Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    válasz Dzoli #7153 üzenetére

    Nem akarok ugy beleokoskodni, hogy pontosan nem ismerem a modszered, de az irasaid alapjan az az erzesem, hogy a problemad abban gyokerezik, hogy tul gyakran modositasz a modszered egyes parameterein. A valtoztatasaidat meg nem vagyok megyozodve, hogy igazaolod (ertsd backtesteled, meg ha vizualisan is).

    En is vizsgaltam mar rengeteg strategiat es modszert, de azt tapasztaltam, hogy egy-egy parameter megvaltoztatasa nagyon nagy mertekben kepes megvaltoztatni a legfobb jellemzoit a strategianak. Ezert fontos egy erzekenyseg vizsgalat. Ami rettentoen kemeny ha tul sok intuitiv elemet tartalmaz a modszered.

    Ez volt a "baj" Max modszerevel is (legalabbis szamomra). Tok jo, jol nez ki, konnyen felismerheto.....de a legtobbszor csak utolag.

    En bevallom ferfiasan, hogy manualis modszert tradelve nem tudtam profitabilisse valni. Nem mondom h lehetetlen, mert en is ismerek olyanokat akik erre kepesek....hozzateszem ez 2 db ember mindossze. Ebbol az egyik volt munkatarsam, aki most egy prop trade cegnel van Londonban. A masik sajat maganak tradel es ugy mondanam, hogy arbitrazsor.

    Nekem az segitett, hogy pontosan megismerhettem egy-egy backteszt segitsegevel az adott strategia elonyeit. Nincs mellebeszeles, a jel az jel, a stop az stop, a cel az cel...aztan par het es igazolhato eles korulmenyek kozott is, hogy milyen eselyek mellett alkalmazod a strategiat. Vagy meskent, mersz e igazi penzt tenni ra.

    Manualisan en erre voltam kepes:

    Hozzateszem ezen volt mar minden. Automatabol is par, trendkovetes, skalpolas....de a vegere ez lett a funda szamlam.

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák