Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz bandus #6337 üzenetére

    De kell, csak fordítva. Már régóta gyengítik a koronát, mert "magától" túl erős lenne, és az nem jó a gazdaságnak, vagyis az exportnak. [kép] Itt látszik, hogy 2011-12 körül unták meg az erős koronát, és elkezdték adni a CZK-t. Valszeg ezért is van ekkora EUR tartalék, mert eurót vettek koronáért. (pont mint svájc a frankkal, de ők is elengedték anno ezt a vonalat)
    A csehek 2020-ban adták fel, és azóta kisebb megtorpanásokkal folyamatosan erősödik a devizájuk.

    #6335Mercutio_ Amikor láttam, hogy a linked a VG.hu-ra mutat, már tudtam, hogy égbekiáltó marhaságot fogok olvasni. Mióta "óbánék" rátették a kezüket, nagyobb szennylap lett, mint a pf, pedig azt sem könnyű felülmúlni.
    De igen, a csehek tartósan be tudtak avatkozni, mert már tizensok éve egy viszonylag szűk sávban mozog a korona, és ha nem ért volna semmit amit tesznek akkor már rég sokkal erősebb lenne.
    A vg cikk címe is nettó bromság: "Pénzhegyen ülnek a csehek a viharban, és még ez se segít" és itt a chart:
    A fekete vonal körül született a cikk, tehát egyértelműen stabilizálni tudták a devizát, ellentétben a hungarian fabatkával. A pln mozgásán szépen látszik viszonylagos stabilitás, meg az, amikor elzavarták orbán haverját. Szept.30 és a mai nap között csekély 7%-ot erősödött a pln. Ha ezt a FT-ra vetítem, akkor most 361HUF lenne egy euró.
    Akkor most már remélem világos, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy lassan 1000Ft-ért ne csak 2 szelet penészes kenyeret adjanak a boltban :).

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák