Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz z123456789 #3118 üzenetére

    Szia!

    Az általad írt felsorolás...

    -Router
    -NAS
    -NAS TM
    -FTP

    nekik kevés lesz, mert nem eszköz és alkalmazás, hanem port és ip cím kell, amire a forwardot beállítják! Na már most, még így is, hogy nem kapsz hozzáférést az AP-hoz, három lehetőséged van, amiből az egyiket szerintem lehet megint csak el fogják utasítani, pedig jelen helyzetben még mindig az lenne a legjobb!

    1. Kérd, hogy a routered WAN IP címét (192.168.1.130), tegyék DMZ-be! Ha ezt megcsinálnák, akkor az azért lenne jó, mert így minden, az internet felől érkező kérés továbbítva lenne a router felé, és Te döntheted el, hogy mely portokon engeded a forgalmat! Ez nem sokkal lenne rosszabb helyzet, mintha ténylegesen kapnál külső IP címet, de mivel ők is használják a 22, 80, 443 portokat, így ezt nem biztos, hogy meg fogják tenni neked! Minden esetre egy próbát megérne megkérdezni!

    2. Megírod nekik a kiválasztott portok listáját, és azt forwardolják a router WAN IP (192.168.1.130) címére! Ez esetben a tetőről jövő kábel marad a router WAN portjába, és az adott portokat a routerben neked kell majd tovább forwardolni az eszközök (NAS, PC, stb...) LAN címére! Ez egyrészt azért is jó, mert így megmaradhat a több alhálózatod amiket beállítottál, másrészt, amint azt fentebb a fórumtárs is említette, a routered tűzfala így továbbra is aktív marad, és védi a LAN hálózatot, Te felügyelheted, hogy kintről ki és mihez férhet hozzá!

    3. Végül pedig a legrosszabb az Ő elképzelésük, hogy LAN porton csatlakoztatod a routert, kikapcsolod a DHCP-t (bár Tomato-ban ez elegánsabb módon is megoldható), és az Ő eszközükre bízol mindent! Ez esetben nem csak a portok listáját, hanem az eszközök IP címét is el kell küldd nekik, ahova a portot továbbítani kéred! Ebben a felállásban viszont nincs saját tűzfalad, nem tudhatod, hogy esetlegesen a szolgáltatótól mikor melyik unatkozó rendszergazda nézelődik a NAS-odon, stb...

Új hozzászólás Aktív témák