Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz st6969 #22639 üzenetére

    Nos, akkor jöjjön egy kis beszámoló, hátha valakinek hasznos lesz.
    Az alany: 65C805. Amit váltott: Samsung 46F6400. Nézési távolság: 3,3m.
    Sokan leírták, hogy remek a feketéje, jó a fényereje, homogén a panel, stb...(sarkokban, éleken kevéssel sötétebb világos háttérnél, de engem nem zavar) ebbe nem megyek bele, annyira nem is értek hozzá :D beállítottam Vhiktor paramétereit, 'oszt jóvan. Nem töltöttem le pixel teszteket, mert a végén nagyítóval találok párat, és azt fogom figyelgetni.
    Egy szóval, szerintem remek választás ez a tv. Ez volna a konklúzió, szóval, ha valaki dilemmázik, szerintem ne tegye :N
    Viszont van jó néhány megjegyzésem egyéb szempontok szerint. Nem tudom, mennyire általános, de én nem 1, hanem mindjárt 3 méretet váltottam (46-ról 65-re). Ez azért lehet fontos, mert a tv adások ugyanabból a távolságból bizony jobbak voltak a Samsungon. Az SD egyértelműen, de még a HD is. Én ezt a nagy méretkülönbségnek tudom be, 3,3m-ről látszanak már a tömörítési hibák, pixeles részletek. Az én szememnek valahol ez a határ a HD adáshoz ilyen távról. Szolgáltató és adó függő is, van, hogy semmi ilyen hiba nem tűnik fel, persze új tv lévén "nagyítóval" nézem eleinte.
    Csatornalista: ahogy írtam, chansort működik, de csak a 2023-as verzió! .tar file-t ment. Ha ugyanazon a néven teszel fel egy új csatornalistát, azt nem veszi figyelembe, előtte nevezd át.
    Az, hogy a csatornák végig léptetése után a bemeneteket kezdi végig léptetni, egy nagyon hülye megoldás. Valaki írt erről, egyetértek. Navi gombokkal ez OK.
    Nekem hiányzik egy olyan gomb, amivel bárhonnan (appból, menüből, stb.) egy gombnyomással vissza lehetne térni a tv-re. "Guide" gombbal a leggyorsabb, de azt is le kell okézni.
    BT fejhallgató: párosítani kell, utána úgy működik, hogy ha kikapcsolod, a hang visszaáll a tv hangszóróra (vagy ahogy használod alapból), ha újra bekapcsolod, automatikusan "párosodik", nem kell a menüben bűvészkedni, és le is veszi a tv hangerejét. De úgy is be tudod állítani, hogy szóljon a fejhallgató is és a tv is, és még a hangerőt is külön tudod szabályozni. Ez egy remek megoldás pl. arra az esetre, ha te rosszabban hallasz, mint a többiek, és kell a fejhallgató, miközben mások anélkül nézhetik. Ezt annyira nem ajánlom, mert van egy pici késés a fejhallgatóval sajnos. Szájmozgást nézve, éppen elmegy, de hallani lehet a tv-hez képest. Tud a tv hangsávot késleltetni, de ez erre nincs hatással sajnos (nem tudom, mire van).
    Képernyőtükrözés: csak a telefonon kell elindítani, nem kell a tv-n semmilyen menüt megkeresni, fogadja a tükrözés kérését. Azt hiszem, ez is tiltható. Kicsit lassú, mire megjelenik a kép, másik tv-nél is kb. ilyen volt, ez azért lehetne gyorsabb. Ha egy kis méretű képre ránagyítok, az a tv-n eléggé lászik, hogy digitálisan próbálja javítani (festményszerű lesz), miközben a telefon kijelzőjén tökéletesnek látszik. Ezt Samsungon nem néztem, hogy milyen volt. Normál méretű képek esetén nincs ilyen gond. Van késés, ahogy pörgetem a telefon képét, de kisebb, mint a Samsungon.
    1 USB csati lehet kevés valakinek.
    Van még pár dolog, de most mennem kell.
    Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák