, csak műkedvelő vagyok a témában) -
suste
veterán
1: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/FTP-WAN szabályhoz pipa + mentés és alkalmazás
2.1: vagy külső ip vel hívod meg kintről (ip:21),
2.2: vagy regisztrálsz egy DynDNS szolgáltatónál (pl.: ipdns.hu), és a létrehozott DDNS névvel hívod meg a routert (ddns-név:21)
Persze a routeren is be kell állítani a DDNS frissítést: luci/szolgáltatások/DDNSFTP kliens szoftver sok van (pl a totalcommander is tudja), de akár a böngészőből is használhatod.
-
szvoboda
tag
Üdv!
Kb egy éve nem foglalkoztam vele, de nagyon nem sikerül az unbrick.
Leírás alapján csinálom osx,win7,xp, mindenen.
Feltölti a file-t, újraindúl, de csak világít villog a fogaskerék, meg a wifi led.
Pedig párszor már sikerült.
Találkozott valaki ilyennel? -
PioDVD
senior tag
Próbáltam keresni, de nem találtam.
Szóval, van egy upc technicolor 7200 kábelmodemre dugott 842nd router, ami szépen teszi a dolgát, de ki kellene terjeszteni a hatósugarát. Arra gondoltam, hogy a upc-s kábelmodemen bekapcsolom a wifi-t, a 842nd-t meg elviszem a ház közepére, hogy onnan szórjon.
Az lenne a kérdésem, hogy a 842nd gyári fw-e tudja-e ezt alapból és ha igen, hogyan kell beállítani. Láttam, hogy tud csak sitch-ként (bridge-ként) üzemelni, talán arrafelé kellene tapogatózni, de sose csináltam ilyet, a router setup-ja meg angol, ami meginntcsak nem az erősségem.Ja, a router v1-es, ha ez számít ennél.
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
Ahhoz, hogy switch-ként működjön egy router, nem a WAN portba kell csatlakoztatni a kábelt, hanem az egyik LAN portba.
Próbáld ki így, szerintem elég lesz ennyi módosítás, feltéve, hogy tudsz kábelt neki vinni oda, ahová tenni szeretnéd.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
PioDVD
senior tag
válasz Titmouse09 #1341 üzenetére
Kösz, de éppen az lenne a lényeg, hogy ne kelljen kábelt kihúzni.
Most átnéztem a menüjét, lehet, hogy nem tudja ezt? Legalábbis alap fw-rel.
-
Claude Leon
senior tag
Ha szerencséd van, működhet, de különböző gyártók pláne különböző csipszetjei között nem szokott túl virulensensen terjedni, mert van a működésére utalásszintű leirat, aztán a konkrét példákat saját értelmezésben hackelik össze.
Ahol van lehetőség a repeater/bridge megoldásra, az átjárhatóbb.Felezni hogyne felezne, minden csomagot duplán kell megszellőztetnie.
(vagy ha kiterjedtebb, tovább oszthatod az állomások számával)[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz Claude Leon #1347 üzenetére
Kösz!
A router okos fw-rel tudná a repeater/bridge módot, vagy külön eszköz kwll? Illetve ilyenkor is feleződik a sebesség?Most úgy néz ki, hogy van a upc-s modem/router és a tp-link. Utóbbi sokkal erősebb, a ház közepén a "jó" laptop majdnem eléri a 60 mbps sebességet, a "rossz" laptop viszont csak 5 mbps körül tud. Mindkét laptop menne a ház másik végébe, ott a "rossz" már semmit sem látna, a "jó" is csak 5 mbps körül, ezért kellene valamit kitalálni. Legegyszerűbb lenne a tp-linket betenni középre, csak azzal annyi baj van, hogy egyrészt ha repeater/bridge módban is felez, akkor a "jó" laptop is max. 30 mbps-mal megy, másrészt a tp-linket kiszolgáló upc-s modem már a ház közepéig sem tudja, amit a tp-link, ha jól emlékszem, a telefon 21 mbps-t ír rá, míg a tp-linkre 72 mbps-t. És ha a 21-et még felezi, harmadolja (mert éppen mindkét gép hálón lóg), akkor sokkal nem vagyok beljebb, mert ez az 5 mbps tényleg lassú már, (Szép idők, mikor örültem az 56.6 k-nak... )
Szóba jöhet persze egy repeater is, de nem tudom, egy olcsó dlink antennái mennyire erősek, mennyivel lenne jobb, mint a tp-link. A jövőre készülve jó lenne, ha menne a torrent is, az említett dlink repeater leírásában nem volt adat róla. (De azt nyilván kitúrhatom.)
-
Claude Leon
senior tag
Szakirodalom és ez is
Természetesen minden ilyen megoldásnál duplán kerülnek a csomagok a légtérbe, mivel a repeaterhez sem dróton küldöd.Linksbességet ne keverd az egységidő alatt forgalmazható adat mennyiséggel, a protokoll eléggé "időigényes", jobb esetben az adásidő fele, szóval amit tényleges mérsz, az lesz az átvihető.
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz Claude Leon #1349 üzenetére
Kösz, megnézem.
Azt tudom, hogy a kiírt sebesség elméleti és éppen ez a bajom: a upc-s routerről már ez is csak 21 mbps a tp-link 72 mbps-ével szemben, ennél csak kevesebb lehet, aztán még feleződik is - az nem túl nyerő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...