Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
Ebben az esetben érdemes beszerezni pl egy Zalman Fanmate 2-t, amivel te tudod szabályozni, elvileg 1500 RPM elég lehet neki terhelés alatt is.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
ripla
addikt
igaz, akkor téged is kérdezlek. működhet-e az, amit itt ebben a kommentben felvázoltam?
-
LLKobe
veterán
A bekötéssel nem lesz gond , összekötöd a +12 v-ot meg a földet. A baj az lehet, hogy ha tápba akarsz ventit cserélni, sok szempontot kell szem előtt tartani, amit nem biztos hogy megtettél.
Első az induló fesz. Ha az új ventinél nem elég alacsony, nem fog elindulni. Másik a légszállítás, minimum ugyanannyi legyen mint a gyári ventié, végül pedig a zajszint, ami nyilván kisebb kell legyen mint a gyárié. Olyan ventit találni amelyik mindegyik kritériumnak megfelel, nem könnyű.
Én egy AC ventit vettem anno az FSP tápomba, naná hogy nem indult el...
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
chester91
senior tag
Nos, ez a személy nem én vagyok De mondjuk én is vettem egy SWif 1201-et a tápomba, holnap megyek érte, csak még kell hozzá átalakító. Bízom benne, hogy menni fog, ha nem, lesz helye máshol is
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
ripla
addikt
CFT-600-14CS tápom van, és a benne lévő venti valami kínai ótvar ratyi, ya go vagy mi a fene a neve, sose hallottam róla. (mondjuk az is megérne egy misét, hogy a chieftec ilyen ratyikat engedélyez a tápjaiba, soha többet nem veszek chieftek-et btw). a ventin 2 infó szerepelt: 12v, 0.70a, ennyi.
amit venni akarok bele az egy be quiet venti, aminek így néznek ki az adatai:
Rated voltage DC (V)12
Starting voltage DC (V)5
Operating voltage DC (V)5 ~ 12
Current consumption (A)0.09
Safety current (A)0.09
Input power (W)1.08amúgy laikus vagyok a témában, szerinted menni fog?
-
Algol
senior tag
Tápegységedben Yate Loon D14BH-12 140x140x25 mm-es ventilátor van. Adatai, amit a gyártója közöl:
2800 RPM, 140 CFM, 48,5 dBA, 0,70A, dual-ball bearing.A paraméterek sorban: fordulatszám/perc, légszállítás köbláb/perc, zajszint, áramfelvétel, csapágyazás.Ez egy nagy sebességű, rendkívül nagy légszállítású és ezért hangos ventilátor. Helyettesítése halkabb típussal nagyon nehéz.
Az általad választott ventilátor teljesen alkalmatlan a helyettesítésére, a motor erejét mutató áramfelvétel csak 0,09A szemben az eredeti 0,7A-es értékkel.
Az eredeti ventilátor helyett nem tudok minden szempontból megfelelőt javasolni. Amit ajánlok, csak azért teszem, mert itt látható méréssel felvett ábra azt mutatja, hogy teljes terhelés mellett sem vezérli a tápegység 2000 RPM-nél jobban a ventilátort. Az esetleges helyettesítő típus:
Bitfenix Spectre Pro PWM! (black/white) (140x140x25 mm)
1800 RPM, 122.2 CFM, 29.2 dBA, 0,4A, statikus nyomás: 2.8 mm-H2O, indító feszültség: 5V, Fluid Dynamic BearingEz egy PWM-es ventilátor, de 5V-nál is elindul, ezért jó lesz. A PWM vezérlő vezetékét nem kell bekötni.
Üdv: Algol
-
ripla
addikt
fú, hát nagyon köszönöm a választ, ez tényleg felülmúlt minden eddigit.
viszont mivel laikus vagyok az elektroműszerész szakmában, ez a része miért problémás?
"Az általad választott ventilátor teljesen alkalmatlan a helyettesítésére, a motor erejét mutató áramfelvétel csak 0,09A szemben az eredeti 0,7A-es értékkel."[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
szerintem hagyd bent azt a ventit, yate loon egy kiprobalt es megbizhato gyarto, elfogadhato zaj/legszallitassal.
plusz valszeg okkal raktak egy ennyire eros ventit a tapba (pl a bordakon sporoltak). ha halkabb kell szerintem cserelj tapot.
--
tornas: tenyleg, koszi, szoval az eredeti hszre szantam.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
ripla
addikt
válasz proci985 #1862 üzenetére
gondolom nekem ment volna a válasz, szóval.
először én is tápcserére gondoltam, de nemrég néztem árakat, és durván el vannak szállva az árak, 10k alatt nem lehet jó tápot kapni, az igazán minőségiek 25k-nál indulnak!
ezért tervezem inkább a ventilátor cserét, az megvan 3400 forintból és ha jó lenne, akkor nem lenne gondom vele. illetve ami miatt még gondoltam a venti cserére azaz, hogy a jelenlegi venti majdnem 50dba-s, az új meg csak 18 dba! be quiet venti lenne amúgy.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
"10k alatt nem lehet jó tápot kapni, az igazán minőségiek 25k-nál indulnak"
Az adatlapomon lévő tápot 10k-ért vettem itt az aprón. Nincs hangja, és minőségi. Ráadásul be quiet silent wing ventivel szerelik, uh ha behalna csak kicseréled és kész is.
"a jelenlegi venti majdnem 50dba-s, az új meg csak 18 dba! be quiet venti lenne amúgy."
Igen, az elképzelés szép, csak mivel teljesen eltérő specifikációkkal rendelkezik a 2 venti, ezért jó eséllyel nem fog menni.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
chester91
senior tag
válasz proci985 #1868 üzenetére
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az mennyiben megoldható, hogy a 3 pin-es csatlakozót a 2 pin-es helyre bedugni, értelem szerűen azt a 2 pin-t beledugva, ami szükséges a működéshez?
Igazából csak arra vagyok kíváncsi, hogy működne-e a venti a tápban, mert már úton van az átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
Az az Akasa határeset...viszont a Prolimatech akár jó is lenne. Ami pedig a 7 V-os indulási feszt illeti, abban csak akkor lehetünk igazán biztosak, ha azt magunk is lemérjük, mert a gyártók adatlapjai néha tévesek valamiért.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Egy Be Quiet E9-400W-os tápnak a ventiéjét szeretném kicserélni, met a régit elrontottam a nagy moddingolásomban. Olyat sehol nem találok, ami benne volt eredetilet, pedig az nagyon halk, tökéletesen hűtőtte a tápot (Még magas terhelésnél sem jött elő a hangja - 4670/GTX680)
135x135x25-ös venti van benne, de ilyet külön nem lehet kapni, csak Be Quiet cpu hűtőhöz..... (1.hsz.)
Mit tudnátok ajánlani? Köszi szépen!
Bogyorisz
-
tornas
őstag
Halló!
Én elképzelhetőnek tartom, hogy oda elférne rendesen egy 120x120x25-ös méretű venti is.[link]
Mérd le a felfogatási helyek közötti távot! Ha tényleg jó lehet oda a 120-as méretű, akkor könnyebb egy másik ventit találni hozzá. Kicsit érdekesen van megtervezve a venti helye...
Mit rontottál el rajta?
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Tuti, hogy elfér a 120-as, a felfogatás mindegy, mert új "házat" szeretnék csinálni a tápnak (Fractal Design Node 304-hez "igazítva")
Nem vagyok túl büszke rá, szószerint szétbarmoltam a ventit, mert szétszedtem az állórészt meg a forgót, amit nem lehetne. Természetesen ez roncsolással járt, és már összerakás után nem olyan mint volt.
Ja festés miatt szedtem szét, utólag persze én is rájöttem, hogy teljesen felesleges volt.Ha jól láttam, a Shadow Top Flow Be Quiet CPU hűtőn van hasonló venti, mint ami a tápban is volt.
(méretben stimmel, az adatait tekintve fogalmam sincs....)De a táp venti miatt nem szeretnék venni egy cpu hűtőt.....
Bogyorisz
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
válasz chester91 #1876 üzenetére
Max. akkor ha a sárga fordulatszám-jeladó drótot véletlen bekötnéd a táp venti-kimenetének a +12 V-jára. És akkor a venti lehet, elpusztul.
De most akkor milyen ventit is szerelsz? Mert ha a BitFenix PWM-et, akkor ott a PWM vezetéket sem kell bekötni.
[ Szerkesztve ]
-
-
chester91
senior tag
A venti 7-12v feliratot mutat....remélem menni fog, ha nem, akkor sem fogom magam elásni, de akkor kérem majd a segítségeteket, hogy milyen csendes ventit lehet majd belerakni )
-
TomiLi
addikt
válasz Carpenter01 #1882 üzenetére
Köszönöm! Elkerülte a figyelmem, mert a légszállítással, meg a zaj mértékével voltam elfoglalva
Bogyorisz
-
Sztojcsi
tag
Sziasztok!
Egy Chieftec GPS-450AA-101A tápom van és csapágyas lett a venti a tápomban. Szétszereltem, hogy kitisztítsam meg megnézzem pontosan milyet is vegyek helyette és látom hogy 2 tűs csatlakozója van. Tudtommal a proci és ház ventillátorok mind 3 vagy 4 tűsek így nem tudom hol találok ilyet. Tudnátok valami olyan 12cm-es ventit ajánlani, ami működne a tápban és elég halk is lenne? (Lehetőleg ne túl drágán, nem költenék mondjuk 5k-t egy szuper márkás csúcs ventire, csak menjen és viszonlag halk legyen)
-
chester91
senior tag
Szia!
A tápom ventijére a következő van írva: Xilence safety approved 12V DC fan. Nem találom az adatait neten, tudsz segíteni?
-
chester91
senior tag
Még azért annyit kérdeznék e mellett, hogy ugyan tudom, hogy ez a táp nem egy nagy durranás, de ettől függetlenül a gyakorlatban bírni fogja-e a következő gépet: GA-H61M-S2PV, Intel Pentium G2020, Gainward GeForce 8600GT 512Mb DDR2, Corsair 4GB DDR3 1600MHz, Maxtor 200GB SATA2, ha találok CS5B szettet akkor egy Zalman CNPS9500, 1 ledes Raidmax 800RPM-es cooler 12 cm, 1-1 hagyományos Raidmax 8 és 12 cm-es cooler, valamint a Raidmax Sagitta elejében lévő 6 kék és 2 piros led.
(Én úgy gondolom, hogy bírnia kell, mivel az előző konfigurációt is vitte, ez nem sokkal erősebb, és papíron kevesebbet eszik, az előző konfiguráció a profilomban)
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz chester91 #1893 üzenetére
Most nézem...
Ha jól olvasom, akkor neked a Red Wing sorozat egy darabja van nálad.
Na meg is van:
Az 580 W-os verzióban (XP-580) pl. abszolut semmilyen adat nincs a tápventin.Viszont a 600 W-os verzióban ez a venti van, aminek az adatait hamarosan megkeresem:
Young Lin DFS132512H és 135x135x25-ös méretű; DC 12 V; 3 W; 0,25 A.Ezen venti paramétere megfelelhet a te 550 W-os tápodnak is.
Szerk:
Itt van az adatlapja is:[link]RPM:1700; siklócsapágyas; 91,16 CFM; 1,90mmH2O statikus nyomás; 36,28 dBA.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Nekem nem red wing sorozatos a tápom, ez egy régebbi fajta lehet.
Ebben egy 120 cm-es venti van, szabványméret, pontosan illik,a helyére a Coolink SWIf2 1201.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz chester91 #1896 üzenetére
A tápcímke és a tápventi címkéjéről egy-egy kép, please...
A tápteszt-adatbázisban csak a Red Wing sorozetnál van XP-550-es jelölés 550 W-os táphoz (és a Modular - 550 W - sorozathoz is, de ebben is ugyanaz a Young Lin DFS132512 venti van): [link]
De szerintem annak a Young Lin ventinek a paraméterét (kivéve a méretét, ami 135x135x25) veszed figyelembe, akkor nem lősz nagyon mellé.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz chester91 #1898 üzenetére
Nem ismerem és a tápteszt-adatbázisban sincs benne.
De itt egy adatlap, miszerint 1500 RPM-es venti van benne:[link] Szerintem ez is fentebb linkelt Young Lin ventihez hasonló paraméterrel rendelkezhet.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Nekem aztán fasza egy tápom van akkor remek, vajon ha túlmelegszik, mert adott esetben nem elég a swif2 neki, akkor vajon ez lekapcsol, vagy kiég?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest