Hirdetés
- Half-Life 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Diablo IV
- War Thunder - MMO Combat Game
- EAFC 25
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Farming Simulator 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
válasz HollywoodBoy #17400 üzenetére
Ugyanez 65-tel
-
-
d.véderjoe
tag
Én a 65C835-el is beértem volna, csak a fogyasztása és a tartókonzol csere miatt vaciláltam, aztán véget ért az akció... (valaki mérte már? tényleg 300W?)
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Hátha van személyes tapasztalatok az alábbi TV-kkel kapcsolatban. Kinéztem két készüléket a pénztárcámhoz igazítva: Hisense 55A6BG és a TCL 55P615. (~130k Ft)
Néztem összehasonlítást itt: link
Ezt pedig a chatgpt írta: linkEsetleg ezeket az infókat valaki ki tudná egészíteni, vagy helyes az utánajárásom? Ezek alapján talán a Hisense előnyösebb a kettő közül?
(Felhasználásom elég átlagos: nappaliban, akár este, akár nappal, szemből, távolabbról, néha egy kis sport műsor, leginkább netflix, youtube) -
FJC
aktív tag
válasz HollywoodBoy #17398 üzenetére
Csak a próba kedvéért...
A gyári fapados - de jó (viszi a DV filmeket is).
A VLC a DV filmeket csak HD ként játsza le.
A Vimu player (fizetős 1300 Ft) mindent visz, tud SMB -t, DLNA -t, tud frekit váltani, tudja folytatni a filmeket, szép, stb...
Két eszköz is ugyan azzal a Google fiókkal van beléptetve, csak egyszer kellet megvenni a Vimut és megy mind a kettőn."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
válasz d.véderjoe #17404 üzenetére
Na , ne bas...!
Nem mindegy mennyit fogyaszt? - Most komolyan?
Mennyi a villanyszámla különbség??
Nem kell TV és akkor 0 Ft..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
gianni85
veterán
válasz Perillustris #17405 üzenetére
Ebben a témában (bútor) már ő nyert két évvel ezelőtt
Fogyasztás témához: én is energiatudatos vagyok, de ha kell tv, és az legyen jó, meg nagy, akkor az már mellékes, hogy 150, vagy 300 wattot fogyaszt.
-
Perillustris
senior tag
Szerintem nem mindegy. Rengeteg helyen napi 6-8 órát is megy a tv, ez akár napi 1kW pluszt is jelenthet.
BTW hogyan lehet megoldani, hogy teljesen lehalkítva ne látszódjon a némítás logó? Optikai kábelen küldöm ki a hangot (C835).
Oké, a fejhallgató jack csatlakozójába be tudok dugni egy kábelt, de csak van erre jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
FJC
aktív tag
válasz Perillustris #17411 üzenetére
A matekodat elfogadom, de ez havi szinten kb + 1000 Ft...
A TV kb 400 000 Ft, a Netflix havi 4000+ Ft, HBO 2000 Ft, stb...
A legfontosabb ezek közül a TV. Pont azon akarsz spórolni?
Lehet nézn mobilon is, az alig fogyaszt...Optika: Ha kiválasztod a hang menüben a "csak optika" akkor nem szól a TV (úgy emlékszem).
[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
rainman72
nagyúr
-
nicu71
addikt
Barátkozom a 735el, hát semmi bajom a Google-el,de nem semmi átszokni Samsung után.
Kérdésem ,a rendszerfrissités keresése hol található/nem akarom frissíteni ,de zavar hogy nem lelem 😉
Másik,a képi beállításoknál hogy tudom kettéválasztani /"tökéleteskép" Viktor bemutatóján is így van/ az SDR meg a HDR beállításokat?"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
-
rainman72
nagyúr
-
őstag
válasz Perillustris #17417 üzenetére
Én átállítottam jack kimenetre, mert annak teljesen mindegy, hogy milyen hangerőn van. Így akár lehet pl 10-es hangerőn is, és akkor nem lesz ott az áthúzott karika.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
nicu71
addikt
válasz HollywoodBoy #17416 üzenetére
Igen ,igen,azt vágom hogy átvált automatikusan HDRre ha olyan jelet kap,de hogy tudom a HDRre való beállitásokat eszközölni,az itten a kérdés 🙂,vagy ne agyaljak ilyeneken? 🙂
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Perillustris
senior tag
-
Mr.Iksz
tag
válasz Perillustris #17411 üzenetére
en bekapcsoltam fejhalghato+hangszorot,es a fejhalgato hangereje van 1esen,a tv 0. Ezzel a beallitassal is kiadja a hangot optikan, igy nekem pont jo
-
Saccco
nagyúr
válasz HollywoodBoy #17427 üzenetére
A Kodi-t is érdemes újra használni. Megeszik mindent is. Korábban nem ez volt a tapasztalatom vele (android tv-n). Ettől függetlenül a Vimu és VLC is jó választás.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
madgie
titán
Elővettem a fogyasztásmérőt, ha valakinek fontos, itt vannak a hozzávetőleges adatok, , TCL 65C835-ön. Az látszik, hogy a local dimming miatt elég szépen skálázódik, minél világosabb a képtartalom (és nyilván minél világosabbra tud felmenni - HDR), annál több a fogyasztás.
Standby: 9-12 watt
Menu: 150 watt
Youtube (SDR - világos mese): 150-175 watt
HD TV foci: 180 watt
Netflix Drive To Survive (4K - Dolby Vision): 175-265 watt
Avatar 2 DoVi: ugyanaz, mint a Netflix
Maverick SkyShowTime: 125-175 watt
Picard Prime: 75-130 watt (ugyanaz lenne, mint a Maverick, de jóval sötétebb a képe)A mérések Vhiktor fórumtárs beállításai alapján készültek, kivéve DoVi, az világos mód, nem sötét.
[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
válasz Perillustris #17424 üzenetére
A környezettudatosság dícséretes tulajdonság.
Csak, sajnos az energia ipar nem így működik....
Az energia akkor is elő van állítva, ha nem használod. Az erőműveknek kell a folyamatos terhelés. A napenergiával is az a probléma, hogy nappal nem fogyasztjuk eléggé (ezért is szívatják jelenleg a házi napenergia előállítást)."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
válasz HollywoodBoy #17427 üzenetére
Régebben használtam, de egy ideje furcsa lett. Jobb a Vimu. - Nem akarom reklámozni a Vimut, csak sok külföldi oldal dícsérte így kipróbáltam és tetszik. Azóta, nem is használom a dedikált külső média playert (CE).
Viszont a Plex szervert használom, jól továbbítja a DV filmeket, ez nem mondható el minden DLNA szerverről (pl.: Emby). A Serviio is jól működik - Ezt is használom.
A DV tartalmakat egyébbként szerintem jobb SMB-vel elérni, tuti nincs átkódolás, felirat probléma, hang átalakítás.
Az SMB hez tök egyszerű a Vimu (a Kodi is jó csak bonyolultabb).[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
-
mrmft
senior tag
PC-rol Serviioval is megy a DV, igaz nalam csak ez utan: "In the folder C:\Program Files\Serviio\lib , rename ffmpeg.exe to old_ffmpeg.exe , then go to https://www.gyan.dev/ffmpeg/builds/ and download the latest release. Copy ffmpeg.exe into C:\Program Files\Serviio\lib and restart the servio service."
-
motocoder
aktív tag
válasz d.véderjoe #17404 üzenetére
TCL 65C835 HDR módban 180W
Standard fogyasztása 110W -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Horizon LCD (43HL7330F) TV, amivel olyan problémám van, hogy az appokat (Horizon Smart TV) nem tudom megnyitni. A távirányítón van erre egy külön gomb is, meg próbáltam a menüből is, de sehogy sem sikerült. Kihúztam a tv kábelt, s vissza, úgy sem! Netflix, Youtube megy, ez az érdekes..
Esetleg valakinek valami ötlete? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
beers
addikt
Akkor lehet marad a C735!M&N
-
meri
aktív tag
Sziasztok! A 65c935-ről: egy c835 után került hozzám, ami szintén nagyon tetszett, de ezt azzal azonos áron nem hagyhattam ott. Valóban nagyon jó kis TV, de sajnos a DSE itt is jelen van. 5 és 10%-os videóknál (attól függ, hogy letöltött tesztvideó vagy YT), illetve DV filmeknél (pl. Netflix) DV Dark mode-ban, "homályos" oldalra svenkeléseknél elég szépen látszik néhány határozott sötét folt. Bal felső sarokban 3x3 "sakktábla"-elrendezés (mintha LD zónák lennének), középen egy folt, jobb oldaon pedig egy függőleges paca. Észrevettem, teszteltem is, most már zavar... ma jön egy Philips 807 - OLED még úgysem volt a házban - letesztelem azt is, aztán meglátom. Sajnálom, mert ettől eltekintve szuper kis cucc - szerintem ha egy "SONY" címke lenne az elejére biggyesztve, még másfélszeres áron is vinnék, mint a... tudjátok.
uff
-
mrmft
senior tag
Nehez ugy, en erzekeny vagyok a PWM-re, LCD-bol e miatt, az LG, Philips, Samsung, eleve kiesik. Maradt a Sony ahol nincs PWM de ez arban horror, es a TCL aminel nem zavar a frekvencia. 43C725-el en jol el vagyok. C635 van meg ismerettsegi koron belu, az lathatoan gyengebb. Szoval a C7xx szeriara lonek.
Hisense, Pana, stb..rol nem tudok mit mondani azokat nem ismerem. En a TCL-t nem bantam meg. -
marilllyo
veterán
Srácok!
DV tartalomnál nincs mód valahogy a mozgási beállításokat előcibálni? A gyári DV beállítás sz*r. Színek oké, viszont itt-ott szétesik a kép a gyors, hirtelen mozgásoknál, és nem elérhető az ezzel kapcsolatos opció Dolby Vision tartalomnál. :/ Vagy csak én kaptam valami "kínai" verziót?!
C835[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz Saccco #17429 üzenetére
Én szeretném, de nem tudom sehogy rávenni, hogy ne 1080p kijelzőnek lássa a tv-t (835). Van erre valami trükk, hogy 4k kimenet kiválasztható legyen?
Üdv, MoVieFaN /// Én ilyennek születtem! Mi a te mentséged? /// Irigylem azokat, akik több ISP közül is választhatnak. Budapest belváros 2024.
-
Vhiktor
veterán
válasz marilllyo #17446 üzenetére
De lehet állítani. Talán csak IQ képmódbna nem lehet.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
635-645--735-835 közt nagy különbségek vannak?
4-4,5méterről mekkora méret ajánlott?euronicsba most akciós a 635 55” 162.000-jó vétel lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest